15 aug Dinand Woesthoff en Yosina Roemajauw bij Nationale Herdenking

Dinand Woesthoff en Yosina Roemajauw treden samen op bij de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 volgende week zaterdag bij het Indisch monument in Den Haag. Ze zingen het nieuwe lied ‘You’ll Never Know’ van het eerste – nog niet uitgebrachte – solo album van DINAND. Aansluitend voeren ze ‘Manise’ uit. Ze worden begeleid door Ronald Bergman op suling, de Indonesische bamboefluit. De Nationale Herdenking wordt dit jaar bijgewoond door Zijne Majesteit de Koning. Minister-president Mark Rutte spreekt de herdenkingsrede uit. De herdenking is vanwege de Corona-maatregelen niet openbaar, maar is live te volgen via NPO1.

Dinand Woesthoff (1972) voelt zich zoals hij zegt ‘een geadopteerd kind’ van de stad Den Haag, tegenwoordig woont hij zelfs letterlijk op een steenworp van afstand van het Indisch Monument. Hij heeft een Indische vader en een Hollandse moeder. Zijn vader is geboren in Bandung op Java waar Dinand voor het eerst in 2004 samen met mijn vader naartoe gaat. In 1998 begon Woesthoff samen met de Indische gitarist Dennis van Leeuwen de succesvolle rockband Kane. Momenteel is hij bezig met de release van zijn eerste solo-album, dat najaar 2020 zal verschijnen. Een album waarin hij zich laat inspireren door het leven anno nu; “In alle pracht en kracht, kleuren, geuren, wegen en raadsels.”

Yosina Roemajauw (2006) werd geboren op West- Papoea en groeide op in het Overijsselse Olst. Zij deed mee met The Voice Kids in 2018 en ontroerde publiek en jury met haar winnende optreden in de finale. Yosina zong bij War Child en op 4 mei dit jaar trad zij op bij de online kinderherdenking vanuit Madurodam. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen van mijn leeftijd meekrijgen wat er in de oorlogstijd is gebeurd. Zodat wij dat ook weer kunnen doorvertellen en niet meer kunnen zeggen dat we niets over onze geschiedenis weten.’

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.