Kokkie gezocht

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kokkie gezocht

  1. Bert Bier zegt:

    Mooie foto ,ja zo,n keuken kan heden ten dage echt niet meer ,waarom ik reageer ? Nou ik heb wel niet als kokkie gewerkt bij een Chinees maar wel als bedrijfsleider ( Vergunninghouder ) eerst bij Happy Garden en toen bij Happy Palace ,pracht mensen die Chinezen ,ze lijken zo stil maar onderling ! Bij Happy Palace kwam altijd elke dag een oude Chinees gratis eten ,die oude Chinees was een vriend van de vader van die 2 eigenaars ,Henkie had een pest hekel aan hem maar ja hij kon er niks aan doen ,nou ja ik bemoei me er niet mee ,tot dat die oude Chinees zich wel met mij bemoeide ,hij vond mij luidruchtig en ik dronk ook te veel bier ,hij vertelde Henkie “” Stuur je nieuwe bedrijfsleider op hem af ! “” Henkie zei hem toen “” Dat is de nieuwe bedrijfsleider !”” Die oude Chinees donderde van schrik van zijn stoel ,ja toen kwam ik op hem af ………. Die oude Chinees nooit meer gezien Henkie en broer heel blij met mij “” Good Bertie ,Good Bertie etc etc !”” Dit speelde zich af begin 1980 in Amsterdam ,toen Henkie zelf zijn papieren had gehaald vroeg hij mij of ik a.u.b zelf mijn ontslag wilde aanbieden ,zijn boekhouder had hem verteld dat dat in Nederland niet zo gemakkelijk was .”” Ja hoor henkie en je hoeft mij ook geen afkoopsom te geven en ook geen vakantie geld ,kijk het was hard werken voor hun en ik was een noodzakelijke investering anders geen vergunning ,heb ze gewoon tijdelijk uit de brand geholpen .Heb altijd respect voor Chinezen gehouden .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.