Op zoek naar geschiedenis Indische en Molukse grootouders

Meraki Theaterproducties  uit Zwolle lanceert een gloednieuwe podcastserie genaamd ‘Postcast’. Elise Doll gaat samen met Silas Neumann en Nikki Manuputty op zoek naar de geschiedenis van de Indische grootvader van Elise en de Molukse grootouders van Nikki.
In deze podcasts worden brieven van Indische Nederlanders en Molukkers over of uit de Tweede Wereldoorlog, de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en repatriëring besproken.  weblogzwolle.nl

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Op zoek naar geschiedenis Indische en Molukse grootouders

 1. Wat hebben de INDO voorouders met Ambonese voorouders te maken, alleen omdat een hondertal Ambonesen ( altijd een minoriteit van de laagste rang bij het KNIL) met de Hollanders mee zijn gevlucht naar Holland maar als een aftocht wordt genoemt van de 8 mllioen inwoners..

  • R Geenen zegt:

   Wat heeft u persoonlijk tegen de Ambonesen (Molukkers) in Nederland? U heeft dat al diverse malen op dit net getoond. Als U even in de geschiedenis wilt teruggaan, dan weet u ook dat als deze trouwe KNIL mensen, indien gebleven, zeer waarschijnlijk ook vermoord zouden worden. Net als vele van ons Indische mensen. Ik ben blij dat ik niet in uw corrupte land verblijf. Vermoedelijk heeft U een afgunst jegens de bruine mens, die het niet in Indonesie zagen zitten. Uit ervaring weet ik dat vele Indo’s en Molukkers heden ten dage vaak worden ondersteund door hun landgenoten die ook in Amerika wonen. De laatste jaren is het ook zo, dat vele Indonesiers naar Californie komen. Wat denkt u dat daar de reden van is?

  • Boeroeng zegt:

   Er zijn indo’s die ook Molukse voorouders hebben
   En het waren 12.500 Molukkers die indertijd bevolen werden in te schepen naar Nederland.
   En in Nederland zag je het vaker dat Molukse en indojongeren elkaar opzochten
   Een neef van me huwde in Nederland met een Molukse, waarvan kinderen.

   • R Geenen zegt:

    Ik kom net van de Hong Kong Plaza. Had van te voren al van alles besteld. Ik kan je vertellen, ik zie steeds meer Indonesiers, die om welke reden dan ook, hun land verlaten. Op 4 verschillende plaatsen in SoCal zijn Indonesische Toko’s met allerlei droge artikelen en potjes. Maar op Zaterdag en ook zondag worden er een 4 tafels uitgezet en er komen in grote plastic bakken allerlei Indonesiche gerechten op. Ook snacks. Het quotum voor Indonesiers om naar Amerika te mogen is zeer beperkt. Dat betekend dat velen hier met een vakantie of studie visum komen. Maar teruggaan doen ze niet. En om in leven te blijven, wonen ze in bij anderen en verdienen kost en inwoning met koken. Daarnaast zijn er nog eens 4 Indonesische restaurants in het zelfde complex. Ze draaien, ondaks de virus, goed en hebben vele klanten. Hun eten is lekker, goed gekruid en voor mij lekker heet. Komplete maaltijden kosten ter vergelijking met Amerikaanse, Middel Eastern, Zuid-Amerikaanse en zelf Chinese restaurants, vaak minder dan de helft. Daarnaast is de hoeveelheid van 1 portie vaak genoeg voor mij en mijn vrouw. Dit is van de laatste 5 tot 10 jaren het geval. En daar is een reden voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.