De motorisering, maar dan anders

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De motorisering, maar dan anders

 1. Indorein zegt:

  Kijkend naar deze foto:
  “Tja ….. dat krijg je als je als toerist op Bali met een huurscooter even wegkijkt van de weg en meer oog hebt voor de glooiende rijstvelden (of de bevallige vrouwen die daar werken) en als gevolg daarvan van de weg afraakt en dan in de sawa belandt!”

  • Piet Azijnpisser zegt:

   Kijkend naar de foto associeerde ik het beeld direct met de Koeda Kepang uit mijn vroege jeugd. Vervaarlijk uitziende mannen op stokpaardjes die op straat een wilde dans opvoerden. Ik was er doodsbenauwd voor. Toen ze het erf opkwamen vloog ik het huis in.

   Waarom die associatie? De motorfiets lijkt voor geen meter op een Koeda. Maar die man met het masker …….

   Ik hoop dat het onderstaande goed overkomt.

 2. Jan A. Somers zegt:

  Zelf rijden is (poging tot) zelfmoord. Voor een habbekrats huur je een taxi voor een halve of hele dag. En de taxichauffeur weet ook nog andere dingen voor je te vinden. En voor een boodschap is er een brommertaxi.

  • R Geenen zegt:

   @@Zelf rijden is (poging tot) zelfmoord. @@
   Het ligt er maar aan. Met zelfvertrouwen en kunde van het besturen, gaat het vanzelf. Als ik even teruggaat in de geschiedenis. Heb auto’s gereden door heel Europa en London (links), Maleisie, Australia (Adelaide), Mexico. Rijdt in SoCal sinds 1981 en nog nooit een probleem gehad. Een auto is in al die landen het zelfde. Een stuur, een kast op 4 wielen en een motor. En tegenwoordig is er in de dash een digitale kaartlezer of lezeres. Lopen of fietsen is veel gevaarlijker.

   • Piet Azijnpisser zegt:

    Met respect heer Geenen, een auto heeft inderdaad een standaarduitrusting van chassis, koetswerk, setuur, persenelling, rem en nog wat, maar ik denk dat de heer Somers doelt op het zelf besturen van zo’n machine in landen waar het verkeer chaotisch is, althans veel chaotischer dan in Westeuropa of bij u in de VS. Wie dat niet gewend is, bovendien op leeftijd en zijn leven lief heeft, kan zich beter laten rijden door een autochtoon.

    • R Geenen zegt:

     @@Wie dat niet gewend is, bovendien op leeftijd en zijn leven lief heeft@@
     O, dat begrijp ik volkomen. De heer Somers heeft geen ervaring met het besturen (op zijn huidige leeftijd). Maar over het algemeen is het nog gevaarlijker te lopen en of the fietsen. Daarbij heb ik een neef van 76 in Jakarta, die toch nog motor rijdt. In SoCal rijden hier oudjes, die de 90 zijn gepasseerd, hun auto met automaat. Het zit gewoon in de mens. Mijn stiefvader (wijlen) was bang achter het stuur en heeft nooit auto leren rijden. Echtgenoot van mijn nicht, beiden 91, heeft net zijn rijbewijs hier vernieuwd. Een oud Amerikaans dametje (oude klant van mij) is nu 95 en rijdt haar Cadillac om te winkelen. Voor mij is auto rijden ook veel makkelijker dan lopen.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik neem aan dat u een goede automobilist bent. Is die ander op de weg dat ook? Plus dat steeds moeten opletten. Ik zit lekker in de taxi rond te kijken naar wat ik allemaal achter me heb gelaten. En die taxichauffeur praat me lekker bij. En mijn bijdrage aan de ontwikkelingssamenwerking! Fietsen doe ik niet meer, bang te vallen. Dat is het enigste waar een oudje bang voor moet zijn. En lopen is hier veilig, met rollator of wandelstok. Op vakantie in Indonesië ook geen problemen gehad met lopen. Auto’s reden om me heen, niet tegen ons aan. Kan ik nog steeds moeilijk doen op I4E.

    • Robert zegt:

     Beter laten rijden door een autochtoon dan vliegen tegen een boom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.