Moesson en DNA

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Moesson en DNA

 1. A. Olive zegt:

  Wij hebben ons laten testen op 23andMe uit nieuwsgierigheid en het zou gedaan worden voor de halve prijs. Ze zijn echter nog niet ver gevordered om de verschillende rassen in Zuid Oost Azie uit elkaar te houden in tegenstelling met de Europese rassen.
  Zo hadden ze het over mijn Engelse, Duitse, Scandinavian en Oost Europese DNA tot de zestiende eeuw maar geen verdeling voor mijn Javaanse, Soendanese of Makasaarse DNA waar ik meer geinterseerd in was.

 2. Geer zegt:

  Al die dna-bedrijven verzamelen, uiteraard, dna. Echt leuk.Wat doen ze met dat dna als de klant met een hoop onzin is geholpen? Ze bewaren dat dna. En zo zijn er bedrijven die andere dingen van jou bewaren: rekeningnummers, telefoonnummers, contactpersonen, bestellingen, schoenmaat, lengte, familiegegevens enz enz. Komen al die bedrijven bij elkaar dan knutselen ze jou op basis van al hun data in elkaar. En iemand die, tegen flinke betaling natuurlijk, het een en ander van jou willen weten, krijgen een keurig databeeld. En niet alleen van jou, maar ook van hen met overeenkomstig dna.
  Mag niet, kan toch niet, zal toch niet, maar ja….Hoezo privacy?

  • A. Olive zegt:

   Het voordeel van zo’n forensic genetic data bank is voor informatie van familie DNA die ze kunnen gebruiken om b.v. een onbekende DNA van de crime na te sporen.
   Zo hebben ze de serial killer, Joseph James DeAngelo, in mijn buurt gepakt.
   De politie kreeg de DNA van een neef via een data bank.

  • Jan A. Somers zegt:

   “Komen al die bedrijven bij elkaar dan knutselen ze jou op basis van al hun data in elkaar. En iemand die, tegen flinke betaling natuurlijk, het een en ander van jou willen weten, krijgen een keurig databeeld.” Bij uitkeringen is er altijd sprake van (veel) fraude. Op een gegeven moment kwam fraudebestrijding bij de kinderopvang op de eerste plaats. Heel modern! Knappe koppen wisten van fraudeurs een profiel te maken op basis van een enorme hoop gegevens, data van bekende fraudeurs. Op basis hiervan werden heel veel uitkeringsontvangers op voorhand aangewezen als mogelijke fraudeurs, met pas achteraf nader onderzoek. Heeft geleid tot veel verdriet, problemen die hebben geleid tot het aftreden van het kabinet. Conclusie: wacht u voor de dataverzamelaars. U bent zo de pineut.

 3. Anoniem zegt:

  Wie ben jij? Ik kom een foto tegen van het graf van de man van mijn oudtante Suzon Beijnon. Ook gebruik je een tekening uit het boek Indische sprookjes door haar geïllustreerd. Ben je Familie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.