Aardverschuivingen door zware regenval Indonesië

Grote delen van Indonesië kampen met zware regenval en dat heeft op verschillende plekken voor problemen gezorgd door aardverschuivingen. Zo kwamen in de provincie Noord-Kalimantan bij aardverschuivingen elf mensen om het leven en raakten zeven anderen gewond. .weeronline.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

7 reacties op Aardverschuivingen door zware regenval Indonesië

 1. Jan A. Somers zegt:

  Westmoesson.

 2. Anise zegt:

  Voor de regentijd is het nog wat te vroeg hè. Deze start in het westen normaal gesproken niet vóór november met een piek aan overstromingen in december/januari. Iets later in het oosten van het land. Het is natuurlijk elk jaar weer prijs.

  Nu is het trouwens uitzonderlijk heet in steden als Jakarta en Surabaya.

  • Jan A. Somers zegt:

   “uitzonderlijk heet” Werd dat vroeger niet de kentering genoemd: Oostmoesson >> Westmoesson? De regen wil wel maar kan niet. Hoge luchtvochtigheid.

   • Anise zegt:

    Ja, er is redelijk veel bewolking dus de vochtigheid kan niet weg. Maar raar genoeg vandaag blauwe lucht en heel veel wind maar ook zeer heet, het leek wel een woestijnwind. Dit weekend wordt het blijkbaar heel nat.

 3. Mister Bule zegt:

  Een extra factor deze keer is La Niña, het fenomeen waarbij de bovenste laag van de Stille Oceaan sterk afgekoeld wordt. Dat leidt normaal gesproken tot extra regenval. Maar de experts zijn het natuurlijk zoals zo vaak niet eens over de impact op de regio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.