Weduwe van Indïe: Creutz Lechleitner

c

Suze Louise Creutz Lechleitner was geboren 26 dec 1900 in Den Haag toen haar ouders op verlof waren. Haar vader was kapitein van de infanterie Karel Herman Jan Creutz Lechleitner (1863 Utrecht – 1954 Den Haag) die in 1885 naar Indië ging als jonge luitenant . Dit in navolging van zijn broer Wilhelm. Daarvoor was een oudoom voor hun geboorte ook  officier in het Oost Indisch Leger. Suze’s vader pensioneerde in 1909 en na 1923 woonde haar ouders veelal in Den Haag . Haar moeder was officiersdochter Suzanne Maria van Rijn (1876 Djokjakarta-1935 Den Haag)

Suze huwde in 1921 1e luitenant van de Infanterie Johannis Wouter Stephanus van Kakum (1897 Kota Radja – 1943 Thailand) Ze waren gescheiden voor maart 1931. Johannis hertrouwde Helena Ditmarsch en Suze huwde Willem Marie Itallie november 1932 te Soerabaja. Willem, geboren 1897 in Soerabaja, zat in de pharmaceutische groothandel. Hij overleed in 1965 te Den Haag

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag.  Ook veel Indische mensen die in Nederland een nieuw bestaan zochten, kozen voor deze stad en werden  daar  begraven.  Bijvoorbeeld  op  de begraafplaats  Nieuw Eykenduynen te Den Haag .

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

2 reacties op Weduwe van Indïe: Creutz Lechleitner

  1. zegt:

    He, een typefout bij de geboortedatum van de vader Karel!
    Hij zou gestorven zijn voor hij geboren is, waarschijnlijk 18 in plaats van 19 getikt?
    Ik ken de familie niet maar ja ….. Hagenaar en (helaas) bekend met begraafplaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.