Een motie backpay-afkoop ook voor levende weduwen

Henk Harcksen in NRC :
Er is meestal wat aan de hand als de altijd zo verdeelde Tweede Kamer zich eendrachtig uitspreekt in een oproep aan het kabinet over een omstreden kwestie. En dat geldt zeker met de deze dinsdag Kamerbreed aangenomen motie die het kabinet vraagt nu eindelijk eens een wettelijke regeling te treffen om weduwen van militairen en ambtenaren (destijds circa 50.000 mensen) te compenseren omdat de staat hen nooit heeft betaald voor de jaren die zij tijdens de Tweede Wereldoorlog doorbrachten in Japanse (krijgs-)gevangenschap. Het gaat om de zogeheten ‘backpay’. De motie kan een doorbraak worden in de 75-jarige geschiedenis van Indische ontrechting.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Een motie backpay-afkoop ook voor levende weduwen

 1. RLMertens zegt:

  @’Back pay etc.’- Gaat het echt gebeuren; ….voor de weduwen? Zijn die er nu nog????

 2. Mister Bule zegt:

  Als ze in pak ‘m beet als 18 jarige in 1941 was getrouwd, is de weduwe nu al bijna 98. Dat maakt de spoeling wel dun ja. Als ze nog een jaartje of zo rekken en wachten met voorstellen in te dienen, is het probleem vanzelf opgelost.

  • Bung Tolol zegt:

   @Mister Bule ,ja normaliter klopt het wat je zegt ,geboren 1922 ,trouwt met een Indisch ambtenaar/militair is die weduwe nu 98 maar die regeling telt toch voor elke weduwe ? Stel dat die Indisch ambtenaar /KNIL militair later hertrouwt zeg pak hem beet in 2010 met een veel jongere dame van 20 jaar ( Geboren 1990) Die man sterft net voor de datum 2015 ,dus in 2014 ,kan zijn weduwe dan ook aanspraak maken op die backpay ? 🤔🤔🤔

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.