Indisch en DNA. Hoe degelijk zijn de tests ?

Zie de uitzending van Radar:  Onze testpersoon, hier Emily genoemd, weet waar haar voorouders vandaan komen door stamboomonderzoek. Haar vaders familie komt uit Nederland en aan haar moederskant zit Nederlands, Pruisisch, Indonesisch en Chinees bloed. Dat zou uit de testresultaten dan ook moeten blijken.

De resultaten van MyHeritage laten zien dat de voorouders van Emily voor het grootste deel afkomstig zijn uit West-Europa en Zuid-Oost Azië. Dat zijn ruim genomen de juiste werelddelen. Maar ook zou ze voorouders hebben in Ierland, Schotland, Wales en Finland. Dit is haar niet bekend. Ancestry neemt het nog ruimer, de test wijst heel Azië aan als gebied van herkomst. En ze zou meer dan de helft Brits zijn. Als je goed gaat kijken wordt hier ook Nederland bij betrokken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Indisch en DNA. Hoe degelijk zijn de tests ?

 1. Ronny Geenen zegt:

  Heb van MyHeritage heel vaak aanbiedingen gekregen. Maar als ik hun een email stuur om uitleg, vooral van het Aziatische gedeelte, geven ze mij geen antwoord. Ze hebben gewoon geen data info van de Aziatische landen en van Europa in beperkte mate.

 2. Boeroeng zegt:

  Ik heb een DNA-test gedaan bij myheritage.
  Je ziet het….. noppes Belanda
  De verhouding Europees/ zuidoost aziatisch klopt ongeveer wel
  Kan ik nou de Ierse nationalliteit aanvragen en voor Ierland naar het Europees songfestival gaan ?
  Of Brit worden en stemmen tegen brexit ?

  • Tolol ( Betul) zegt:

   @Boeroeng : Dat komt er nou van ,al die Ierse en Schotse whiskey/whisky ,die je naar binnen heb geslagen .Ierse whiskey schrijf je met een e voor de y en Schotse zonder e maar dat wist je natuurlijk al als halve Ier/Schot ,trouwens je schreef eens dat Trijntje een van je oma,s was ,Trijntje zal dan wel Fins geweest zijn .En nu maar duimen dat je na die Brexit er niet door Nederland uitgedonderd wordt als Brit zijnde .Indisch4ever wordt nu natuurlijk Ierland4ever .

   • Arthur Olive zegt:

    Ik geloof niet dat Boeroeng dat is, maar een Ier/Schot moet iemand zijn die van drinken houd maar er niet voor wil betalen.

    • Ronny Geenen zegt:

     Hoe kan nu iemand zowel Iers als Schots bloed hebben.
     Als je tegen een Ier zegt dat hij een Schot is, lacht hij je uit. Als je tegen een Schot zegt dat hij een Ier of Engelsman is, overleeft je het waarschijnlijk niet.

 3. Ronny Geenen zegt:

  Ik kan je garanderen, dat alle DNA testen van Myheritage, die Indo’s laten doen, Brits bloed hebben. Vooral Iers. Er wonen hier namelijk zeer veel Ieren. Er wordt hier door bijna alle Amerikanen St Patricks day gevierd. Als ik op die site opzoek gaat naar welke Indische naam dan ook, dan blijkt heel Amerika vol met deze afkomelingen te zijn. Fake info!

 4. Bert zegt:

  Volgens DNA onderzoek is de moderne mens circa 300.000 jaar geleden ontstaan in Oost Afrika ,dat is onomstotelijk bewezen ,circa 70.000 jaar geleden waren er grote vulkaan uitbarstingen op Sumatera ,de toen bestaande mensen soorten zouden uitgestorven zijn ,behalve diegenen ,die zich in het zuiden van Afrika bevonden ,circa 12.000 mensen overleefden die ramp ,van deze 12.000 stammen alle 7 miljard mensen van nu af .Kijk of dit allemaal waar is weet ik natuurlijk niet ,was er niet bij 70.000 jaar geleden maar het tegendeel kan ik ook niet bewijzen maar het klinkt plausibel ,dus in wezen komen we allemaal uit AFRIKA ,vandaar zwermen ze uit maken allemaal eigen kongis en vinden allerlei rare geloven uit en denken dan mijn geloof is het beste ! Nee zegt de ander mijn geloof is het beste ,tja zo wandel je van twist naar oorlog en van oorlog naar wereldoorlog naar wereldoorlog ,zijn wij mensen eigenlijk wel zo slim ?

 5. Boeroeng zegt:

  Ajooooo Ik wil Rus worden:

  Dat Fins/Baltisch klopt ook niet.
  Misschien is dat dna van Duitse voorouders die zij bij Finland hebben ingedeeld.

  En paar % chinese voorouders zou best kunnen….. Duister stukje voorouderlijn ergens te Sumatra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.