De seksslavernij

  Smithsonian : Taiwan Unveils Its First Statue Honoring ‘Comfort Women’The monument has sparked diplomatic tensions with Japan

isgeschiedenis.nl:
Hoe gevoelig de geschiedenis van de troostmeisjes anno 2019 nog altijd ligt buiten Japan, bleek uit de controverse rondom de Uniqlo-reclamecampagne in Zuid-Korea. Deze rel draaide om een passage uit een televisiereclame, waar een 97-jarige vrouw in gesprek ging met een 13-jarig meisje. In de originele Japanse versie van dit gesprek vraagt het meisje aan de hoogbejaarde vrouw hoe zij zich kleedde op haar dertiende. De oudere vrouw gaf aan zich dit niet te kunnen herinneren. In de Zuid-Koreaanse ondertiteling van het spotje vraagt de vrouw zich echter hardop af of het überhaupt mogelijk is om gebeurtenissen van meer dan 80 jaar geleden te herinneren. Deze “vertaalfout” werd door sommige Zuid-Koreanen gezien als een poging om de verklaringen van troostmeisjes belachelijk te maken, waarna Uniqlo besloot de reclame niet langer te gebruiken voor de Zuid-Koreaanse markt

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.