Indonesia actueel


**  RTL Nieuws  :Indonesië is druk bezig met de bouw van een nieuwe toeristische trekpleister: een groot safaripark op het eiland Rinca. Het eiland ligt vlak naast Komodo en staat bekend om zijn grote komodovaranen. Het project wordt nu ook Jurassic Park genoemd. Maar niet iedereen is blij met de plannen.
** Telegraaf.nl : Weer anti-Franse protesten in Bangladesh en Indonesië.
** autoweek.nl : Indonesië moet de grootste producent van lithium-ion accu’s ter wereld worden, dat is het plan dat president Joko Widodo in voor zijn land gedachten heeft.
** De Standaard: Vijf doden door aardverschuiving .
** indonesienu.nl:Meteoriet levert Indonesiër miljoenen op.

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesia actueel

 1. Mister Bule zegt:

  Het anti-Franse sentiment is wel een storm in een glas water hoor. Hier is er gelukkig weinig animo om te protesteren maar met de terugkeer van de Grote Imam weet je nooit zeker. De dames zijn ook teveel gehecht aan hun Louis Vuitton tassen (Hermès voor de echt welgestelden) om deze in navolging van de vrouwen in burka in Medan te vernielen.

  Het is ook een absurd naïeve gedachte om een land te willen treffen door producten te boycotten natuurlijk. In de huidige globale economie zijn er bijna geen landspecifieke zaken meer behalve we kazen, wijnen e.d. Als je bijvoorbeeld ziet wat de grootste waterleverancier is voor de waterdispensers, zie je Danone met Aqua. Maar net als bij autofabrikanten wordt alles lokaal gebotteld en gedistribueerd. Je treft met actie dus de locale economie en werkgelegenheid.

  Danone Aqua factory

  Over elektrische auto’s en batterijen gesproken; i.t.t. Nederland rijdt men hier nauwelijks hybride, laat staan volledig elektrisch. Het zou wel logisch zijn dat als de Indonesische overheid zo ambitieus is in haar plannen met batterijen, om het elektrisch rijden in het land ook te stimukeren.

  Eindelijk worden elektrische modellen te koop aangeboden. Hyundai is de eerste. Voor lokale begrippen wel heel duur; ca. 650 miljoen rupiah. Terwijl een populaire 7-zitter als de Avanza slechts 220 juta kost.

  Als u in Jakarta aankomt, kunt u nu via de Grab en Go Apps trouwens ook een elektrische wagen reserveren, men heeft Tesla en de Ioniq op de luchthaven beschikbaar. Dit is niet veel duurder dan een ‘gewone’ wagen.

 2. Hans Boers zegt:

  Mr. Bule, die onder andere schreef:… Je treft met actie dus de locale economie en werkgelegenheid….

  Probeert u dat de meelopende kudde maar uit te leggen.

  Voorbeeld: De president van Turkije riep de anti Franse boycot uit en de kudde holde erachteraan en blaatte mee….
  Wat de kudde echter vergeet is het feit, dat er in Turkije een Franse autofabriek staat met 6000 werknemers…en toen was het stil in de fabriek en konden de werknemers een kaartje leggen en op een stokje bijten…

  En dealers van twee andere grote Franse krabben zich de grijze haren uit hun hoofd, want er wordt niets verkocht en de werkenemers verdoen hun tijd met “cari upil” van de geeuwhoinger.
  En de kudde blaatte verder en stak zelfs hun eigen Franse merk auto’s in de fik en winkeliers graaiden de Franse producten uit hun winkelschappen en gooiden de producten in de “kali” en de kudde blaatte verder en mekkerde: Kijk hoe vuil onze kali nu is…Nu hebben de schoonmakers weer wat werk tenminste, jubelde de kudde…. (Films ervan in bezit).

  En de kudde was blind en applaudisseerde voor hun leider die met zijn vrouw naast hem de toespraak hield en de echtgenote droeg een handtas met een supergroot merkembleem erop van Hermes en de kudde ging tevreden weer huiswaarts en keerde de dompet nog maar eens om, want de rente ging (begin deze week) van 10,25% naar 15% omhoog en zij dachten: Zie je wel, dat het plan werkt….We worden rijk en de goede tijden keren weer.

  Fijne dag verder en prettig weekend. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.