Interview met Dido Michielsen

‘In de tijd van mijn betovergrootmoeder begonnen Nederlandse mannen langzaam te beseffen dat de kinderen die ze verwekten bij hun njai niet alleen bijhulpjes waren of lastige extra monden om te voeden. Het waren ook hun biologische kinderen. Net zoals ik zijn veel Indische mensen in Nederland afstammelingen van een njai. Dat was de oermoeder. Daar begon het gemengde bloed, de eerste generatie waarbij de kinderen een hogere status hadden dan hun eigen moeder, omdat ze lichter waren. Over die naamloze vrouwen bestond veel schaamte, dat vind ik ontzettend triest. Door de schaamte van de oudere generaties weet de huidige generatie er niets van.’
.volkskrant.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Interview met Dido Michielsen

  1. Robert zegt:

    Die zgn.naamloze vrouwen zijn menselijke wezens met hun gevoelens en opinies.Daar begon het gemengde bloed? Niets daarvan.Alleen menselijk bloed begon daar.

  2. Wie gaat over een nyai schrijfen,die getouwt was met een millitair die later GG was geworde n van Ned-Indie.Ze hadden 4 kinderen en wettelijk erkend door de vader want ze zijn , zijn kinderen en een is opgeklommen tot kolonel van de genie.De Buginese was tot Christen bekeerd en had haar naam veranderderd.Soms is de baboe liever dan de nonya.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.