Figuranten gezocht opnames oorlogsthriller ‘De Oost’ in Haarlem


Zie meer over deze foto van de opnameset

Voor de opnames van de oorlogsfilm ‘De Oost’ is de organisatie nog opzoek naar figuranten in Haarlem.De film speelt zich af in de jaren ’40, tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.Inmiddels zijn de draaidagen in Indonesië achter de rug en wordt er onder andere in Haarlem opgenomen. De organisatie zoekt nog een groot aantal figuranten die soldaten willen spelen. haarlem105.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Figuranten gezocht opnames oorlogsthriller ‘De Oost’ in Haarlem

 1. Loekie zegt:

  Oorlogsfilm, oorlogsfilm…..politionele actiefilm zullen ze bedoelen…..
  Of zoals de schrijver Blokhuis vandaag zei op tv, toen hij had over zijn documentaire over Ons Indië na de oorlog: voor de Indonesiërs voelde het net alsof de Duitsers daar kwamen, maar het lag wel wat genuanceerder hoor….

  https://pers.kro-ncrv.nl/programmas/achter-de-dijken/tweede-serie-achter-de-dijken-over-vrijheid-met-leo-blokhuis

 2. olaf anthonijs zegt:

  Graag wil meedoen. Geboren in Ned-Indie en kog steeds een link met het land

 3. R Geenen zegt:

  Het gaat voornamelijk over Kapitein Westerling. De hoofdrolspeler in de film is ook van Nederlands-Turkse afkomst, heb ik begrepen.

  • Loekie zegt:

   Westerling was niet van Nederlands-Turkse afkomst. Zijn moeder was een Griekse.
   Hoewel hij een Nederlands klinkende achternaam heeft, is nooit onomstotelijk bewezen dat hij van vaderskant van Nederlandse afkomst was. Vast staat dat zijn vader, grootvader, overgrootvader en betovergrootvader altijd in Turkije (toen nog het Ottomaanse Rijk) hebben geleefd.

   • R Geenen zegt:

    In 2 boeken werd vermeld dat hij Nederlands-Grieks was. O.a. het volgende:
    Raymond Paul Pierre Westerling kwam op 31 augustus 1919 in Turkije ter wereld, in een Hollandse familie die al voor drie generaties in Istanbul woont. Zijn Hollandse vader was antiquair. Zijn Griekse moeder was afkomstig uit een voorname familie en van haar leerde hij de Griekse taal. Hij was een goede student en verslond alle boeken, die hij in zijn handen kreeg. Vooral oorlogsboeken.

    • Bert Krontjong zegt:

     Leve Raymond Westerling !!! Man oh man wat bewonder ik die man ! Nee hij heeft geen onschuldige kinderen en vrouwen omgebracht ,ik stelde hem die vraag en keek hem ook doordringend aan ,nee hoor o.k hij heeft mensen gedood maar dat doet iedere soldaat maar kindertjes en oude /jonge vrouwen ,NEE ,NEE en nog eens NEE !!!

    • R Geenen zegt:

     Ik ken families, die nu nog in leven zijn, dank zij R Westerling. Ik ken mensen van mijn aangetrouwde familie die onder hem hebben gediend. Fijne Indo’s die geen kwaad woord over hem zeggen. In het algemeen heb ik over de laatste 15 jaren meer positief over hem vernomen. En een beperkt aantal sprak negatief over hem. Meestal zijn het dan personen, die niets hebben ervaren.
     Hij heeft gediend om o.a. de Indo te helpen en bevrijden. Als Indo ben ik hem daar dankbaar voor.
     Kan best begrijpen dat de tegenpartij die de Indo’s wilde vermoorden, niet zo blij waren met zijn optreden. Maar dat zal altijd in een oorlog zo blijven.

   • Loekie zegt:

    Zijn biograaf zegt dat er geen papieren zijn gevonden waaruit zijn Nederlandse afkomst zou blijken. Maar, zegt de biograaf ook, er was ooit wel een dossier, maar daaruit waren enkele belangrijke stukken weggehaald, waarschijnlijk door ambtenaren van buitenlandse zaken, en nooit meer teruggelegd…

    • R Geenen zegt:

     @waarschijnlijk door ambtenaren van buitenlandse zaken, en nooit meer teruggelegd…@
     Verbaasd mij niets. De bekende fotograaf Nikola Drakulic uit Surabaya en zijn zwager Theo van der Kolk hebben foto’s van Jappenkampen gemaakt en daar een album van samengesteld. Die foto’s zijn o.a. als aanklacht door NL gebruikt ter veroordeling van jappen. Ze zouden na het gebruik terug gegeven worden aan de eigenaren. Tot op heden nooit gebeurd. Heb nogal bij vele instanties iets proberen te vinden. Niemand weet iets.

  • Belanda Totok zegt:

   De acteur Marwan Chico Kenzari is van Tunesische afkomst en lijkt in het geheel niet op Raymond Westerling. Slechte typecasting wat mij betreft! Het is nog geeneens een slechte acteur, maar ik had liever gezien dat een Hollandse acteur met enige gelijkenis deze rol zou spelen.

   • R Geenen zegt:

    @De acteur Marwan Chico Kenzari is van Tunesische @
    Reeds meer dan een jaar geleden kwam ik in kontakt met een NL acteur die bevriend was met de regisseur van de film. Hij liet mij weten waar de film over ging en de man die de rol van Westerling ging spelen. Hij vertelde mij ook dat de acteur van Turkse afkomst is. Dat is wat mij bekend is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.