Moslimjongeren beschermen Indonesische christenen 

sion2_portugesebuitenkerk

Portugese Buitenkerk, centrum Jakarta

In Indonesië zijn er naar schatting 50.000 kerken en die worden met Kerstmis beschermd door moslimjongeren.Indonesië is niet alleen het land met de grootste moslimbevolking ter wereld, maar decennialang stond het ook model voor het vreedzaam samenleven. Het voorbije decennium bleef ook Indonesië niet gespaard van geweld, zoals de aanval van november tegen een politiecommissariaat in Medan of de moordpoging van een met een mes gewapende man tegen minister Wiranto. In mei 2018 was er nog een aanval tegen de Mariakerk in de stad Surabaya, de tweede grootste stad van het land.  Kerknet

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moslimjongeren beschermen Indonesische christenen 

 1. kembang merah zegt:

  Tja….als je die moslim extremisten niet oppakt met name de wit jurken die blijven stoken !! Blij dat moslimjongeren óók het respect kunnen opbrengen aan een ander Geloof…álle LOF voor hun….Vroeger toen ik op Java woonde leefden we vreedzaam náást elkaar !! Maar ná de oorlog en vooral toen Soekarno werd afgezet …kwam de grote RAT Soeharto die al die tijd naast Soekarno had gestaan… en werd president…hij was een moslim en en héél Indonesië moest ineens moslim worden…..Ik vind het écht triest want de bevolking had en kon niets er tegen doen !! Zie die 3 delige film, Zon, Sterren en….de 3e deel weet ik niet meer !!

 2. Robert zegt:

  In de geschiedenis van de Mensheid zijn miljoenen mensen de dood ingejaagd door politieke ideeen en religieuze stromingen. Laten we hopen dat er meer wijze en tolerante generaties komen die niet als buffels achter zogenaamde leiders lopen die hen de afgrond injagen.

  • R Geenen zegt:

   Gewoon in vrede met je omgeving leven en niet je laten beinvloeden door wat dan ook. Mij is dat in ieder geval goed bevallen.

   • Henk Anthonijsz, Eindhoven. zegt:

    Je hebt gelijk! Leef en laat leven, Ik ben nu 93 en mis veel gelijkgestemden.

   • Jan A. Somers zegt:

    Er zijn nog altijd heel veel mensen die het niet eens zijn met anderen. Vooral als ze zich door die anderen bedreigd voelen. In het verleden zijn er veel Indonesische pogroms geweest op de Chinese bevolkingsgroep. Dat ware ‘rijke’ mensen, maar die hadden daarvoor dan wel hard gewerkt. Hetzelfde zien we in Nederland ook met buitenlandse arbeidskrachten. Leveren goed werk tegen lage kosten. En de anti communistische pogroms tijdens het Soehartotijdperk. En de ‘communisten’jacht in Amerika. ()wanneer was dat ook al weer?) Die overgewaaid is geweest naar Nederland. Het zijn allemaal maar mensen!

    • R Geenen zegt:

     @Er zijn nog altijd heel veel mensen die het niet eens zijn met anderen. Vooral als ze zich door die anderen bedreigd voelen. @
     Daar heb ik toch niets mee te maken? Mijn leven als jonge jongen, mijn jeugd, is al genoeg in 2 landen verpest. Life is: “live the moment and experience the past.”

    • Arthur Olive zegt:

     “En de “communisten”jacht in Amerika.()wanneer was dat ook alweer?)”

     We hoeven niet eens zover terug te zoeken.
     John Brennan, de Amerikaanse directeur van de CIA tussen 3-2013 en 1-2017 onder Obama was lid van de communisten party.
     Obama zelf was opgevoed door zijn communisten grootouders.
     Het zal mij niets verwonderen als er een crimineel proces komt volgend jaar want het is al bewezen dat Brennen onder ede verschillende keren heeft gelogen tegen het Congress.
     https://en.wikipedia.org/wiki/John_Brennan_(CIA_officer)

    • Robert zegt:

     Homo homine lupus est!

    • Jan A. Somers zegt:

     “niet eens zover terug te zoeken.” Voor mijn ervaringen wel! De heer Robert heeft me op weg geholpen: McCarthy. Wat was dat een wilde bedoening! Met uitlopers naar ons toe.

 3. Dat komt door de NKRI(eenheidstaat )van alle stammen(suku’s) en erkende godsdiensten.Geproclameerd in 1927 door de Sumpah Pemuda.Geadopteerd van de staat Nederlands-Indie met architect generaal van Heutz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.