Biografie Anneke Grönloh

ed.nl: Eindhovense zangeres Anneke Grönloh verschijnt met bijzondere vinyl-plaat
1Limburg :Maastrichtse manager schrijft biografie over Anneke Grönloh
Zie de video
Story : Schokkende onthullingen in biografie Anneke Grönloh
Te bestellen Bol.com
Foto’s van klanken van oorsprong

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Biografie Anneke Grönloh

 1. Loekie zegt:

  Ik geloof er geen moer van dat Anneke, die ik totaal niet heb gekend, heeft gewild dat er een biografie van haar zou komen met daarin allerlei familiezaken. Ik geloof ook niet dat er 20 jaar gewerkt is aan het boek. Ik geloof wel dat in de vele jaren dat Anneke heeft gewerkt met haar manager zij hem veel zal hebben verteld, ook familiezaken.
  Maar goed, Anneke overleden, hij schrijven, elpeetje erbij, naar een uitgever die gericht is op dure boeken en hupsakee.

 2. Bung Tolol zegt:

  Ja een duur boek 49 euro zoveel maar er staat iets geks daar bij Bol.com ,je kunt het boek gratis binnen een maand retourneren ,krijg je je geld terug ,dus kleine tip je bestelt buku itu ,leest hem helemaal uit en beslist dan dat je het toch een klote boek vond en geef het boek retour Bol.com ,mooi je geld terug ,oh nee wacht krijg je weer commentaar “”Oh typisch Indo !”” Heb ik dit weleens zo gedaan ? Welnee maloe tog maar ik heb verhalen gehoord dat Bol.com een magnetron terug kreeg met de pizza er nog in maar dat zal wel geen Indo zijn ,zou wat anders zijn als het rendang was geweest .

  • Bung Tolol zegt:

   Ik vind het veel sympathieker om boeken bij de auteur zelf te bestellen zoals bij Felix Bakker en Noor Ruyter de Wildt .Felix Bakker stuurde het boek zonder dat hij mijn bank overboeking binnen had ,na 10 dagen stuurde ik hem een e-mail of hij mijn geld binnen had “” Ja hoor en hij was helemaal niet bang dat ik de boel zou flessen want Indo,s onder elkaar “” Nou even uitleggen ik bankier niet digitaal en een overboeking duurt op zijn minst een week ,toch stuurde pak Bakker het boek meteen bij bestelling .

   • R Geenen zegt:

    Ik koop wel vaker iets via vooral Ebay, maar ook andere zaken. Maar ben lid van Pay Pal die alle betalingen regelt. Boek kost $30. Ik zend $30 naar Pay Pal en seller zendt boek naar Pay Pal. Pay Pal zendt mij het boek en zendt het geld naar verkoper.

  • Loekie zegt:

   Veel Indo’s kopen geen nieuwe boeken, niet bij Bol.com, nergens. Te duur. Ze wachten tot het boek na jaren in de ramsj ligt en dan pas heel misschien toch maar kopen. Lopen ze wel paar jaar achter met de actualiteit.

  • R Geenen zegt:

   @@maar dat zal wel geen Indo zijn ,zou wat anders zijn als het rendang was geweest .@@
   Was zeker rendang serampang

  • Jan A. Somers zegt:

   ”Oh typisch Indo !” Nee hoor, kan ook via de openbare bibliotheek in je woonplaats. Ook voor niet-Indo’s!

 3. Bung Tolol zegt:

  Het boek van Noor Ruyter de Wildt komt nooit in de ramsj want die wordt pas bijgedrukt als er een bestelling is geplaatst en betaald ,ik bestel wel NIEUWE boeken bij Bol .com en doe dat via mijn buurtjes ,volgende dag al in huis ik ga toch niet jaren wachten en teruggeven nee hoor ,overigens is Bol.com beduidend goedkoper dan een gewone boekwinkel ,vandaar dat de ene na de andere boekwinkel op de fles gaat .

