Indrukwekkende toneelbewerking De tolk van Java

19De toneelbewerking van De tolk van Java, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, was donderdag 12 december te zien in Schouwburg Amstelveen. Wie dacht ondergedompeld te worden in Tempo Doeloe nostalgie kwam bedrogen uit. Sober, rauw en verbluffend werden een gewelddadig en onderbelicht deel van de Nederlands-Indische geschiedenis en de doorwerking van trauma’s binnen een Nederlands-Indisch gezin opgevoerd.Terwijl vader Arto (Martijn Apituley) kil en dreigend op het achtertoneel zit komt zoon Alan (Benja Bruijning) op met enorme stapel papier, zijn vaders manuscript. Wat bezielt mij? Waar komen mijn angsten vandaan? Door het levensverhaal van zijn Indische vader te reconstrueren hoopt hij antwoorden te vinden. RTVA

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.