Nieuwe voorzitter st nationale herdenking 15 aug 1945

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Nieuwe voorzitter st nationale herdenking 15 aug 1945

 1. Als hij maar weet dat de Indo’s het meest gelijden heeft door de blunders gedaan de Nederlandse politiek.

 2. R Geenen zegt:

  Hij weet niets, denk ik

  • Bung Tolol zegt:

   @Hij weet niets,denk ik “” Om naast de koning te lopen en te zitten hoef je ook niet veel te weten ,je moet slechts kunnen lopen en zitten .

   • Ron zegt:

    Ik schreef hij weet niets, maar het had eigenlijk moeten zijn “Hij had niets willen weten”. Immers hij was jurist. Lees waarop hij zijn bul heeft gehaald. In wezen heeft hij de Indische Ned. verraden door nooit zijn kennis productief te maken.

    • Bung Tolol zegt:

     Zijn vader Theo de Graaf ,diende na de oorlog de belangen van de Indische ambtenaren ,nou een echt doorslaand succes kon je dat ook niet noemen ,anders zaten wij hier na 75 jaar toch nog niet te steggelen over die niet betaalde lonen ? Na 1950 behartigde Theo de Graaf de belangen van de ex kolonien en gebiedsdelen namens de KVP .DE KVP !! dat is nou juist die politieke partij ,die er een puinhoop van maakte in Indie ! Thom de Graaf nam afscheid als politiek bestuurder na zijn echec ( mislukking) van zijn referendum wet ,en werd beloond met een burgemeester schap ,zo gaat dat in Nederland ,je wordt na een mislukking altijd beloond met 1 of ander mooi ( goed betaald) baantje .Hoe kan Thom de Graaf nou de Indische Nederlanders verraden hebben ? Hij is pas geboren in 1957 en helemaal geen Indische Nederlander ! Zijn vader was een vooraanstaand KVP ( Katholieke Volks Partij ) lid en dat is nou net de partij ,die de Indische Nederlanders heeft verraden ( In de steek gelaten ) en het was ook de KVP ,die er een gigantisch zootje van heeft gemaakt in Indie na 1945 .( Lees het boek van Geert Mak “” De eeuw van mijn vader “” )

 3. anak minangkabauw zegt:

  Is een echte totok.
  Is er nou niemand te vinden met Indische roots?
  Hoeft helemaal geen bekende (mislukte) Nederlander te zijn hoor!

  • Bung Tolol zegt:

   Een totok is een geboren of grootgebracht in Indie Hollander ,zonder enig Indonesisch bloed ,aangezien Thom in Nederland is geboren is hij ook niet eens een totok maar ja hij schijnt eens een Indisch kookboek te hebben gelezen en dat maakt hem uitermate geschikt om de nieuwe voorzitter te worden !😎😄😄

   • Jan A. Somers zegt:

    “zonder enig Indonesisch bloed” Erg hè? Meteen als ‘Hollander’ een klasse lager dan ik en u als Indo. Ooit gehoord van discriminatie of racisme?’Ik ben altijd nog blij dat Zeeuws meisje geen Hollandse is.

 4. Bung Tolol zegt:

  @Hr Somers ,zoekt u zelf maar op Google /Wikipedia ,daar staat het toch echt een Europeaan /Nederlander geboren en getogen in Indie maar zonder enig Indonesisch bloed ,wat is daar racistisch of discriminerend aan ? U heeft erg lange tenen en zoekt achter alles racisme en discriminatie ! Het is gewoon een omschrijving van het woord totok en wat een totok is !

  • Jan A. Somers zegt:

   Maar het werd een schandaal gevonden dat een persoon “zonder enig Indonesisch bloed”, een ‘Hollander’ dus, voorzitter zou worden van een Indische herdenking.

