30 sept figuranten gezocht met Javaans uiterlijk

ontvangen mail:

Beste,
Ik ben werkzaam bij New Amsterdam Film Company. Wij zijn op dit moment bezig met een nieuwe Nederlandse oorlogsthriller genaamd: De Oost. Deze film van regisseur Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) speelt zich af in de jaren ’40 gaat over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. De cast bestaat uit onder andere uit Marwan Kenzari (Aladdin, Wolf), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop) en Peter Paul Muller (Gooische vrouwen, All Stars).

Na een geweldige draaiperiode te hebben gehad in Indonesië zijn we opzoek naar figuranten in Nederland!

We zitten nu al in onze draaiperiode en de laatste grote shoot zal aankomende maandag 30 september in Langbroek/Utrecht plaatsvinden. De scène speelt zich af in een groot paleis waar een chique feest aan de gang is. We zoeken voor deze draaidag een groot aantal Indonesische (Javaanse) figuranten.

Onze website is http://idcastingdeoost.nl, via deze link kan men zich inschrijven.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op 30 sept figuranten gezocht met Javaans uiterlijk

 1. Loekie zegt:

  30 september, da’s over 5 dagen, dat is al gauw. En in die tijd veel Indonesische figuranten zoeken? Dat wordt moeilijk. Wellicht een idee om Jeffrey P. te vragen en hem, in de verschillende outfits, op de modern gangbare manier met de computer te vermenigvuldigen, zodat het op het filmdoek lijkt alsof er honderden personen lopen.
  Overigens: wat schuift het om een dagje figurant te spelen?

  • R Geenen zegt:

   Als de voertaal van de film het engels is, kunnen ze beter de Indo’s in California benaderen.

  • Bung Tolol zegt:

   Euro 35 per dag ,geen vergoeding vervoerskosten .Kun je lezen als je je zogenaamd aanmeld.

   • Arthur Olive zegt:

    Figuranten in Amerika krijgen $148 voor 8 uur per dag (Screen Actors Guild). Als er geluid komt uit hun mond b.v met schreeuwen of lachen of praten en zingen dan zijn het geen figuranten meer

    • R Geenen zegt:

     Indo Norman De Buck heeft al heel wat rollen in Hollywood films gespeeld. Hij woont in Rosemead/San Gabriel op een helling. Zijn huis heeft verschillende lagen en een ingebouwde lift. Dit huis staat op de Hollywood lijst voor opnamen. Voor een week huur worden bedragen met 5 cijfers betaald. Ook zijn oude classic (1962?) Jaguar E-Type sport staat op de Hollywood lijst.

 2. R Geenen zegt:

  vervolg—— de Indo’s in CA zijn ook bruin van de zon en niet opgebleekt.

 3. Jan A. Somers zegt:

  “Javaans uiterlijk” Dat heb ik begrepen. Het is voor een film “over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog” en die was beperkt tot Java en Sumatra. Alfoeren, Dajaks, Boeginezen en kaja-kaja’s (enz.) zijn niet bruikbaar.

  • Loekie zegt:

   Nou, zaten een paar van die niet-bruikbare jongens niet in het Knil?

   • Jan A. Somers zegt:

    Klopt, maar die hielden zich buiten Java/Sumatra niet bezig met die onafhankelijkheidsoorlog. Die speelde zich af op Java/Sumatra,waar het voornamelijk KL was tegen Javaanse pemoeda’s..En waarschijnlijk werd aangenomen dat Sumatranen lijken op Javanen. Dat daar ook nog Bataks wonen weet niet iedereen, en vooral filmmakers niet.

    • R Geenen zegt:

     @@En waarschijnlijk werd aangenomen dat Sumatranen lijken op Javanen. @@
     De Minangkabau’er vind die vergelijking beslist niet leuk

 4. Niet de zelfe fout maken als de film over Multatuli met de Sundanese regent van Lebak die met een sterk Javans accent praat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.