Indisch en DNA. Hoe degelijk zijn de tests ?

Zie de uitzending van Radar:  Onze testpersoon, hier Emily genoemd, weet waar haar voorouders vandaan komen door stamboomonderzoek. Haar vaders familie komt uit Nederland en aan haar moederskant zit Nederlands, Pruisisch, Indonesisch en Chinees bloed. Dat zou uit de testresultaten dan ook moeten blijken.

De resultaten van MyHeritage laten zien dat de voorouders van Emily voor het grootste deel afkomstig zijn uit West-Europa en Zuid-Oost Azië. Dat zijn ruim genomen de juiste werelddelen. Maar ook zou ze voorouders hebben in Ierland, Schotland, Wales en Finland. Dit is haar niet bekend. Ancestry neemt het nog ruimer, de test wijst heel Azië aan als gebied van herkomst. En ze zou meer dan de helft Brits zijn. Als je goed gaat kijken wordt hier ook Nederland bij betrokken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Indisch en DNA. Hoe degelijk zijn de tests ?

  1. Ronny Geenen zegt:

    Heb van MyHeritage heel vaak aanbiedingen gekregen. Maar als ik hun een email stuur om uitleg, vooral van het Aziatische gedeelte, geven ze mij geen antwoord. Ze hebben gewoon geen data info van de Aziatische landen en van Europa in beperkte mate.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.