Lintje

amstelveen.nl:
De heer A. te Meij, Anton Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Te Meij begint zijn lange loopbaan als vrijwilliger op 17-jarige leeftijd als voorzitter van de jeugdsociëteit van stichting Open Jeugdwerk in Amstelveen. Daarna is hij voorzitter van de turnvereniging FIT te Amstelveen, de Nederlandse Genealogie Vereniging (NGV) en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond (KNGB), district Haarlem. Vanaf zijn pensionering in 2000 is hij adviseur en hulpverlener voor het te gelde maken van financiële tegoeden vanuit pensioenen, aandelen of verzekeringen. Sinds 2005 zet hij zich in voor de Indische Kwestie. De heer Te Meij is een sociaal bevlogen mens met een groot rechtvaardigheidsgevoel

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Lintje

  • Bert Krontjong zegt:

   Gefeliciteerd ,Slamat hoor pak Anton te Meij ,volledig verdiend hij is niet eens een Indo maar in tegenstelling tot veel Indo,s zet hij zich totaal in voor de in zijn ogen rechtvaardige Indische kwestie ,terwijl veel Indischen met alleen maar kritiek lang de kant staan ,pukul teroes pak Anton !!!

 1. Ernst Morbeck zegt:

  De “stille” maar zo aanwezige kracht in het zonnetje gezet. Meer … dan verdiend. Proficiat Anton met al je verdiensten voor de Indische gemeenschap. Ga zo door! Groetjes Ernst Morbeck

  • R Geenen zegt:

   Allemaal leuk en aardig. Maar welke Indo’s in Nederland geven naast complimenten ook in werkelijkheid steun door hun stem te laten klinken?

   • Bert Krontjong zegt:

    @Ron : Ik zal hier de drie belangrijkste voorvechters opnoemen 1) Peggy Stein 2) Peggy Stein 3) Peggy Stein ..Al die z.g Indische politici hoor je alleen tijdens verkiezingstijd ,dan denken ze “” Oh ja ik ben ook een beetje Indisch en dat is best een grote vijver ,dus laat ik daarin maar vissen !”” Na verkiezingstijd zijn ze al die beloften vergeten ,It is the same old song .

    • R Geenen zegt:

     @Bert: De beloften van voor de verkiezingen, zijn de belastingen er na. Maar niet alleen dat. Er zijn in NL ongeveer 2 miljoen inwoners van Indische afkomst. En nu is er een vrouw die car moet trekken. Vele Indo organisaties willen graag bekendheid, maar geen een heeft het in de gaten, dat men dat wel moet verdienen. Aan de top staat IHC die als een hondje aan de leidraad van de politiek loopt. Je hebt volledig gelijk wat betreft IP2.0 met Peggy Stein en ik denk ook Griselda Molemans. Daarna wil ik ook noemen FIN, Federatie Indische Nederlanders, die ook het belang van de Indo in het buitenland inzien.

   • Jan A. Somers zegt:

    “welke Indo’s in Nederland geven ” De geschiedenis herhaalt zich. Indo’s bemoeien zich niet met de politiek. Ook nu zijn er enkele vooraanstaanden die hun nek uitsteken en voor ons klusjes klaren. Verder hoef je alleen maar te wachten. Al 70 jaar!

    • Bung Tolol zegt:

     Quote van de dag ! Indo,s bemoeien zich NIET met politiek ,Thierry Baudet ,Laurens Jan Brinkhorst ( minister) Jesse Klaver ,Winnie Sorgdrager ( minister ) Mei Li Vos ,Geert Wilders ,Laurens Ivens ( wethouder A,Dam ) Harald Bergmann ( burgemeester) Jazy Veldhuijzen ( BIJ 1 ) Peter Flor ,Nannete Nanninga ( FVD) etc etc etc VRAAG van de Dag ,wat deden deze mensen in de politiek ? Kopi Toebroek en Lemper rondbrengen ?

    • Jan A. Somers zegt:

     Zij waren Nederlandse politici, gekozen voor hun Nederlands programma. Geen Indische onderwerpen! Met een Indisch verkiezingsprogramma zouden ze geen voet aan de grond hebben gekregen. Wisten de kiezers in de Indische gemeenschap dat het ‘landgenoten’ waren? Hebben de kiezers uit de Indische gemeenschap hen gewezen op hun gebrek aan Indische onderwerpen? Politici zijn vertegenwoordigers van de burgerij. Hebben Indische burgers hen hierop gewezen?

    • R Geenen zegt:

     En wat betreft U zelf? Toch ook

    • Anoniem zegt:

     Wat kan je verwachten van de politiek? Een bezigheid die lijkt op de machinaties het eerste oudste beroep? Miljoenen zijn de dood ingejaagd door zg.”politici” zonder enige scrupules. Zo zijn de Indos slachtoffers geworden van die “politici” en hun geboorteland uitgejaagd Dit is een van de redenen dat “Indos zich niet bemoeien met de politiek en al de smeerlapperijen rondom it..

 2. Lambert Duys zegt:

  De Indische gemeenschap is trots op Ton v.d. Meij. Van harte gefeliciteerd beste Ton.

 3. Bung Tolol zegt:

  Uw stelling was “” Indo,s bemoeien zich niet met politiek “” Dat is nu bewezen niet waar maar u zegt dan ja wel maar ze hebben geen Indische onderwerpen .Dan had u die stelling anders moeten formuleren “” Indo,s bemoeien zich wel met politiek maar ze hebben geen interesse voor Indische onderwerpen “” .Kijk dan had u helaas gelijk gehad en ook gekregen van mij .Trouwens links activist Michael van Zeijll vindt dat Indo,s weer Indonesisch moeten worden ,nou ja met zulke standpunten krijg je helemaal geen Indo,s achter je .Mijn stelling is Indo,s bemoeien zich wel met politiek maar puur voor EIGEN gewin “” net zoals politici van andere etnische groepen trouwens .niks nieuws onder de zon !

 4. Anoniem zegt:

  Ja en Indos hebben erop gereageerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.