Boek: De Derde Generatie

derdegeneratieDe 2020-editie van Pindah* toonde op het omslag een vrolijk gezelschap: de derde generatie Nederlands-Indische kinderen. Tenzij zij Indonesië na hun geboorte ooit bezochten, kennen ze de verhalen erover van hun ouders en grootouders. Hoe ervaren ze dat? Leeft het gedachtengoed ook in deze generatie voort, geven zij het straks weer door aan hun kinderen? Demi van Hutten portretteerde en fotografeerde, na een oproep op social media, een aantal van hen en vroeg ze om óók wat foto’s uit het familie-album te mogen delen.    PINDAH*
Meer informatie.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Boek: De Derde Generatie

 1. Peter Petrone van den Broek zegt:

  Een curieze zin: Tenzij zij INDONESIË Na hun geboorte ooit bezochten, kennen ze de verhalen “erover” van hun ouders en grootouders.

  Mijn ouders en grootouders spraken nooit over Indonesie , maar altijd over Indie, want wat hadden ze over Indonesie willen vertellen? het (Buiten)kamp, Bersiap, het Vertrek pardon de repatriering naar een land dat mijn ouders en grootouders niet kenden, niet eens van verlof, waren dat gezellige verhalen?
  Afgezien van dat , toen ik Indonesië bezocht, zag ik weinig van Indië, het lijkt wel na de Neutronenbom, de Indischen, pardon indo-Europeanen zijn verdwenen en de koloniale gebouwen bleven staan? Daaraan is niet veel te zien en daarvoor moet ik dan dat hele eind reizen. Zo’n reis is dan Tempo Doelloos, verloren tijd.

  Ik lees de titel van het boek “Derde generatie, de kinderen en kleinkinderen van…..”.
  Welke derde generatie? Wat moet ik me daarbij in hemelsnaam voorstellen? Ikzelf ben tenminste 6de generatie en dan wordt nu gesproken van 3de generatie, hoe oud zijn die dan eigenlijk? Als ik op mijn vingers natel, minstens honderd jaar oud! Ik wist helemaal niet dat men in Nederland zo oud kon worden, maar ik ben al zolang weg uit Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.