De Padang-keuken

Foto © Ron Geenen

Er is echter één ding dat je overal in Indonesië tegenkomt: de Padang-keuken uit West-Sumatra. In ieder stadje, op elk eiland vind je een warung Padang – het Indonesische equivalent van onze (Chin.) Ind.Spec.Rest.Lees ook:Elke stad heeft een Chin. Ind. Spec. Rest., maar hoe lang nog?Ook in Nederland kun je echt Padang eten, uiteraard in Den Haag, Indo-capital van Nederland. Titi gidst ons naar Waroeng Padang Lapek, een klein onopvallend pijpenlaatje in de Schoolstraat. Aan de muur hangen zwart-witfoto’s van de traditionele Sumatraanse, houten huisje  NRC

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Padang-keuken

 1. Ron zegt:

  Op Bali, het enige eiland dat niet overwegend islamitisch is, wordt anders dan in de rest van Indonesië veel varken gegeten.
  En het eiland Nias dan?

 2. Gerrie Overweg zegt:

  Een heerlijk gerecht……zoals mijn IBU het kon maken .
  Mmmmmmmmmm

 3. ellen zegt:

  Ik ben onlangs – met een vriendin – wezen eten bij Padang Lapek in Den Haag. De echte Sumatraanse keuken. Met de beroemde rendang, lekker heet. Toch weet ik niet of ik er terugkom voor 14 euro per schotel.. De gerechten (vlees en groente) die rond de bol witte rijst waren gedrapeerd, waren wat minimaal. Van de rendang kreeg ik slechts 1 stukje vlees, de rest was saus. Mijn vriendin verheugde zich op de aangekondigde dengdeng, maar ook deze bestond slechts uit 1 stukje vlees. De kwaliteit was goed, de kwantiteit was teleurstellend. Er zaten overwegend Indonesiers (ambassadepersoneel) te eten. Geen (verdere) indo’s of totoks gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.