  • Loekie zegt:

   Boeken die in eigen beheer worden uitgegeven of in een print-on-demand constructie zijn een ander verhaal dan boeken die door een ‘echte’ uitgeverij worden uitgegeven en gedistribueerd.
   Bol kan en mag niet goedkoper zijn dan boekwinkels, omdat er een vaste boekenprijs bestaat.
   Boeken waarvan de vaste prijs na x-jaar is opgeheven, kunnen goedkoper worden verkocht. De meeste daarvan komen in de bekende ramsj.
   Maar wat betreft dat niet kopen door Indo’s van nieuwe boeken: waarom denk je dat die stand van die grote boekhandel op de TTF is verdwenen?

   • Bung Tolol zegt:

    Ik wilde dat boek van Louis Grondijs kopen wat ik meestal deed bij mijn vaste boekwinkel ,totdat een Indo zei “” Waarom koop je dat boek niet bij Bol.com ?”” Nou ik even kijken bij Bol.,bleek dat boek 11 euro goedkoper te zijn dan de winkel via mijn buurvrouw besteld en volgende dag binnen ,mijn vaste boekwinkel is nu opgeheven is een pizzatent geworden ,ja die Indo,s lenen elkaar ook altijd de Moesson ( Vroeger de Tong Tong ) uit ,dit tot wanhoop van de uitgever en van die grote boekhandel op de TTF weet ik niks van ,ik loop meestal linea recta naar koek (Kue) en zopie tenten ,vooral zopie .Trouwens Noor vertelde ook dat haar boek circuleert bij Indo,s ,dus eentje koopt het en de rest leent het .,dat is nou typisch Indo ! geeft niks zo is het leven !

    • R Geenen zegt:

     @@Trouwens Noor vertelde ook dat haar boek circuleert bij Indo,s ,dus eentje koopt het en de rest leent het .,dat is nou typisch Indo ! geeft niks zo is het leven !@@

     Rene Creutzburg, uitgever van de Indo, woont in een groot huis met 5 slaapkamers. Kinderen zijn gone. Op de boven etage zijn 2 grote slaapkamers omgebouwd tot bibliotheek. Mensen die Indische boeken niet meer lezen, kunnen ze kwijt bij hem. Twee maal in de maand op een woensdag kan men door zijn boekenkasten gaan struinen. Dubbele boeken geeft hij gratis weg. Waarom doet Moesson dat niet? Dat is verspreiden van de Indische geschiedenis.

    • Loekie zegt:

     Grondijs is uitgegeven in 2005, dus de vaste boekenprijs geldt allang niet meer. Een winkel die nog exemplaren in voorraad heeft, kan dan zelf de prijs bepalen.
     Zou de uitgever nu nog veel exemplaren in magazijn hebben, dan kan hij die tegen sterk verlaagde prijs dumpen bij boekwinkels : ramsj.

     En dat circuleren is waar. Moraal : als men een boek in eigen beheer wil uitgeven (niet om er rijk van te worden, maar om gelezen te worden), doe dat dan niet op papier, maar publiceer het op internet.

    • R Geenen zegt:

     @@En dat circuleren is waar. Moraal : als men een boek in eigen beheer wil uitgeven (niet om er rijk van te worden, maar om gelezen te worden), doe dat dan niet op papier, maar publiceer het op internet.@@
     Mij is de laatste tijd al een paar malen verzocht, al mijn verhalen op mijn website te bundelen en in boekvorm uit te geven. Mijn probleem is dat de helft van de verhalen in het Nederlands zijn en de rest in het Engels. Uitgever/drukker is geen probleem, want een Indo heeft een drukkerij.

   • Jan A. Somers zegt:

    “die grote boekhandel op de TTF” Die was van Van Stockum op het Spui in Den Haag. Die is nu samengegaan met een ander, niet zo leuk meer.

 4. Bung Tolol zegt:

  Als je nu mijn huis binnenloopt ,zul je snel denken dat ik een complete schaakidioot ben ,want er staan 800 schaakboeken hoog opgestapeld ,koop ik dan zoveel schaakboeken ? Welnee ik heb in mijn hele leven precies 2 nieuwe schaakboeken gekocht maar wel dure ,en die heb ik alleen gekocht omdat de verkoper een goede vriend was en zijn baas zat te loeren of ik wel een boek kocht ,hoe kom ik dan aan die 800 boeken ,ik kan beter stellen hoe kom ik er vanaf ,nou dat zijn van leden ,die overleden zijn en echte schakers kopen niet in de ramsj maar alleen nieuwe boeken ,daarom zijn er ook altijd veel boekenstalletjes bij schaaktoernooien en ze verkopen als een tierelier ,die boeken breng ik naar de club en geef ze gratis weg maar ik heb zo het idee dat we ze beter kunnen verkopen want schakers denken “” Als het gratis is zal het wel niet veel zijn !””Persoonlijk schat ik de aanschaf waarde van die mooie nieuwe boeken op 30.000 euro maar tweedehands waarde bijna zero nol ,als je ze daarentegen op een groot toernooi als nieuw gaat verkopen vang je wel een boel geld maar ja te veel soesah ,begin er niet aan .

