Verdwenen Nederlandse wrakken/oorlogsgraven bij Maleisië

Volkskrant:
Opnieuw zijn scheepswrakken van Nederlandse oorlogsschepen verdwenen in Zuidoost-Aziatische wateren. Het gaat om twee onderzeeboten, waarvan er een (de O16) faam verwierf door in 1941 binnen vier dagen vier Japanse troepentransportschepen tot zinken te brengen.

‘Het is een heel naar en treurig bericht’, reageert Jet Bussemaker. ‘Het is voor alle nabestaanden schokkend, maar tegelijkertijd verrast het me ook niet helemaal.’ Bussemaker is de kleindochter van de toenmalige commandant van de O16, Anton Bussemaker. Zij was als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2012-2017) betrokken bij Nederlandse pogingen om scheepswrakken in Zuidoost-Azië beter te beschermen door samenwerking met betrokken landen.

Telegraaf.nl:
Bussemaker vertelt dat de duikboot, gezonken nadat hij op een Japanse mijn was gevaren, een belangrijke rol speelt in haar familiegeschiedenis. „Mijn vader en zijn broer hebben er nog een herdenking bijgewoond en een bloemenkrans achtergelaten. Het is goed dat mijn vader dit nieuws niet meer hoeft mee te maken.”

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Verdwenen Nederlandse wrakken/oorlogsgraven bij Maleisië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.