“Ons museum is nu gesloten”

Vilan van de Loo: Ik praat met Yvonne van Genugten, directeur van het Indisch Herinneringscentrum, dat gevestigd is in Museum Sophiahof in Den Haag. De deuren zijn nog helemaal niet zo lang geopend, en in deze corona-tijd gingen ze met een klap dicht. Tentoonstellingen, lezingen, discussiemiddagen, alles dat gaande en komende was: weg. Het publiek zit thuis.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op “Ons museum is nu gesloten”

  1. En niet vergeten dat het de Nederlanders waren die de eerste zijn met troostmeisjes voor de troepen(KNIL) te zorgen .Japan met hun ioegoen ianfoe zijn naapers van de Hollanderss.Want op 8 November 1873 waren 250 troostmeisjs voor seksuele doeleinden met de troepen naar Atjeh gestuurt(Piet Hagen,hitoricus,Koloniale Oorlogen in Indonesie, De Arbeiderpers AMS)

  2. Robert zegt:

    De Sabbijnse Maagdenroof was ook een. roof voor sexuele doeleinden. Niets nieuws onder de zon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.