Indische families

Heeft een Indische familie meer geheimen dan een Hollandse familie? Vaak denk ik van wel. De oude koloniale maatschappij zat ingewikkeld in elkaar, vooral in de steden. Ik hoor verhalen over wat er gebeurde, een paar generaties geleden, verteld met een emotie of het eergisteren was.
Dagblad070 | Vilan van de Loo.

“Mijn vader was een bon vivant,” zei de oude mevrouw. “En de oudste zoon. Zijn moeder zag veel door de vingers. Maar ik was anders.” Toen zweeg ze.Ik voelde een koude wind over mijn rug waaien.Ging dit echt over… was dit… Het geheimJa. Dit was een familiegeheim.Deze oude mevrouw was de kleindochter van de beroemde en alom beminde Indische kruidengeneeskundige mevrouw J. Kloppenburg-Versteegh. Na jaren zette ze vraagtekens bij het aura van zorgzaamheid dat om mevrouw Kloppenburg hing.Ik kende haar uit de verhalen als een liefdevolle persoon, die altijd klaar stond voor haar medemens. Maar ik had ook al iets gehoord over een andere kant.
   Indische Schrijfschool, Vilan van de Loo 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.