Begraafplaats Sawah Lunto

Mail:
Op 3 april 2018, maakte ik melding van de verfraaiing van de enige nog overgebleven begraafplaats van de Indo-Europeanen in Sumatra op instigatie van mijn vrouw en ondergetekende en last but not least mijn goede vriend Indra Youssef. Sindsdien heeft men niet stilgezeten. Ik zend u een aantal foto’s van de situatie nu.

..

Het aardige is dat men nu ook een lijst heeft van personen (voor zover bekend), waaronder mijn familieleden, die aldaar zijn begraven.
Voor zover ik van mijn vriend . heb begrepen zullen er in de toekomst meerdere activiteiten worden ontplooid waaronder een documentaire. Ik maakte  hier al eerder melding van. Helaas is vanwege deze bizarre tijd zulks op de lange baan geschoven.
Met vriendelijke groet,   Leendert Kranendonk
archieftopic

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Begraafplaats Sawah Lunto

 1. Geweldig zeg! Want 90% van de historische graven van Nederlanders in Indoneia zijn berooft en vernield en omgebouwd..Zelf kerkhof Koepang dat van af 1500 heeft bestaan met Portugese graven, en nu nog bestaat.Is niet zo goed verzorgd . Een pluimje voor de PEMDA van Sawahlunto.!

  • Ron zegt:

   @Geweldig zeg! Want 90% van de historische graven van Nederlanders in Indoneia zijn berooft en vernield en omgebouwd..@
   Dat’s zeker geweldig. Heel anders dan het optreden van de Indonesische Staat t.o.v. de diverse graven en de botten van van Nederlanders, waaronder ook mijn vader Eddie Geenen, op Tanah Abang. Graven werden verwijderd om plaats te maken voor een museum. Uiteindelijk kwamen de verwijderde botten ergens in een nieuwe kuil buiten Jakarta terecht. Hoe ik dit weet? De Nl Gravenstichting in Jakarta heeft het mij verteld, maar heeft er verder ook niets aangedaan. En de grafstenen, die bestemt zijn voor het museum, liggen voor een groot gedeelte nog op een grote hoop.

 2. Jan A. Somers zegt:

  Ik heb andere ervaringen met begraven familie (Versteegh) in Soerabaja (Kembang Kuning) en Malang (Sukun).

 3. B .Heijden zegt:

  Vond op de lijst de naam: Wilhelmina Susanne Paulina Heijden, een nicht van wijlen mijn vader Alfred Ludwig Heijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.