Museumnacht ‘land zonder koning’

5 oktober 2019, 10e  Haagse Museumnacht
Museum Sophiahof deed voor het eerst mee aan de jaarlijkse Museumnacht met de talk ‘Land zonder koning’.
Doorlopend was uiteraard ook de tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid. De vele gezichten van verzet’ te bezoeken.

Zowel voor de talk als de tentoonstelling was ruime belangstelling. Vele bezoekers gaven aan, nog een keer terug te komen om in alle rust de tentoonstelling te bekijken, vaak ook met de mededeling om dan ook vader en/of moeder mee te nemen!
De titel van de talk is ontleend aan de documentairereeks van regisseur Babette Niemel ‘Koning zonder land’ (2008) en ‘Land zonder koning’ (2010) over Papua-voorman Nicolaas Jouwe (1923-2017) en zijn leven in het teken van een onafhankelijk Papua.

Zijn jongste dochter Nancy Jouwe en kleindochter Julia Jouwe, co-founder van The Young Papua Collective, (foto) vertelden over de betekenis van hun (groot)vader in hun leven. Hoe speelt dit verleden en Papua een rol voor hen vandaag? Er werd ingegaan de actuele situatie op Papua.

Ook werd aandacht besteed aan de wijze waarop Nederland solidariteit betuigt met de Papoeagemeenschap. Bijvoorbeeld vanuit de Molukse gemeenschap.
Nadat de aandachtige toehoorders kans kregen om vragen te stellen werden de documentaires ‘Land zonder koning’ en  we ‘Littekens van de geschiedenis’ vertoond.
Foto’s van deze ‘nacht’ zijn hier te zien: https://photos.app.goo.gl/PymyZD9qcbgDBceC7

Foto’s en verslag:  Ellen

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Museumnacht ‘land zonder koning’

 1. R Geenen zegt:

  Heb naar de foto’s gekeken en zag tussen de Indisch lijkende mensen ook vele blanken en blonde mensen. Als iemand van CA vraag ik: Zijn het allemaal mensen met Indische achtergrond?

  • Bert Krontjong zegt:

   Oh let jij daarop Ron ? Ik kijk meestal met heel andere ogen naar zo,n tafereel b.v wat houden ze in hun hand ? glaasje rode wijn of een flesje bier of staan de flesjes op de grond ,ik zou het echt niet kunnen volbrengen zo,n hele nacht naar dat geleuter moeten luisteren zonder een drankje bij de hand ,als je een foto van mijn schaakclub ziet ,staan er behalve bord en schaakstukken vooral flesjes bier op tafel en zo hoort het ook !

   • R Geenen zegt:

    Kijk Bert, bij een schaakclub gaat het relax toe. En mensen denken na.
    Maar bij het Sophiahof heb je o.a. te maken met echo trippers. Figuren die het allemaal van vroeger beter weten en vaak het alleen maar van horen zeggen hebben. Slechts een enkeling weet er heel wat meer van af. Ja, en dan dat glaasje. Misschien weten ze ook niet eens wat ze naar binnen werken. Kijk, ik heb vaak info nodig hier in SoCal en het meeste over voormalig Indie is toch in Nl te vinden. Voorval van de mens die Indische forums bezoeken. Net is dat bewezen geworden door een Indo die van zijn opa info heeft geerd betreffende de Olo moorden in Padang. Heeft mij alles toegestuurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.