   • Bung Tolol zegt:

    Dhr Somers .Goed lezen hr Somers Pak Anak Minangkauw schreef “” Is een echte totok ,is er nou niemand te vinden met Indische roots ?”” Nou waar haalt u het woord schandaal vandaan ? Het woord TOTOK is geen belediging !!! het is een aanduiding uit de koloniale tijd voor een bepaalde bevolkingsgroep ,Wieteke van Dort is volgens mij ook een totok en ook heel geliefd onder Indische mensen ,als Wieteke nou gevraagd zou worden als voorzitter van die Nat Herdenking ,zou geen een Indo bezwaar hebben ,het gaat ook om de affiniteit met de Indische gemeenschap maar nogmaals het woord TOTOK is GEEN belediging !..mijn beide opa,s waren totoks .

    • Jan A. Somers zegt:

     “Het woord TOTOK is geen belediging” Ik heb het niet over beledigen, maar een totok is toch wat anders dan een Indo: een Hollander. En dat is erg.

    • Ron zegt:

     @@maar een totok is toch wat anders dan een Indo: een Hollander. En dat is erg.@@
     Voor de totok of de Indo?

    • PLemon zegt:

     @ maar een totok is toch wat anders dan een Indo…

     # Genetisch zeer zeker of in de bloeddiscussie gesproken ..volbloed versus gemengd bloed. Waar het verder op neerkomt is hun culturele bagage. Het aziatische/inlandse element is de totok ahw aan komen waaien tijdens het integratieproces , maar de boter kaas en eieren mentaliteit blijft manifest. Ook het spectrum van de europese koloniaal wiens voorouders zich ‘onvermengd’ voortplanten tot aan de latere buleh die om den brode naar Indië voer is breed.
     Per definitie zijn er dus totoks met indische bagage en zij die niet geintegreerd/geassimileerd waren en zich afzijdig hielden vd indische cultuur.

    • Ron zegt:

     @@Per definitie zijn er dus totoks met indische bagage en zij die niet geintegreerd/geassimileerd waren en zich afzijdig hielden vd indische cultuur.@@
     En in welke groep past de totok familie de Graaf?

    • Henk Anthonijsz zegt:

     volgens Wolters woordenboek.
     totok
     zuiver, rasecht.
     Belanda totok| is VOLBLOED NEDERLANDER

    • Jan A. Somers zegt:

     “Belanda totok| is VOLBLOED NEDERLANDER” Klopt. en geen Hollander. Maar de meeste reageerders hier hebben waarschijnlijk nooit een pendaftaran gezien.

   • Ron zegt:

    Niet vanwege het Hollander zijn. Maar heeft de desbetreffende jurist zich ooit ingezet voor de Indische mens? Heeft hij dat wel gedaan, dan heeft hij ook die erebaan verdiend. Zo niet, dan een andere keuze maken. Ere banen moeten worden verdiend.

 5. Boeroeng zegt:

  interneringskaart vader Theo de Graaf
  https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/index/nt00425/e844e128-148f-102f-a8e2-0050569c51dd
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Theo_de_Graaf_(KVP)

  De vorige voorzitter was Erry Stoové, van Indische komaf en hij had ook feeling voor hen die niet in de kampen waren, die na augustus 1945 in een nieuwe oorlogssituatie terecht kwamen, soms nog meer bedreigender dan in de oorlog 41-45 .
  Zeker heeft Thom de Graaf een indie-achtergrond zoals dat heet en je kunt ook enige feeling van hem eisen en verwachten wbt de oorlog 41-50. Maar in hoeverre ook feeling met de buitenkampers en alles wat men meemaakte na augustus 45. Zijn ouders waren al weg in 1946, en verloren niet hun geboortegrond en geboortemiljeu

 6. Bung Tolol zegt:

  Tjonge jonge wat kan de heer Lemon dat allemaal zo goed samenvatten ! Hij raakt de kern van de zaak ,zonder overal racisme en discriminatie in te zien en ongenuanceerd een hard oordeel te vellen neem b.v mijn opa ,totok uit Utrecht ( Moederszijde) geb 1866 ,leefde vanaf 1886 tot 1940 in Indie ,KNIL militair heeft altijd geweigerd Indisch/Indonesisch te eten ,hij moest altijd aardappelen ,karbonaadje en doperwtjes hebben ,nou dat kreeg hij dus altijd op zijn bordje .Mijn Inlandse oma zei alleen maar laat hem ,het is zijn cultuur, No Problema !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.