Vier bewoners verzorgingshuis Patria overleden aan corona; acht bewoners besmet 

Precies twee weken geleden brak het coronavirus uit in verzorgingshuis Patria van Nusantara Zorg. Vier bewoners zijn helaas overleden aan het virus, acht bewoners zijn op dit moment besmet. Ook vijf medewerkers zijn positief getest en zitten in thuisisolatie.Het verzorgingshuis waar voornamelijk bewoners van Nederlands-Indische afkomst wonen is al twee weken gesloten voor bezoekers, zo bevestigt Roy Dom, directeur-bestuurder van Nusantara Zorg. De uitbraak van het virus in het verzorgingshuis is door de bewoners en familieleden in het begin met zorg ontvangen, maar er is nooit paniek geweest. “Op 7 september was er een vermoeden van een coronabesmetting en de desbetreffende persoon is direct getest”, vertelt Dom. “Na een positieve uitslag ging het protocol direct in werking, ging het verzorgingshuis op slot en zijn alle bewoners en zorgmedewerkers getest. We hebben direct alles gecommuniceerd met de bewoners en familieleden, waardoor de situatie relatief rustig is gebleven.”Al het nieuws uit Bussum

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.