De Chinese restaurants

Een nieuwe generatie Chinese ondernemers probeert door andere concepten de Chinese keuken nieuw leven in te blazen. De échte Chinese keuken welteverstaan.
Een van die nieuwe ondernemers is de 26-jarige Stark Li. Hij heeft net een nieuw Chinees restaurant geopend in Amstelveen: Amber Garden. “Ik wil de mensen de echte Chinese keuken laten proeven”, zegt hij. rtlnieuws.nl

** Uit onderzoek bleek deze week dat het aantal Chinees-Indische restaurants in Nederland de afgelopen vijf jaar flink is afgenomen. In 2014 waren er nog bijna 1.900 en nu zijn dat er nog ruim 1.600 restaurants.    omrop fryslan
** Chinese restaurant verdwijnt uit Zeeuwse straatbeeld  Omroep Zeeland
** Limburger blieft geen Chinees meer  1Limburg

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Chinese restaurants

  1. Jan A. Somers zegt:

    Nu alweer een paar jaar geleden in Leiden kwam de Chinese mevrouw in het restaurant bij ons kletsen. Twee problemen: Hun restaurant (= pensioen!) was onverkoopbaar. Hun drie kinderen hadden gestudeerd, eentje zelfs Hogere Hotelschool, maar geen zag een overname zitten. Daarnaast in dezelfde straat de komst van de goedkope snacbars. Zij hadden ook een beetje die ommezwaai willen maken, maar daar hadden ze dan eigenlijk een complete ombouw van het interieur voor nodig. Onbetaalbaar.
    En de partner van mijn jongste kleindochter, Chinees, in Delft Ruimtevaart gestudeerd en in Rotterdam Rechten. In de weekenden in het restaurant van zijn ouders gewerkt. Zijn broer en zus idem. Willen dat restaurant in Etten Leur niet overnemen, zat totaal geen toekomst meer in. Het pensioen van hun ouders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.