Peter’s Blog: SS Ranchi 70 jaar geleden

Vier jaar geleden heb ik een post gepubliceerd over het “babyschip” Ranchi dat toen 65 jaar eerder in Amsterdam aankwam uit Tandjong Priok. Recent kreeg ik bezoek van radiomaker Joost Wilgenhof. Voor Museum Perron Oost, het kleinste museum van Amsterdam, is hij op zoek naar informatie over dat babyschip Ranchi. Museum Perron Oost heeft plannen om een expositie in te richten over de Ranchi, ook al omdat het volgend jaar 70 jaar geleden is dat het schip de bewuste reis maakte.Ze vonden onderstaande foto  (gemaakt door Ben van Meerendonk) in de collectie van het Instituut voor Internationale Sociale Geschiedenis en wilden direct meer weten over het babyschip  Peter’s Blog:

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Peter’s Blog: SS Ranchi 70 jaar geleden

  1. Eric N. zegt:

    Op 19 september 1950 is een achterneef van mij, William Ranchi Neyndorff aan boord van het schip de Ranchi geboren. Daar is zijn 2 naam aan te danken. Zijn ouders zijn Paul Neyndorff en Stanny de Ceuninck van Capelle. Ik heb helaas nooit contact met hen gehad. De grootvader van Paul, die Lodewijk Adriaan Neyndorff heette, was een broer van mijn grootvader Coenraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.