Boeken

Hoks besloot het manuscript van zijn grootvader te gebruiken voor een reconstructie van diens leven. Hij koos ervoor om het relaas te bewerken en aan te vullen met feitelijke informatie over de beschreven periode, historische context en relevante anekdotes.
Die aanpak resulteerde in het verhalende non-fictieboek
Afscheid van Java
. …..   frieschdagblad.nl

Griselda Molemans meldt:
HET NIEUWE ISBN VOOR DE DERDE DRUK.
Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar vanaf woensdag 28 augustus aanstaande is de derde druk van Opgevangen in andijvielucht leverbaar.
Let op het nieuwe ISBN: 978-9-082-37393-6.

indorock-indonesische-smaken-in-een-nieuwe-jas
In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos.  Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ‘m in een nieuwe jas.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

5 reacties op Boeken

 1. Loekie zegt:

  Heb een tijdje naar de cover van het boek over Indonesische smaken gekeken. Met die gekke grijns is het meer blijheid om Merdeka, dan een uitnodiging om lekker te gaan koken. Maar los daarvan: Indonesische smaken in een nieuwe jas…..bij Indonesië en Indonesisch denk ik aan veel, maar niet aan jas..

  • Jan A. Somers zegt:

   Ik ben wel een off topic ouwe jas, maar ik hoop dat u aan mij blijft denken. Bij voorbaat dank.

  • Vanja van der Leeden zegt:

   Wat mooi dat u mij als activistische vrijheidsstrijder ziet, ik voel me zeer gevleid. Terimakasih!

  • Monique Pawirosemito zegt:

   Wat betreft de cover van het boek, over smaak valt niet te twisten. Maar ik kan je garanderen dat de smaken van de gerechten uit het boek fantastisch zijn! Ik juich de ‘nieuwe jas’ alleen maar toe. Hopende dat nog meer mensen de Indonesische keuken ontdekken en herontdekken. Fijne dag nog!

 2. R Geenen zegt:

  @@ In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft.@@
  En@@: Maar ik kan je garanderen dat de smaken van de gerechten uit het boek fantastisch zijn!@@

  Oppassen wat U daar zegt of schrijft. Ik merk dat vooral door de jongere generaties de Indische keuken verward wordt met de Indonesische keuken. Via het internet lees ik vaak de recepten die door Indo-blandas worden samengesteld. Het is meer serampangan! (Net dit woord van een Indonesische kok geleerd die een eethuisje heeft in Socal.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.