Mark Rutte neemt boek Wieteke van Dort in ontvangst 

Donderdag 28 maart nam minister-president Mark Rutte in het Torentje in Den Haag het boek Wieteke van Dort – Kind van twee culturen – Schetsen uit een Nederlands-Indische familie in ontvangst. Vijf maanden en een week na de presentatie in De Blinkerd in Schoorl, waarbij de MP  verstek moest laten gaan ivm een overvolle agenda.  www.conserve.nl/

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

39 reacties op  Mark Rutte neemt boek Wieteke van Dort in ontvangst 

 1. Boeroeng zegt:

  Het boek is er al een half jaar
  Bestel hier: https://www.conserve.nl/fonds/wieteke-van-dort-380/

  • Noor zegt:

   Misschien wil Mark ook mijn boek wel in ontvangst nemen? Zelfde strekking, maar deze schrijfster heeft geen bekende naam. Even bij het torentje aankloppen misschien, met kroepoek…?

   • Jan A. Somers zegt:

    Een behoorlijke uitgever weet in samenspraak met u een goede verzendlijst op te stellen. Daarbij is het overigens maar de vraag of de heer Rutte wel een goed doel voor zo’n toezending is. Mijn beide boeken zijn via Buitenlandse Zaken naar universitaire bibliotheken in Indonesië gegaan, plus het Erasmushuis. Belangrijker dan naar de Nederlandse regering!

   • Loekie zegt:

    Je koopt een boek of je koopt het niet.
    Je leest een boek of je leest het niet.
    Maar leuren met je boek is zo zielig.

    • Boeroeng zegt:

     Nou ja… Loekie…. je doet weer jaloersachtig ?
     Je eigen product willen verkopen is normale menselijke bezigheid.
     Zonder dat bestonden we niet

    • Loekie zegt:

     Kijk, als lemper of iets je product is, dan wil je dat wel verkopen.
     Maar een boek is wat anders, van een andere orde. Een boek schrijf je niet om dat te verkopen. Een boek schrijf je omdat je wilt schrijven. En als om dat manuscript op enig moment een kaft komt en dat in de winkel komt te liggen, dan is dat leuk, je zal zelfs hopen dat er mensen zijn die het boek willen lezen, maar dan houdt het op. Kwestie van zelfrespect van de schrijver. Ga je er echter mee leuren, dan overschat en overschreeuwt de schrijver zich… en dat doet dan weer het ergste vermoeden over de kwaliteit van het boek.

    • Boeroeng zegt:

     Loekie,
     Ben je jaloers of wat is dat toch met jou ?
     Ik kan ook geen boek schrijven, maar ik ga niet zo verzuurd zijn naar mensen die dat wel kunnen
     Het is heel normaal dat mensen hun boek verkopen.
     Of ze wel of niet met die intentie er aan begonnen zijn.

     Jij hebt dat boek van Noor niet gelezen. Dus jij kan er niet over oordelen.
     Het is een goed boek maar het is geen worldbestseller..
     Dat is 99,9999.. procent van alle manuscripten niet.

    • Loekie zegt:

     Waarom ben ik jaloers? En waarom zou ik dat boek niet gelezen hebben?

    • Boeroeng zegt:

     Loekie … je doet zo hatelijk dat ik vraag, waarom is dat.
     Is het jaloersheid of een ander kwaaltje ?
     Nee. je hebt het niet gelezen. dat blijkt uit je denigrerende houding vanaf het begin, vorig jaar.

    • Loekie zegt:

     Nooit zomaar iets aannemen, Boeroeng

    • J.A. Somers zegt:

     “Zielig”!!!! Waarschijnlijk heeft u nog nooit iets geweldigs voltooid, waar je terecht trots op mag zijn. En van dat verkopen wordt je niet rijk. Ik tenminste niet, heb er niets van overgehouden. Maar dat je dat boek in de winkel ziet liggen, dat mensen dat boek lezen, is toch geweldig? Ontzeg hun die trots niet!

   • Bert zegt:

    Die kroepoek bereikt Mark Rutte nooit ,hij wordt onderweg al opgegeten door Wilders ( Mijn oma bakte zo lekkere kroepoek ) Ook Baudet is dol op kroepoek als het maar Hollandse kroepoek is.Jesse Klaver is er ook niet vies van als het maar groene kroepoek is .Het boek aan Baudet uitreiken lijkt mij een betere stunt dan het aan Rutte te geven ,Thierry is zich bewust van zijn Indische afkomst .

    • R Geenen zegt:

     @@Mijn oma bakte zo lekkere kroepoek @@
     Kom now Indo. Er is toch niets makkelijker dan krupuk bakken. Olie in de wadjan heet maken, krupuk er in en weer er uit. Zorg alleen dat de krupuk droog is. Anders even in de zon buiten leggen. Ik dacht dat elke Indo krupuk kan bakken.

