20 miljoen zoethoudertje

De staatssecretaris wijst erop dat een deel van de Indische gemeenschap nog steeds teleurgesteld is over hoe de Nederlandse overheid en samenleving zijn omgegaan met Indische Nederlanders die de oversteek naar Nederland hebben gemaakt. “In het volle besef dat het verdriet misschien nooit helemaal zal verdwijnen, wil het kabinet zich inzetten voor de toekomst. Als dank en erkenning voor wat de Indische gemeenschap betekent en heeft betekend voor Nederland”, zegt Blokhuis.   NOS

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op 20 miljoen zoethoudertje

 1. Robert zegt:

  Kudos for the staatssecretaris! I hoop dat het niet blijft bij moeie woorden.

 2. Robert zegt:

  mooie woorden.

  • Indorein zegt:

   Let op deze woorden van de staatssecretaris:
   “…. wil het kabinet zich inzetten voor de toekomst” :
   Dus, geen compensatie of wat dan maar ook wat in het verleden (1940 – 1948) heeft plaats gevonden.
   Voor mij is dat duidelijke taal wat deze staatssecretaris heeft gezegd.

   • Anoniem zegt:

    “duidelijke taal” Zoals altijd. Wie heeft wat aan de staatssecretaris gevraagd? Of heeft hij, bij afwezigheid van een vraag, zelf iets leuks verzonnen? U weet toch, een gegeven paard niet in de bek zien.

  • Robert zegt:

   In the long run, we’ll all be dead.

 3. Bijna de helft van de onerkende Indo’s hebben een inandse vader en Europese of Indo moeder.Bv in Makassar, de eertse zoon heet Daeng Mangawing( ooit burgemeester van Makassar geweest) maar de 2de zoon toen zijn ouds al getouwt waren heet MULLER. En vele van ongelukkigere gevallen omdat dan niet als Hollanders worden erkent.En die dus niet naar Holland konden gaan. Maar wel konden 750000 Mohammadaanse werkers uit het Midden Oosten en Afrika naar Holland immigreren, en hun plaats is dus vervangen door deze mensen.Die het Hollandse volk zo te zien nu meer blij hebben gemaakt. De Indo is werkelijk de pineut geworden.Dit geval is nooit bekend gemaakt.

 4. Robert zegt:

  Inderdaad was de arme Indo de pineut en viel tussen wal en schip.Disgraced, displaced, despised,derided,reviled, and disposessed en een genocide als bonus.

 5. Robert zegt:

  dispossessed

 6. RLMertens zegt:

  @WalSuparmo; ‘de pineut geworden etc.’- Zij die in Indonesië bleven zijn; Indonesiërs (geworden). Velen(niet allemaal) hebben daar hun draai gevonden. Een familielid; ‘right or wrong; this is my country’, bracht het tot directeur van een Internationaal concern etc. etc.
  De Indo’s in Nederland……er is hier nog altijd de bijstand! En zij, die verder zijn geëmigreerd….zie Van Halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.