 5. Bung Tolol zegt:

  Jezus Christ Superster wat een prijzen ! en dan nog tweedehands ! en ze schijnen weg te vliegen ,tja weet je wat het is ,elke schaker denkt een grootmeester te kunnen worden ,dus kopen ze veel boeken maare je moet ze ook inkijken en bestuderen ,nee ze flikkeren alles in de kast om het later te bestuderen ,heel en heel goed van je Loekie ,denk dat ik al die boeken op het internet laat zetten en alleen de kleine onbelangrijke boeken gratis ga weggeven opbrengst voor de club natuurlijk ,kan best wel een kassakraker worden ja tel maar na Inkoop Nol ,verkoop alles is winst ! De club zal blij zijn met “”Mijn”” idee ,alle regards aan si Loekie want die bracht mij daarop .

 6. Peter van den Broek zegt:

  Wat mij opvalt en in hoge mate irriteert is dat Anneke’s moeder in Eindhoven te maken kreeg met ene Heer Schuijff van de “Nederlands Hervormde Stichting voor Sociale Arbeid in het Zuiden (vroom en gristelijk) , die samen met een maatschappelijk werkste (ambtenaar) Anneke’s moeder in de gaten moest houden en controleren of ze goed voor haar kinderen zorgde.

  Op een dag besloot ene Heer Schuijff dat Anneke en haar zusje bij hem en zijn dochter moesten komen wonen, klaarblijkelijk was deze Heer gescheiden of weduwe en had aanspraak nodig.

  Dat gebeurde maar Anneke en haar zusje ontsnapten naar huis. Vlak daarna arriveerde ene Schuijff met de maatschappelijke werkster en de politie. Ze namen hen opnieuw mee .

  Dus als ik met goed begrijp kon toen een willekeurig iemand van de Sociale Arbeid samen met een maatschappelijk werkster en geholpen door de politie zomaar kinderen van een moeder wegnemen. Zo iets heet “ontzetting uit de ouderlijke macht”, waarbij in Nederland gebruikelijk een rechter aan te pas komt, maar in de provincie Brabant ging dat anders. Gelukkig greep de burgemeester van Eindhoven in, die man begreep dat daar iets volledig fout ging en Anneke en haar zusje keerden naar huis .

  Maar zo zijn toch meer voorbeelden te noemen, waarbij de Dienst Maatschappelijke Zorg DMZ ambtsmisbruik, of tenminste misbruik maakte van haar machtspositie om Indo-Europeanen te koeieneren.

  • R Geenen zegt:

   Jongstleden verscheen in het ” De Indo” blad van september 2019 een artikel van Ben Goutier uit Canada en een jongere broer van mijn vriend Rudy Goutier. Ik ga daar een stukje hier vermelden over de periode in het noorden van Nederland. De titel: Ode aan mijn mammie: Juliana Goutier-Niks. Haar vader was een KNIL officier. Zij trouwde een KNIL officier. Op 18 juli 1947 kwam moeder met haar 5 zonen in Rotterdam aan. Werden o.a. geplaatst in een pension in Bergen, Friesland. Vervolgens overgeplaatst naar kamp Wyldemerck dat bestond uit houten barakken. Moeder werd ziek; longontsteking. 2 oudste zonen werden ondergebracht bij een oom in Leiden, de 3 jongsten gingen naar Mooi Gaasterland. Toen moeder beter was werd ze in pension Herikenberg geplaatst.
   1949 – moeder schreef brieven naar Ministers en Instanties om een huurwoning en vereniging met haar kinderen. De kinderbescherming kwam tussenbeide Haar 3 jongste kinderen werden haar ontnomen en belandden in een weeshuis. Op 13 januari 1950 besloot het Kindergerecht dat haar 3 kinderen in het weeshuis moesten blijven. Moeder werd uit de ouderlijke macht ontheven. Moeder heeft 8 jaren lang alleen rondgezworven. 1957 kreeg de oudste broer in woning toegewezen en nam zijn moeder in huis. 1979 op 12 juni stierf moeder eenzaam en alleen. Niemand in nederland heeft dit gezin geholpen. Niets werd er gedaan voor deze vrouw en haar 5 kinderen. Wat ze deden? Het hele gezin uit elkaar gerukt, dat deden ze.
   Pas geleden stond in een NL krant over een Indische vrouw die ook met haar moeder zoiets heeft meegemaakt. Die is een rechtszaak tegen de staat begonnen. Heb dat artikel doorgespeeld aan de familie Goutier.

