Massada in Andere Tijden

Zie online:

Vijftigduizend mensen juichen de Nederlands-Molukse popgroep Massada toe na hun optreden op Pinkpop in 1979, 40 jaar geleden. Voor Molukkers in ons land een emotioneel moment, het geeft ze een trots gevoel. De gewapende acties voor een vrije Republiek der Zuid-Molukken, met o.a. twee treinkapingen, zijn dan achter de rug. In Andere Tijden onthult Massada-zanger Johnny Manuhutu dat hij een benefietconcert heeft georganiseerd voor de kapers in de gevangenissen. Voor de muzikanten van Massada zijn het ‘onze jongens’, maar door de grimmige sfeer in het land kan de band niet overal optreden. De roadies worden te pas en te onpas aangehouden en wanneer de groep arriveert voor een concert, blijkt dat er geen Molukse fans naar binnen mogen. En dan is er ook nog die megahit Sajang é.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.