Indonesia extends entry ban on foreigners until January 28


Indonesia extends entry ban on foreigners until January 28:  ANTARA News

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

16 reacties op Indonesia extends entry ban on foreigners until January 28

 1. Anise zegt:

  Ja, u mag nog altijd niet binnen.

  Als wij internationaal reizen, moeten we trouwens bij terugkomst 5 nachten (6 dagen) in quarantaine. Ik als WNI in Wisma Atlet, een soort Bijlmermeer (die term voor flatwijk moest ik navragen) voor atleten tijdens de ASEAN Games, en mijn echtgenoot als WNA in een toegewezen hotel van een lijst.

  Buitenlanders moeten betalen, voor Indonesiërs is het gratis. Dit kan toch wel makkelijk 800.000 tot 1,2 Juta zijn dus het is best wel prijzig, ook al zijn er drie maaltijden per dag inbegrepen. Er worden twee testen uitgevoerd.

  Bij binnenlandse vluchten moeten we ons ook laten testen. Dat is een rapid antigen test.

  • Mr. B. zegt:

   Die €55 – €80 is dus per nacht. Reken maar op een €350 extra voor elke buitenlandse reis die je maakt en dan hebben we het nog niet over de PCR test die ook makkelijk over de €70 gaat. Duur grapje.

   Zo’n antigen test is zo’n vervelende swab (wattenstaafje) test zoals de PCR die ze in je neus en strot rammen maar met onmiddellijk (of toch snel) resultaat. De prijs is door de overheid vastgelegd op €16.

   • Bung Tolol zegt:

    Voorlopig zie ik dat massale toeristen verkeer ,zoals wij dat kenden voor de Corona epidemie niet zo snel meer terugkeren ,kan wel een jaar of 4 duren ,voordat het het niveau heeft van voor heen .Dit zal enorme impact hebben voor gebieden ,die van Toerisme afhankelijk waren ,ja ook mijn stad Amsterdam .Het werd ook een beetje te gek in Mokum ! De toeristen overheersten de binnenstad en alles was er op ingericht om die toeristen ,die massaal kwamen opdraven ,een pootje lichter te maken ! Het is nu dood en dood stil in die binnenstad ,de echte Amsterdammer meed het centrum al tientallen jaren .Toerisme in Thailand ligt ook op apegapen ,net zoals in die Spaanse en Portugese toeristen locaties .De lockdown in Nederland is gisteren net weer voor 3 weken verlengd….Zie het zeer zeer somber in voor de Middenstand ,zie ze nog massaal de grachten induiken !🤔🤔🤔

    • Pierre de la Croix zegt:

     Tja … een dagje Blijdorp is er ook niet meer bij, want dan krijgen onze nichtjes en neefjes de gorilla’s, orang oetans en chimps van ons de pip.

     Tijd voor retrospectie en contemplatie. Reculer pour mieux sauter. Natuurlijk ondertussen niet dood gaan. Hoewel ….. een mooi IM-metje op I4E is ook nooit weg.

    • Geer zegt:

     Is slechts stilte voor de storm. Zeg maar: orkaan. Als Covid onder controle is en iedereen zich veilig waant door de vaccinatie, zal er een knallende inhaalslag worden gemaakt, ook vanuit het besef dat het straks weer voor langere tijd voorbij kan zijn vanwege een nieuw virus. Een soort dolle dinsdag, maar dan een dolle 24/7.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Ja …. lekker op straat dansen met de bevrijders. Net als in de zomer van 1945. Daar kwamen kindjes van. Dadelijk geen kindjes maar Covid in het kwadraat?

    • A. Olive zegt:

     Wij weten nog niet hoe lang de werkzaamheid van de vaccin is. Hopelijk een jaar of langer. ik krijg mijn eerste injectie morgen.

  • Mr. B. zegt:

   Over vaccinatie:

   In Indonesië zal nu alleen de groep van 18 t/m 59 jaar oud worden gevaccineerd. De eerste maanden wordt er niet begonnen met de groep van 60+ bijvoorbeeld.

   Er wordt nu vnl. Sinovac uit China gebruikt. Dit heeft een zeer goed resultaat wat betreft het ontbreken van bijwerkingen en het tegengaan van zware COVID gerelateerde ziektes; niemand stierf. Maar het is wel slechts in 63% effectief.

   Maar zie je het voor je? De jonge mensen gaan feesten want ze zijn lekker toch gevaccineerd. En ze vergeten dat ze met Sinovac toch wel een redelijk grote kans (van 37%) hebben licht besmet te raken. Zonder symptomen. Dit kunnen ze doorgeven aan de oudjes waar ze bij in huis wonen en die nog níet gevaccineerd zijn en waarschijnlijk wél zullen sterven.

