Mail Wie heeft informatie over Radjea ?

Beste,
Ik ben opzoek naar beelden/ informatie van de inlandse vrouw Radjea die met Abraham Pruijs van der Hoeven drie kinderen kreeg > Abraham Cornelis, > Mary en > Frederik Pruijs van der Hoeven. De kinderen zijn geboren in tijdsperiode 1858, ‘59… te Benkoelen.

Abraham Pruijs van der Hoeven (1829-1907) was civiel gouverneur van Atjeh en lid van de raad van Indië. Hij heeft met Radjea (een Sumatraanse vrouw) de bovengenoemde kinderen gekregen en is later getrouwd met Eelkoline Geradine Petronella Canter Alta waarmee hij nog 6 kinderen kreeg (allen geboren te Benkoelen en te Palembang).

De eerste drie kinderen hebben dus Indonesische roods en hebben een groot deel van hun leven doorgebracht op waarschijnlijk Java. Abraham heeft zijn moeder Radjea nog eens opgezocht, is 15 febr 1933 overleden in Buitenzorg. Mary (of Marla of Marie) heb ik geen geboortedatum van, trouwde met ene Willem George Leembruggen, en kreeg 3 kinderen. Dan Frederik (mijn opa Frits) trouwde met Johanna Petronella Hazeu en kregen twee kinderen, Aukje Hermine (Geb te Batavia in 1907) en Abraham Cornelis (Geb te Buitenzorg 1911) zij hebben hun jeugd doorgebracht op Java. Ik heb ooit foto’s gezien van mijn vaders jeugd, helaas zijn deze beelden er niet meer, wie weet wel nog bij familie?

Mocht iemand een van de genoemde herkennen en/of vragen hebben, ik zou graag beeld materiaal/informatie vernemen. Alvast dank.
Vriendelijke groet,     Mw A. Pruijs van der Hoeven

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mail Wie heeft informatie over Radjea ?

  1. Maarten zegt:

    Heeft u de persoonskaart van uw grootvader al opgevraagd bij het CBG? Daar staat misschien een geboortedatum en plaats in van zijn moeder. Verder is een snelle manier om veel familieleden te benaderen MyHeritage omdat daar erg veel stambomen met deze Abraham PvdH in staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.