De Indische keuken rockt als nooit tevoren

Het resultaat is dat de Indische keuken eindelijk de waardering krijgt die hij verdient én in rap tempo aan populariteit wint. Dat bewijst de huidige rendang-trend wel. Van toprestaurant tot buurtkroeg: dit stoofgerecht is opeens overal. Bij restaurant Rijks at ik een tartelette gevuld met geitenrendang en groene erwten. De Vrouw met de Baard in de Buiten Brouwersstraat maakt een vegan variant met jackfruit. Loetje heeft sinds kort zelfs een patatje rendang op de kaart staan (dat idee hebben ze trouwens gepikt van het inmiddels gesloten Dum Dum Palace op de Zeedijk, maar toch: ­beter goed gejat dan slecht bedacht). Verder zijn er rendangkroketten, rendangbitterballen en – don’t shoot the messenger – chips met rendangsmaak.Kortom: rendang is hard op weg minstens zo’n hype te worden als pulled pork een paar jaar geleden. Dat betekent ook dat er volop wordt gebekvecht over wat nou ­eigenlijk goeie is en vooral: of ie nou nat of wat droger moet zijn. Het Parool

Foto: hutspot met rendang. indorockt best wel …. tjampoer toh ??

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.