Zoekhulp Slavernij in Nederlands-Indië (1820-1900) online 

Op de vernieuwde website van het Nationaal Archief vindt u ruim 100 zoekhulpen om makkelijker uw weg te vinden in archieven. Een van de nieuwe zoekhulpen gaat over slavernij en slavenhandel in Nederlands-Indië. Slavernijverleden in de OostMeestal richt onderzoek naar het slavernijverleden van Nederland zich op de Atlantische slavenhandel en slavernij in de Nederlandse koloniën in de West. Maar ook in Azië zijn in de periode 1600-1900 grote aantallen mensen tot slaaf gemaakt en verhandeld in de Nederlandse koloniën. Maar dat is veel minder bekend. Met onder andere lijsten van vrijgemaakten, veroordelingen van slavenhandelaars en documenten waarin slavenaantallen geschat worden, brengt de zoekhulp Slavernij en slavenhandel in Nederlands-Indië (1820-1900) met de onderliggende indexen daar enige verandering in. Nationaal Archief

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zoekhulp Slavernij in Nederlands-Indië (1820-1900) online 

  1. R Geenen zegt:

    De geschiedenis van Depok en Tugu is een goed voorbeeld van een vorm van het slavernijverleden van Nederland. Jan-Karel Kwisthout, die zelf een nazaat van Laurens is, heeft daar zelf een boek over geschreven. De geschiedenis er over staat op mijn website:
    https://myindoworld.com/de-geschiedenis-van-depok-en-tugu/

  2. In west Sumtara was ook en ex VOC man die zijn slaven had bevrijd en met meer eerrlijke menselijke bedoeling maar geen samen werking van de Regering had, omdat hij niet voor het Christendom propeerde temaken zo als C.C.Dus mislukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.