Vergeten squadron uit vergeten oorlog

In het Museum Militaire Traditie (MMT) in Driebergen is sinds 6 juli een wisseltentoonstelling over oorlogsvlieger Guus Hagers (1914-1952). Hagers was vlieger in de Militaire Luchtvaart (ML) van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) in de periode 1941-1949. Deze ‘Luchtmacht’ heeft zich in 1942 onder andere met verouderde Glenn Martin-bommenwerpers wanhopig tegen de Japanners te weer gesteld. Tevergeefs. De Kaap-Stichtse Courant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Vergeten squadron uit vergeten oorlog

  1. Het is een dappere Hollandse Koningin die oorlog aan Japan heeft veklaard met 70 KNIL soldaten ,10000 dienstplichten en 20000 Austrlische soldaten met 1885 HUMBURG KARABIJNEN en VOC KLEWANGEN. BAFFALO Bommenwerpers tegen de ZERO”s Waar van de commnandant van de MLD, de generaal L.H. VAN OYEN al naar Australia is gevlucht onder mom van vliegtuigen koOp of lucht steun te vragen.En KOL,J.J.KENGKEL WAARNEMENT HEEFT GEMAAKTMaar later opeens Nederland verteenwoordig bij de ovegave van Japan inTokyo BAAY .aan de GEALLIEERDEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.