Petitie. Hijsen van een vlag is niet strafbaar.

amnesty.nl:
Ieder jaar op 25 april hijsen mensen op de Molukken hun vlag, de ‘Benang Raja’ en roepen hiermee op tot onafhankelijkheid. De Molukse vlag is in Indonesië verboden, net als de oproep tot onafhankelijkheid. Dit was de reden voor de autoriteiten om zeven vreedzame activisten te arresteren.Roep de autoriteiten in Indonesië op om de Molukse activisten onmiddellijk vrij te laten.Amnesty doet geen uitspraken over de roep om onafhankelijkheid. Maar het hijsen van een vlag is geen misdrijf en valt onder de vrijheid van meningsuiting die ook in de Indonesische grondwet is vastgelegd.Toch zitten er in Indonesië al jaren mensen gevangen voor het hijsen van de Molukse vlag. Een van de bekendste was Johan Teterissa, die in 2019 na meer dan tien jaar gevangenschap werd vrijgelaten en onlangs is overleden.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Petitie. Hijsen van een vlag is niet strafbaar.

 1. Boeroeng zegt:

 2. R Geenen zegt:

  En wat doet men er tegen? De Indo en blanda zijn er mee eens dat het niet mag en niet kan. Maar de zelfde Indo en blanda gaat daar toch even vrolijk op vakantie om te genieten. Heeft het zelfde effect als de Indonesische grondwet.

  • Bert Krontjong zegt:

   Nou voorlopig is dat reizen over de hele wereld ,wel even op een heel laag pitje gezet ,ben net gaan kijken in de binnenstad van Amsterdam ,HELEMAAL uitgestorven !! De weinige Hollanders die nog in de binnenstad wonen ,zitten binnen en de toeristen blijven weg en dat zal zo voorlopig nog wel blijven misschien dat het allemaal pas in 2022 weer een beetje op gang komt .In landen als Griekenland en Spanje werkt 20-15% van de beroepsbevolking in de toeristenbranche .In Thailand is de toeristenbranche ook helemaal in elkaar geklapt ,Indonesie heeft altijd veel toeristen uit Japan en Australie ,nou die blijven ook nog wel een poosje weg .Wat plotseling in de belangstelling komt ? Vakantie in eigen land ! doe ik eigenlijk al 20 jaar ,reizen op een goedkoop treinkaartje ,Nederland heeft van die mooie binnensteden ,alleen zit even overwippen naar Duitsland en Belgie er niet meer in vanwege Corona .Ben alleen bang ,als ik zo naar al die lege zaken kijk ,er tsunami,s aan faillissementen gaan volgen ..We kunnen die vlag beter halfstok hangen !

   • R Geenen zegt:

    @Ben alleen bang ,als ik zo naar al die lege zaken kijk ,er tsunami,s aan faillissementen gaan volgen @ Gevolg door een massa criminaliteit.
    Maar als die Chinese virus achter de rug is, moet je zien hoeveel er weer reizen geboekt worden. En dan trekt er geen zich er iets van aan of er nu een grondwet wordt toegepast of niet.

    • Bert Krontjong zegt:

     Ja een toerist trekt zich er weinig van aan of de grondwet nou wel of niet wordt toegepast ,een mooi voorbeeld was het Spanje van Franco ,toch niet echt een democratisch land toen ,nou die costa,s liepen vol ,de toeristen stroomden toe en inderdaad 1991 was het jaar van het toerisme in Indonesie en van alle hoeken en gaten kwamen de toeristen naar Indonesie ,wat toen ook niet echt een democratie was .Waar een toerist wel huiverig voor is ? zijn eigen veiligheid ,als code rood wordt uitgegeven voor een land ,kun je beter niet op bezoek gaan bij dat land b.v Syrie ,Afghanistan en Venezuela ,voor beide Nieuw Guinea,s ( Irian Barat ) geldt code rood ,trouwens als je als toerist naar een code rood land gaat ,dekt je verzekering je niet meer .

    • R Geenen zegt:

     Door mijn ervaringen in diverse landen als Scheepswerktuigkundige heb ik mijn voorkeur voor landen altijd zeer gelimiteerd. Ben slechts eenmaal op Majorca geweest. Ben het jaar daarop slechts eenmaal aan de costa mijn vakantie met een ander koppel gaan doorbrengen. Spanje was niks voor mij. Daarna ben ik 11 jaren naar de Adriatische zee van Italie gegaan. Eenmaal eerst naar de westkust Viareggio. Na een kleine week, toch maar doorgereden naar Florence en Riccione. Heel ander volk dan de Italiaan uit Napels en Rome: arrogant, veel poespas en 3 maal duurder dan Riccione. Door mijn auto uit die tijd, een speciale sportwagen Alfa Romeo, leerde ik een oude Italiaanse coureur kennen. Had een hotel aan zee. Ieder jaar boekte ik bij hem voor 5 weken een penthouse kamer met uitzicht op zee. Het leven beviel me daar zo goed, dat ik toen al daar naar toe wilde emigreren. In 1980 liep ik tijdens de vakantie al te kijken met de gedachte een woning daar te kopen. Het jaar daarop kwam de aanbieding uit Los Angeles. Ja, toen was het inpakken en wegwezen. Heb vervolgens nooit meer omgekeken. Ik zat toen in een tropenland met grote welvaart, ruimte en makkelijke wetten. Mij krijg je niet in Indonesie. Ik voel zelf niet de noodzaak meer om op vakantie te gaan. Vrijstaand huis, zwembad, Indisch eten, Indonesische toko’s, tropen vruchten, bossen, bergen, en km’s lange stranden en maanden lang zon. Waar vindt je dat?

    • Jan A. Somers zegt:

     “of er nu een grondwet wordt toegepast of niet.” Wat heeft dat met een grondwet te maken? Die geldt voor de bewoners van het land. Ik moet de eerste toerist nog tegenkomen die de grondwet van zijn vakantieland heeft bestudeerd. Zelf ben ik in Indonesië heel hartelijk ontvangen. Als geboorteland heb je er toch een band mee. Ik was weer thuis, en Zeeuws meisje voelde zich thuis.

    • R Geenen zegt:

     @@Als geboorteland heb je er toch een band mee. Ik was weer thuis@@
     Het enige dat mijn vrouw en ik als kind herinneren was ellende en honger. Mijn vrouw was van haar 2de jaar tot 12de jaar achter de muren van een nonnen weeshuis opgesloten. Ja dat was onze geboorteland; onze moeder was toevallig daar. Wij hadden toch geen keuze!

 3. Robert zegt:

  Ik ga jaarlijks naar Buenos Aires,i. p.v. Indonesie, waar ik wilde tangos dans met a girl van Madame Claude, die uit Parijs komt. Geen Indonesie voor mij.

  • R Geenen zegt:

   Ben in de jaren 60 in Buenos Aires geweest en heb daar, ik herinner me het nu nog, een steak gegeten met rijst dat groen zag vanwege de groene lombok. We waren met zijn tween, een Hollandse 2de stuurman, die bij de eerste hap zat te blazen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.