   En ondertussen lees ik dat in Vlaanderen blijkbaar 1/3 van de oudjes in de RVT’s is gevaccineerd. Het is hier een beetje de omgekeerde wereld. 🤷‍♂️

   • A. Olive zegt:

    “Het is hier een beetje de omgekeerde wereld”
    Gov. Andrew Cuomo van New York State heeft Covid patienten in nursing homes geplaatst met gevolg dat er ongeveer 6500 oudjes zijn overleden door besmetting.

   • Mister Bule zegt:

    Op zich kan je die homes natuurlijk wel veel beter managen en beschermen van invloeden van buiten uit. Heel makkelijk bezoekers te verbieden en de verzorgers te laten ontsmetten en ze vaak te testen. Als je echter -zoals in Nederland en België- onvoldoende maatregelen neemt is het een ramp. Niet voor de overheid en politici natuurlijk; die gepensioneerden dragen niets meer bij en kosten de samenleving alleen maar geld.

    Ik vind het persoonlijk onbegrijpelijk dat je dagelijks in kranten van die jankverhalen las over ouderen die klaagden dat ze in een gevangenis zaten en liever het risico namen en hun kleinkinderen wilden knuffelen. Als je dood wilt, vraag dan euthanisatie aan. Zing het anders gewoon een jaartje uit.

    • Bung Tolol zegt:

     @Mr Bule :aan je reactie hierboven is te zien ,dat je niet echt weet wat verzorging en verpleegtehuizen inhouden in Nederland ,wist ik tot 2002 ook niet ! Ben mij kapot geschrokken ,verzorging tehuizen gaat nog wel er zijn zelfs goede onder 👍maar verpleegtehuizen ? Bar en Boos 🤢!! Echt middeleeuws ,zal je de details besparen ! anders is je dag verknald .Vooral de mensen in verpleegtehuizen hunkeren naar bezoek ,velen zijn licht of erg dement en snappen niet waarom de kinderen en kleinkinderen niet komen .Het systeem in Indonesia waar je zo mogelijk je ouders in huis neemt is natuurlijk ideaal ,hier in Nederland is dat best lastig ,stel je woont 3 hoog ,geen lift wat dan ? of je werkt wat dan ? Dat oudje 3 hoog de trappen op laten lopen ? Dat oudje alleen thuis laten ? Ik hoop voor jou dat je nooit in een verzorging tehuis of verpleegtehuis terecht komt ! Hoop ik voor mij zelf ook niet bbrrrrrrrrrrrrr !!🤢🤢🤢 Pleeg meteen Hara -Kiri !

    • J.A. Somers zegt:

     “die gepensioneerden dragen niets meer bij” Maar hebben wel hun pensioen zelf bij elkaar gespaard. Mijn pensioenpremie was (dacht ik) rond de 20% van je salaris. Alleen zag je dat niet, was al verwerkt in je salarisafrekening. Daarnaast je AOW-premie.

    • J.A. Somers zegt:

     ” je woont 3 hoog ,” In Nederland is vanaf vier woonlagen een lift verplicht. Zelf woon ik op de hoogste verdieping. als er een keertje een liftstoring is, moet ik in actie komen. Met de trappen naar beneden gaat het nog wel, en heel erg blij zijn als ik de storing kan verhelpen! Meestal is om onbekende reden de voeding uit: rood brandend knopje indrukken. Scheelt de vereniging weer heel veel eurootjes.

 2. Bung Tolol zegt:

  Ik woon in een wijk uit de 19e eeuw ,daar zijn alle woonlagen 4 hoog zonder lift en de trappenhuizen zijn zo smal dat je daar ook geen lift in kan bouwen ,uw flat is toch niet uit de 19e eeuw ? Ook die flatwoningen is Slotermeer/Geuzenveld /Osdorp etc zijn uit de jaren 50 v.d.v.e ook allemaal zonder lift ,dat uw flat een lift heeft ,wilt niet zeggen dat alle flats een lift hebben ! Dus als ik schrijf “” Dat oudje 3 hoog de trappen op laten lopen ?”” betekent het al dat mijn huis GEEN lift heeft ,anders had ik geschreven “” Dat oudje 3 hoog met de lift laten gaan !”” Dat is het probleem in Amsterdam en andere grote steden ,vele oudjes wonen op 3/4 hoog zonder lift maar ze willen niet verhuizen ,want vaak zitten ze op een klein huurtje en naar een verzorgingstehuis willen ze al helemaal niet ! Maar elke dag 3/4 hoog trappen lopen valt niet mee voor een bejaarde ! Overigens woon ik op 1 hoog is wel te doen ook als ik 80 ben ! 😁😁😁

  • Pierre de la Croix zegt:

   “Overigens woon ik op 1 hoog is wel te doen ook als ik 80 ben!”

   Wacht maar tot het zo ver is …… !

  • J.A. Somers zegt:

   “,uw flat is toch niet uit de 19e eeuw ?” Maar die verplichting bestaat pas (dacht ik) sinds rond 1950, voor de nieuwbouw. Staat dan in de bouwvergunning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.