  • Loekie zegt:

   Jawel, er zijn allerlei opmerkelijke dingen gebeurd vroeger, maar het kennen van alle ins en outs in elk opmerkelijk geval is toch wel vereist om tot enige conclusie te kunnen komen. Het raadplegen van de dossiers is dan noodzakelijk.

   Terzijde: als je het groeiende aantal verhalen leest over een gewelddadige en terroriserende vader, die op zijn manier oorlog en bersiap van zich afschudde, dan zou je met terugwerkende kracht wensen dat de instanties daar ook hadden ingegrepen.

   • Jan A. Somers zegt:

    “Het raadplegen van de dossiers is dan noodzakelijk.” En niet alleen Story.

    • R Geenen zegt:

     @@de dossiers is dan noodzakelijk.” En niet alleen Story@@

     U gaat er van uit dat wat er in een dossier staat waar is. Dat geloof u toch zelf niet? Daar is vaak een politieke vinger in betrokken. Daar zijn zowel valse dossiers als niet echte stories. Voor een ieder om dat uit te pluizen.

 7. Peter van den Broek zegt:

  Conclusie!!!!.
  Anneke G. voelt zich duidelijk in haar rechts- of rechtvaardigheidsgevoel aangetast. Uit niets blijkt dat haar moeder haar en haar zusje heeft verwaarloosd laat staan met de sapoe lidih heeft geslagen. Daarom vluchten ze tot tweemaal toe naar huis. Ze heeft zoveel durf om als 11-jarige!!!! naar het huis van de burgemeester te gaan om haar beklag te doen. En de burgervader geeft haar gelijk, wat moet hij anders doen? het opgeklopte verhaal van die pedomaan Schuijff aanhoren, die samen met die asociale werkster Bakker en de leeghoofdige politie volledig over de scheef gaan? Nee de burgerman besluit dossierloos en op basis van zijn rechtvaardigheidsgevoel de kinderen weer met hun moeder te verenigen. Zo funktioneert dat bij het weldenkend deel van de bevolkking in Nederland

  Het minste wat de kinderen van Schuijff en Bakker kunnen doen is excuses aanbieden en uit volle borst Brandend Zand zingen.

  Wie is hier empathieloos?

  • Loekie zegt:

   – Pierre T. wonende te Verona heeft buurmeisjes betast!
   – Wat zeg je me nou?! Hoe weet je dat, van wie heb je dat gehoord?
   – Van Antonio, de achterbuurman van Pierre T.
   – Oh wat erg. Hij gaat zeker de cel in, die Pierre?!
   – Ik denk het wel. Uit niets blijkt namelijk dat de achterbuurman dit verzint.
   – Maar hoe weet die achterbuurman het dan? Heeft hij het gezien of zo?
   – De achterbuurman is een weldenkend iemand.
   – Oh, dan zit het goed.
   – Borreltje?
   – Ja graag.

 8. Boeroeng zegt:

  citaat
  ———–
  De biografie van zangeres Anneke Grönloh (1942-2018), die haar jeugd doorbracht in Eindhoven, is een wonderlijk en emotioneel verhaal vol humor.
  https://www.ed.nl/cultuur/biografie-van-anneke-gronloh-uit-eindhoven-een-meisje-van-17-op-weg-naar-het-sterrendom~a589a9a6/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.