Nina Bobo

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nina Bobo

 1. RLMertens zegt:

  ‘Nina Bobo’; Hoe een Maleis slaap liedje uit mijn kindstijd het tot een klassieker bracht! Schitterend!
  Met dank aan al die bemantoe’s/kokkie’s en nenneh’s, die onze zusjes tot slaap wiegden

 2. Lambert Duys zegt:

  met mijn guling samen geluisterd. de herinnering aan haar die mij verzorgde, zij in sarong met haar zachte jasmijngeur die zachtjes Nina bobo zong. dan voel ik haar streling op mijn voorhoofd, het kaarslicht uit. dan sloot zij de klamboe die mij beschermde tegen muggen. dan hoor ik 7x het geluid van de tokee. de duisternis verlicht door de maan en de ontelbare sterren. de wind die de bladeren van de pisangboom en omringende palmen doen wuiven. Mijn eeuwige dank aan haar die mij ook omhelste en troostte als mijn ouders mij streng toespraken en ik een tijdje in de hoek moest staan. bij verlies met knikkeren stopte ze het aantal verloren knikkers ongemerkt in mijn zakken. Toen we Indie verlieten zag ik haar tranen en zij de mijne. tabeh tabeh als laatste groet.

  • Arthur Olive zegt:

   “zij in sarong met haar zachte jasmijngeur”
   Dit is overromanticized want de baboes die ik kende als kind roken naar klapperolie waarmee ze hun haren bewerkten.

 3. Maar de naam van de persoon wil hij toch niet noemen.Te laag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.