Nijmegen vernoemt pad naar Max Tahalele

RN7:
In de nieuwe wijk Batavia wordt een pad vernoemd naar de Molukse-Nederlandse muzikant Max Tahalele.
Het Max Tahalelepad komt bij een appartementencomplex in de nieuwe wijk Batavia. De straatnaam past binnen het thema ‘Indische Nijmegenaren’.
Max Tahalele (1945-2005) was een Indische Nijmegenaar van Molukse komaf.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nijmegen vernoemt pad naar Max Tahalele

 1. Tjodot zegt:

  Max was een goede muzikant ( gitarist ) en speelde in The Black Magic. Heeft in Spanje 2 epeetjes uitgebracht en zijn zeldzaam.

 2. Ingrid Dumpel zegt:

  Wat geweldig dat er een straat naar Max Tahalele wordt genoemd.

  • Anoniem zegt:

   Geen straat, geen plein, geen weg, geen avenue, geen rotonde, geen viaduct, geen brug, geen tunnel geen…. maar een (voet)pad om een flat.
   En een ‘INDISCHE Nijmegenaar van MOLUKSE komaf’ is ook flauwekul.

 3. Emile en Linda Scholten zegt:

  terecht. Wij kenden Max nog als een goede muzikant die voor onze Madjoe Den Bosch ( zelfs een snipperdag opnam om voor ons te spelen) op onze vrijdag optrad. Ook is hij een goede vriend geworden. Hij is heel bescheiden . Wij wensen zijn vrouw Marianne en gezin veel geluk toe.
  Emile scholten…Oud coördinator van Madjoe Den Bosch

  • Bert zegt:

   Nou Max is niet zo oud geworden 1945-2005 ,het feit dat mensen goed over hem spreken ,na zijn dood ,is veel belangrijker dan zo,n pad of weggetje .en ja Indische Nijmegenaar van Molukse komaf ,ze maken er wel een potje van ,daaro in Nimwegen .

   • R Geenen zegt:

    @@en ja Indische Nijmegenaar van Molukse komaf ,ze maken er wel een potje van ,daaro in Nimwegen @@

    Sinds ik die stomme zinsnede heb gelezen blijft het steeds in mijn denkkamer hangen. Wat moet ik er van denken? Stom geboren en suf gezoogd? Mij enorm kwaad over maken? Een Indische van Molukse afkomst kan ik nog wel zien. Die Nijmegenaren van toen ik in 1950 kwam waren al zo atom als het achter end van een varken. Zelf de onderwijzeres op de Openbare Mulo daar wilde weten waar ik mijn Nederlands had geleerd. Het niveau kennis van de geschiedenis is sedert die tijd niet bepaald omhoog gekomen.
    Toen ik mijn Mulo eind examen in 1955 deed kreeg ik voor zowel vaderlandse en Algemene geschiedenis een 9 en vond dat geweldig. Maar bij nader inzien was dat niet zo moeilijk vanwege de algemene kennis daar. Just kidding!

 4. Bert zegt:

  @Ron ,ja jij hebt in Beuningen of zo gewoond ,vlakbij Nijmegen aan de Waal ,was er verleden jaar voor het eerst ,het Nijmegen van nu is volgens mij niet te vergelijken met dat Nijmegen van 1950 ,ik proef er een behoorlijk anarchistisch sfeertje ( prachtig ) Nijmegen nu veel studenten + 10.000 ,links college ,lijkt een beetje op Amsterdam ,alleen zijn veel historische gebouwen verloren gegaan bij dat bombardement in 1944 ,en die Waal is natuurlijk een imposante rivier niet te vergelijken met de Amstel ,ja een mooie oude stad ,veel ouder dan Amsterdam ,veel Indischen hebben Moluks bloed maar ze noemen zich geen Indo,s maar liever Molukkers ( Manusama en de huidige president van de Republik Malukku ) Geef ze eens ongelijk De Molukkers hebben een eigen land en de Indo,s niet .

  • R Geenen zegt:

   @@Geef ze eens ongelijk De Molukkers hebben een eigen land en de Indo,s niet .@@

   Natuurlijk heb je gelijk. Het is alleen een belachelijke situatie van de blanda om niet te weten dat de Molukker een heel ander volk is dan de Indische.
   Wat betreft “ik proef er een behoorlijk anarchistisch sfeertje “, daar ben ik heel voorzichtig mee. Want ik kan er heel slecht tegen wanneer anderen aan mijn spullen komen. En dan heb ik mij heel zacht uitgedrukt. Because I kill them!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.