Groningse organisaties zijn op zoek naar verhalen over de naoorlogse periode

In het kader van ‘Thuis in Groningen’ bevraagt De Verhalen van Groningen allerlei Groningers met een migratieachtergrond over hun standpunt over ‘Gronings-zijn’. Er is specifiek aandacht voor Groningers met een Indische achtergrond, vanwege de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid. Op 15 augustus 1945 eindigde in Nederlands-Indië de Tweede Wereldoorlog. Tussen 1945 en 1968 reisden er ruim driehonderdvijftigduizend mensen vanuit Indië en Indonesië naar Nederland.De organisatie is op zoek naar herinneringen, verhalen en anekdotes uit die tijd. De hieruit voortkomende verhalenroute wordt op vrijdag 9 oktober gepubliceerd.  Dagblad van het Noorden

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.