Indonesische vulkaan Tangkuban Perahu uitgebarsten

De vulkaan Tangkuban Perahu, in Indonesië, is weer actief geworden. De uitbarsting van de 2.000 meter hoge vulkaan duurde vrijdag ongeveer vijf minuten   Het Nieuwsblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Indonesische vulkaan Tangkuban Perahu uitgebarsten

 1. Vorig jaar de vulkanen op Hawaii en ook op Bali uitgebarsten. De Sinabung is of was dit jaar ook weer eerder uit gebarsten en nu de woede van de Tangkuban Perahu. Verbaasd mij ook niet dat ze net als in de Merapi een geit in gaan gooien zodat de vulkaan wat gekalmeerd wordt, voor de gekke en ook voor de gezellige geit. Op die manier is de vulkaan niet meer zo alleen.

  • Indorein zegt:

   @ .. Verbaasd mij ook niet dat ze net als in de Merapi een geit in gaan gooien zodat de vulkaan wat gekalmeerd wordt …@:

   Nooit geweten:
   a. dat vulkanen zich alleen kunnen voelen
   b. dat vulkanen kennelijk dol zijn op sateh kambing
   c. dat Mohammed (Java is toch voor zo’n 90% islamitisch?) dit goed vindt

   Mijn familie en ik komen van oorsprong uit Oost-Java (Prajekan, Bondowoso, Soerabaja). Ik heb nooit gehoord dat bij vulkaanuitbarstingen men geiten in het gat van de vulkaan gooide. En Oost-Java kent toch wel vele vulkanen. Komt wellicht door mijn “westerse” opvoeding??

   • Jan A. Somers zegt:

    Mijn oudste dochter heeft rond 2000 een offer gebracht in de Bromo. Die puft altijd. De Smeroe gaf in die tijd ook regelmatig pufjes, maar die is te hoog voor een offerande.

 2. Bung Tolol zegt:

  Wat is dit nou weer voor een flauwekul !! We gooien er een geit in,in die vulkaan ,op die manier is die vulkaan niet meer zo alleen ! Ik heb een beter Idee ,gooi die eigenaar van restaurant De Javaan in Weesp er in of Tommy Soeharto ,trouwens wat een leuk plaatsje is dat Weesp ,woon al 50 jaar in Amsterdam ,afgelopen maand mei voor het eerst in Weesp ,ben meteen verliefd op Weesp en zijn bewoners .Het vreemde is elke Weespenaar of zoiets zal je altijd groeten ,ook al ben je een vreemde ! Forza Weesp en beter niet bij Amsterdam behoren .

  • Hou het wel gezellig hé? Trouwens dan ken je Weesp dan niet zo goed er is geen Indonesisch restaurant in Weesp, wel een afhaal toko maar die heet anders. Onze Yanto vertelde ons idd dat ze een geit in gooien. (echt geen grapje) Inshallah……. Maar misschien ben je nog nooit op Java geweest en kom je uit een ander eiland. Maakt niet uit maar probeer het hoofd wel koel te houden.

   • Bung Tolol zegt:

    Natuurlijk houden we het gezellig Jesper-Rhido ,tetapi saya pikir itu agak menyedihkan untuk kambing itu ,kasihan tog die kambing ,hoe gaat het verder met je ? apa kebar ? Nee je hebt gelijk ik ken Weesp niet zo goed maar ik schreef ook dat afgelopen maand Mei voor het eerst in Weesp was ,terwijl ik al 50 jaar in Amsterdam woon ,je vraagt of ik ooit op Java ben geweest ,jij bent van Oost Java ,ik ben geboren in Midden Java ,die afhaal toko heb ik gezien in Weesp maar ik had al wat lumpiaas op van die Vietnamees iets verderop bij de brug ,volgende week ga ik even op bezoek bij die warung in Weesp ,als ik je toevallig zie ,trakteer ik jou ( Ken je gezicht van de website ) nou het beste verder Jesper !

    • Bung Tolol zegt:

     @Jesper jangan lupa ,tetap tenang ! Salam dari ibu kota Amsterdam .

    • Jan A. Somers zegt:

     “terwijl ik al 50 jaar in Amsterdam woon” Dat heb ik gemerkt, niet alleen integratie maar volledige assimilatie. Daar in Amsterdam zijn ze niet alleen gewoon dom, maar zo dom dat ze het zelf niet eens weten.

    • @Jan A.Somers: Ik ken hem niet. Vind hem nog al typisch over komen, misschien bedoelt hij wel goed. Ik weet niet waar ik onder kan verstaan dat hij schreef dat hij 50 jaar in Amsterdam woont ik woon al 40 jaar in Nederland, maar ik was toen 3 maanden oud toen ik naar Nederland kwam. (zie ook op mijn website) In Amsterdam wil ik ook niet eens gaan wonen. Dan is Weesp wat kleinschaliger. Weesp blijft nog wel even een zelfstandige gemeente. Maar blijft wel zijn identiteit behouden ook horen we later bij de gemeente Amsterdam.

    • Jan A. Somers zegt:

     Ach, gewoon een geintje.Hij kan er best tegen hoor. Allemaal van hetzellfde laken een pak.

 3. Boeroeng zegt:

  • Bung Tolol zegt:

   @Pak Somers : Heeft u weleens van Midas Dekkers gehoord ? Die woont in Weesp en die beschreef waarom Amsterdammers Weesp altijd meden ,dat komt zegt hij ,doordat foeilelijke Industrie terrein langs het spoor en dat nog lelijkere jaren 80 woning complex ,als je dat vanuit de trein zag ,had je al gegeten en gedronken ,terwijl achter die lelijke facade een schitterend stadje schuil ging ! Nu is/gaat Weesp op in Amsterdam ,Amsterdam wordt dus nog groter ,binnenkort schijnt ook Delft te willen fuseren met Amsterdam ,Zandvoort noemt zich al Amsterdam Beach ,Muiden noemt zich al Amsterdam Castle .Het is gewoon een feit de buitenlandse toerist kent maar 1 stad in Nederland en dat is Mokum .

   • Jan A. Somers zegt:

    Kan kloppen. Als ik die toeristen door Amsterdam zie sjokken met hun ratelkarren, dan komen die mij ook dom over. Soort zoekt soort. (Kan de smiley niet vinden).

 4. Robert zegt:

  Why should we fear to be crushed by savage elements, we who are made up of the same elements?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.