De Weduwe van Indië: Fiorani-Pereira

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die in Nederland gingen wonen  kozen voor deze stad en overleden er.  Dat is te zien aan de grafstenen.  Bijvoorbeeld met deze foto van de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.
.
Karolina Johanna Antoinette Pereira, geboren in 1888 te Banjirmassin, overleed in 1951 te Den Haag. Ze was dochter van Karel Francisco Pereira en Li Giok Nio. (doopnamen Susanna Rosalia).  Karel was te Banjirmassin ambtenaar , daarna burgerlijke schrijver bij de militaire staf en ook brandspuitmeester en europeesche wijkmeester
Stamouders waren Francisco José Pereira en een Banjarese vrouw. Posthouder Francisco  te Borneo was van Portugese afkomst en geboren te Macao.
Antoinetta (roepnaam) huwde in 1910 met Gerard Hendrik Fiorani  in 1889 geboren te ‘s-Gravenzande, opgegroeid in Amsterdam waar zijn vader brandweercommandant was.
Daar deed hijin 1908 zijn examen machinist stoomwezen en ging naar Indië.  Huwde in 1910 en bleef werken bij het stoomwezen te Indië .  Antoinetta en Gerard verloren 2 zoons   en een broer en schoonzus van Gerard in de jappenkampen. Gerard overleed te Batavia in 1949.  Hun zoon Willem werd militaire arts en werd in 1976 ter ruste gelegd in dit graf.

Dit bericht werd geplaatst in Weduwe. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.