Molukse familiegeschiedenissen

molukse familiegeschiedenissenHet gevoel van heimwee, verbroken beloftes en onbegrip heerst nog steeds bij oudere generaties Molukse Nederlanders. In de driedelige serie Verleden tijd gaat Nira Kakerissa op zoek naar het verhaal dat haar grootouders nooit hebben verteld. De serie is onderdeel van het MAX-regioprogramma Noord-Zuid-Oost-West en is vanaf dinsdag 23 maart om 18.20 uur wekelijks te zien op NPO 2

Asser Courant :
​Fenny (74) en Mezack (80) Noija leerden elkaar kennen op de dansvloer
Mezacks vader wilde met de andere KNIL-militairen op Ambon blijven, maar dat kon niet. ‘Ik was tien jaar toen ik in Schattenberg aankwam.’ De jonge Mezack ging vaak jagen in het bos met zijn twee honden, Tommy en Vlekkie. Later leerde hij karate op de karateschool in het kamp en in de weekenden gingen hij en zijn vrienden naar de disco in Zuidlaren, Gasselte en Hoogeveen. Daar ontmoette hij in 1963 Fenny Smit.‘Je mocht niet met Molukse jongens omgaan. Dat hoorde gewoon niet.

 tubantia.nl:
Graven van Molukse veteranen krijgen in Almelo een bijzondere status. Door die status hoeven er niet langer grafrechten over de graven betaald worden. Zodoende is het ook niet nodig om de graven op een gegeven moment te ruimen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Molukse familiegeschiedenissen

  1. Jan A. Somers zegt:

    “toen ik in Schattenberg aankwam” Ik hoorde tot noch toe alleen maar zielige verhalen over Schattenberg. Maar daar was toch wel een en ander te doen. Als je maar er naartoe ging.

  2. Ed Vermeulen zegt:

    Herinneringen aan ons gezamenlijke verleden levend houden… mijn bescheiden bijdrage… https://groenegraf.nl/defile ….een groet van Ed Vermeulen, Baarn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.