Indonesiërs kunnen coronaboete ontlopen met minuut in grafkist

Mensen die in de Indonesische hoofdstad Jakarta worden betrapt zonder mondkapje, kunnen als straf ongeveer een minuut in een doodskist gaan liggen. De autoriteiten bedachten de ongebruikelijke maatregel, omdat ze mensen willen dwingen goed na te denken over de gevolgen van hun daden.    AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen, Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indonesiërs kunnen coronaboete ontlopen met minuut in grafkist

 1. Anise zegt:

  Dit is achterhaald want door de grote controverse is het nu al weer verboden.

 2. Anise zegt:

  Iets anders; vanaf 14 september worden de corona maatregelen (de zgn. PSBB) in de provincie Jakarta weer verstrengd.

  Gouverneur Anies heeft aangekondigd dat alle (niet essentiële) firma’s hun kantoren moeten sluiten, net als alle religieuze gebouwen, non-food winkels en restaurants met zitplaatsen; alleen levering en afhaling is dan weer toegestaan.

  • Bung Tolol zegt:

   @Anise ,dus weer een stap terug naar bijna complete lockdown ,hier in Nederland werkt het systeem van thuiswerken wel ,brengt heel veel voordelen met zich mee ,vereiste is wel ,dat de maatschappij voldoende is gedigitaliseerd ,grootste voordeel van thuiswerken het verlicht de druk op de verkeerswegen .Het grote probleem van Wereldstad Jakarta is ,de mensen leven zeer dicht op elkaar ,op,onder,naast en boven elkander ,zo kan het virus zeer snel toeslaan .Nou ik wens de mensen van Jakarta veel sterkte !!

   • Jan A. Somers zegt:

    ” in Nederland werkt het systeem van thuiswerken wel” Kantoormensen! De belangrijkste werknemers van alle arbeiders. Zou mij gelukkig niet zijn gelukt. Straatvegers en loodgieters ook niet. Op de Gistfabriek waar ik werkstudent was had je nog meer verschillen. De fabrieksmensen hadden een blauw werkpak: De weekloners een blauwe overall, Iets hoger een blauwe broek en jasje zonder kraag. Nog iets hoger een blauwe broek en jasje met kraag. Kantoorpersoneel burgerkloffie, jasje/dasje, de dames een jurk (geen broek!). Het allerhoogst de jongens die uit het proces monsters moesten nemen, en naar het lab brengen, een witte jas. Ze lachten zich rot over mij als halvetijdwerker: ik droeg of een blauw jasje over mijn gewone broek, of andersom. En bij het afscheid nemen voor mijn afstuderen liep ik in de fabriek rond in jacquet, op die dag mijn werkkleding.

    • Ron zegt:

     In mijn engineering tijd bij het ontwerpen van Raffinaderijen en petrochemische fabrieken lukt het ook niet. Immers gegevens van andere afdelingen moeten constant met elkaar gedeeld worden. Daarnaast zijn voor de design/engineering van een complete raffinaderij een 1000 mannen en vrouwen nodig.
     Als makelaar daarentegen kon het heel makkelijk. Ik had naast mijn huis telefoon een werk nummer. En mijn computer had toegang tot alle Makelaars en organisaties. Ik werkte bijna altijd van huis uit. Alleen wanneer ik afspraken maakte met klanten, gebeurde dit in een meeting room op het makelaars kantoor.

   • Ron zegt:

    @@Het grote probleem van Wereldstad Jakarta is ,de mensen leven zeer dicht op elkaar ,op,onder,naast en boven elkander @@
    Maar dat is toch het zelfde in Nederland. Veel belangrijker is discipline bij het afstand houden. Hier in de Indonesische winkels merk ik dat jongere Indonesiers er soms lak aan hebben. Vooral de vrouwen. Het enige dat werkt is hardop zeggen 6feet.

    • Bung Tolol zegt:

     Ik woon zelf in de meest dicht bevolkte wijk van Nederland ,50.000 mensen op 1.2 km2 ,toch zijn er weinig Corona gevallen in mijn wijk ,bijna ( Ik schrijf wel bijna ) iedereen houdt zich keurig aan de regels en heeft een mondkapje om en let ook op de 1.5 meter .Normaal schaken wij in een zaal van 80m2 en speelden er vroeger soms wel 50 man ,nu met die 1.5 m regel beperken wij dat tot 16 man ,per bord 10m2 ,gelukkig mogen wij van de kerk in de heel grote zaal ( 400 m2 ) spelen gratis .Dat het ook anders kan blijkt wel uit de Bijlmer daar zijn plotseling heel veel Corona gevallen bijgekomen een toename van 17.5 % ,die mensen daar gaan veel te laconiek zeg maar laks om met die Corona regels .beetje tolol !

    • Ron zegt:

     @Bung T: Ik kan in alle redelijkheid uw schrijven accepteren. No Problem. Maar blijkbaar hebben enkele anderen de Ned. gewoonten overgenomen. Lees U maar wat hier beneden door NOS.NL is geschreven. Even op een rijtje zetten. USA heeft 50 staten. Ik laat voor het gemak even 49 staten buiten beschouwing. Californie waar ik woon is volgens WIKI 10 1/2 maal groter dan Nederland. Als de helft van Nederland in brand staat (niet te hopen) dan gaat er van Cal. 1/4 van de 10 1/2 af. Waar praten we over? Hoe klein Nederland is? Een postzegel? Daarom ook mijn opmerking aan de heer Somers om dat “Allemaal” weg te laten.
     https://nos.nl/artikel/2347656-in-de-vs-verbrandde-dit-jaar-al-een-gebied-zo-groot-als-half-nederland.html

 3. Boeroeng zegt:

 4. Jan A. Somers zegt:

  Ik vond het een verrekt goed idee! Een variant op het schavot. Allen mag het wel wat langer dan een minuut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.