Peter’s Blog: SS Ranchi 70 jaar geleden

Vier jaar geleden heb ik een post gepubliceerd over het “babyschip” Ranchi dat toen 65 jaar eerder in Amsterdam aankwam uit Tandjong Priok. Recent kreeg ik bezoek van radiomaker Joost Wilgenhof. Voor Museum Perron Oost, het kleinste museum van Amsterdam, is hij op zoek naar informatie over dat babyschip Ranchi. Museum Perron Oost heeft plannen om een expositie in te richten over de Ranchi, ook al omdat het volgend jaar 70 jaar geleden is dat het schip de bewuste reis maakte.Ze vonden onderstaande foto  (gemaakt door Ben van Meerendonk) in de collectie van het Instituut voor Internationale Sociale Geschiedenis en wilden direct meer weten over het babyschip  Peter’s Blog:

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Peter’s Blog: SS Ranchi 70 jaar geleden

 1. Eric N. zegt:

  Op 19 september 1950 is een achterneef van mij, William Ranchi Neyndorff aan boord van het schip de Ranchi geboren. Daar is zijn 2 naam aan te danken. Zijn ouders zijn Paul Neyndorff en Stanny de Ceuninck van Capelle. Ik heb helaas nooit contact met hen gehad. De grootvader van Paul, die Lodewijk Adriaan Neyndorff heette, was een broer van mijn grootvader Coenraad.

 2. Ik heb een onderwijzer gehad in Makassar dat van Gorontalo is overgeplaats zijn naam is Neyendorff.Een kleine man met een totok vrouw. Hij zelf is in Bandung geboren.Leef hij nog?

  • @Wal, de persoon, een KNIL-sergeant, die aan boord van de Ranchi was, heette Neyndorff zonder die 2e e. Dus ik weet niet of we het hier over dezelfde familie hebben. Maar ik zal dit bericht in ieder geval melden aan Joost Wilgenhof, de man die op dit moment zeer bij de Ranchi-opvarenden betrokken is.Mogelijk komt hij hier nog op terug.
   Mvg,
   Peter Miebies

  • Eric Neyndorff zegt:

   Hallo Boeroeng,

   Ik kende Gerrit Neyndorff, die was leraar Engels aan het Dalton Lyceum in Voorburg waar hij ook is overleden, maar die is geboren in Djombang. mijn achterneef William Ranchi Neyndorff (met dubbel f) is op 19-09-1950 geboren aan boord van het SS Ranchi om 22.25 uur op 37.07 NB en 04.04 OL. hij is op 23-06-1983 in Apeldoorn overleden door een ongeval.

   *groetjesEricEric J NeyndorffFrederikstraat 7172514 LV Den Haagmobiel +31657557626*

   *Photoalbums: https://www.flickr.com/photos/ericneyndorff/albums *

   Op vr 25 sep. 2020 om 20:50 schreef Indisch4ever :

   > Wal Suparmo (@WSuparmo) commented: “Ik heb een onderwijzer gehad in > Makassar dat van Gorontalo is overgeplaats zijn naam is Neyendorff.Een > kleine man met een totok vrouw. Hij zelf is in Bandung geboren.Leef hij > nog?” >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.