‘Max maakt mogelijk’ in Indonesie 7 nov

Zie de film
https://www.npostart.nl/max-maakt-mogelijk/07-11-2020/POW_04767832

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘Max maakt mogelijk’ in Indonesie 7 nov

 1. R.L. Mertens zegt:

  @Max; ‘maakt mogelijk etc.’- Ik kreeg toch naderhand een dubbel gevoel van deze uitzending; wat is/zijn de reacties van de (even arme) Indonesische buren op deze hulpverlening? Speciaal alleen gericht op deze Indisch Nederlanders. Ontstaat er niet juist een verwijdering/segregatie? – Uit mijn herinneringen (Japanse tijd, in de kampong) ontstaat er altijd een gottong rojong/kongsi= een groep. Die altijd(!) voor elkaar klaar staat. In voor- en tegenspoed! Zo’n groep in totaal helpen lijkt mij zeer zinvoller. Goed voor de saamhorigheid.

  • Bung Tolol zegt:

   Nou snijdt u iets aan wat wel eens waar kon zijn ! Die blikken van die ( ook) arme buren “” Kijk haar nou ,zij krijgt alles van Belanda land en wij krijgen niks nada nol !”” Denk dat Stichting Max daar ook wel rekening mee houdt ( Als ze pienter zijn ) Die groep in totaal helpen is inderdaad zinvoller maar dat kan Stichting Max niet betalen ,dus al die presentjes moeten tactvol onder de tafel worden toegeschoven !

   • Pierre de la Croix zegt:

    Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat de plaatselijke loerah zijn deeltje van de weelde in de één of andere vorm opeist. Max – evenals Halin trouwens – zal in zijn hulpverlening wel allerlei checks and balances hebben ingebouwd die moeten voorkomen dat hun begunstigden slachtoffer worden van buren haat en nijd.

    Dus meneer Mertens, trek wijd open die dikke dompèt van u. Voor het goede evenwicht niet alleen fellow Indo’s blij maken, maar ook echte Javanen, sorry Indonesiërs, via Stichting Tileng bij voorbeeld. God zal het u lonen

    • Bung Tolol zegt:

     Javanen ? Javanen ? Is dat niet een bedreigde mensensoort of ben ik nou in de war met Papoea,s ? Heb altijd al moeite gehad die twee soorten uit elkaar te houden ,ze lijken ook zo verdomd veel op elkaar …….of ben ik nou weer in de war ?

    • Pierre de la Croix zegt:

     Nu ja …. de ene soort torst een peniskoker voor zich uit en de andere niet. Je zou daaruit kunnen afleiden dat de ene soort opschepperig is, de andere bescheiden. Dat de bescheidenen toch de baas kunnen spelen over de opscheppers moet alle opscheppers ter wereld tot nadenken stemmen.

  • Mister Bule zegt:

   Maak u geen zorgen.

   De selebriti hebben dit allang afgedekt door zeer subjectief steun te verlenen aan de arme buren.

   En natuurlijk wordt dit breed uitgesmeerd in hun miljoenen-generende TV programma’s als ‘Rejeki Orang Soleh’ en ‘Keluarga Bosque’ waarin superrijken als Raffi Ahmad en Pak Baim undercover een beetje geld uitdelen aan minder bedeelden…


   https://www.transtv.co.id/program/episode/5241/baim-jadi-hansip-ketahuan-sama-penjual-jamu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.