 2. Bert zegt:

  Als het boek in de winkel komt te liggen .Loekie de meeste boeken worden bij Bol.com besteld vaak de helft goedkoper dan in de winkel ,bij mij in de buurt zijn alle boekhandels al op de botol .Als je je boek niet aanprijst weten de mensen ook niet dat dat boek bestaat ,heb laatst dat boek van Felix Bakker gekocht “” Het zwijgen doorbroken “” Nadat ik erover gelezen heb op Indisch4ever ,zonder dat had ik het niet geweten en ook niet gekocht en een boek schrijf je natuurlijk ook om te verkopen ,als niemand het boek koopt kasihan tog .Alleen koop ik geen boeken van bekende Indo,s zoals Marion Bloem ,van Dis ,Wieteke en Alfred Birney ,wel van onbekende Indo,s zoals Noor en Felix Bakker .Ik kijk reikhalzend uit naar de biografie van ene Pak Pierre met de titel “” Mijn leven en strijd met Loekie “”

 3. Bert zegt:

  @Ron ,het sloeg niet op mij ,er is volgens mij niks zo makkelijk als kroepoek bakken maar Geert Wilders vertelde eens dat hij als kind bij zijn oma kroepoek mocht bakken en dat hij ( Als kind) vond dat zijn oma de lekkerste kroepoek bakte .

  • R Geenen zegt:

   OK, en sorry Bert. Maar van Wilders heb ik beslist geen hoge pet. Hij en diverse anderen zitten in de kamer voor het geld. In het bedrijfsleven kunnen ze beslist niet veel.

 4. Bert zegt:

  Wilders ,Klaver en Baudet hebben allemaal Indische roots en volgens mij ( Volgens Boeroeng niet ) Rob Jetten ook ,ik heb die moeder van Jetten eens ontmoet in Uden of zo ,nou echt een Indisch vrouwtje ( Vrouwtje is niet denigrerend bedoeld) ,Wilders is een beetje over datum maar Baudet is echt een angry young man ,persoonlijk mag ik hem wel ,alleen zijn politieke gedachten liggen mij niet ,Baudet heeft alles wat Wilders niet heeft ,intelligentie ,charme ,knap uiterlijk ,2 academische titels en bovenal hij is jong 36 jaar ,Noor moet haar boek gewoon aan Thierry aanbieden ,kan hij nooit weigeren met zijn Indische achtergrond .

  • R Geenen zegt:

   @@Noor moet haar boek gewoon aan Thierry aanbieden ,kan hij nooit weigeren met zijn Indische achtergrond @@

   Noor kan nu wel haar boek aanbieden, maar de vraag heeft de persoon er interesse in. Persoonlijk hou ik helemaal niet van Indo verhalen, waarbij de waarheid gemengd wordt met fantasie. Vele bekende schrijvers doen dat. Maar dat komt ook omdat ik een doel heb gesteld: het echte gebeuren.

   • Noor zegt:

    heer Geenen, er is geen woord in het boek verzonnen, alles is echt gebeurd. Vilan van de Loo heeft dit op haar website Indische Schrijfschool gezet:
    Anak Beruntung heet het boek dat Noor de Ruyter de Wildt schreef. Gelukskind. Ze volgde de cursus Levensverhaal schrijven en nu is ze een tevreden mens. Maar: “Er komt geen tweede boek.” Waarom niet?
    Noor moet lachen als ik dat vraag. Voor haar is het zo vanzelfsprekend.
    Ze zegt: “Ik kan niks verzinnen, dus hier houdt het op. Mijn autobiografie is ook een zoektocht naar mijn vader geweest. Ik schreef op wat ik wist en gelukkig heb ik een goed geheugen en ook wat ik van anderen hoorde.”

    Trouwens, ik gun Wieteke van harte haar succes. Ze heeft veel betekend voor de Indische gemeenschap.

 5. Noor zegt:

  O jee, ik dacht dat ik een reactie gegeven had op de posting van dhr Somers vanmiddag. Niet verstuurd denk ik. Het ging ongeveer zo:
  Het was eigenlijk maar een grapje hoor heer Somers, wat Rutte betreft, 1 april… Maar het is geen grap dat ik een slechte uitgever heb die het boek veel te duur aanbiedt, en waar ik per boek maar 2 euro van opstrijk. Verder doet men geen moeite om boeken aan de man te brengen, reclamewerk moet je zelf voor zorgen. Het boek ligt nergens in de winkels en ook niet bij het Centraal Boekhuis waar de grote boekenketens kopen. Wanneer er een boek besteld wordt dan wordt er pas geprint (POD, printing on demand), dus lange levertijd. Overigens ligt mijn boek wel bij het NIOD. Hoop dat Bert nog een boek koopt…
  Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik alles op papier heb staan dat belangrijk is voor het nageslacht, of het goed verkoopt doet er niet zo toe. Heb ik tenminste nog íets goeds gedaan in mijn leven, nah…
  Ik ken iemand in Moordrecht die het boek gekocht heeft, en een lijst heeft van personen die het graag willen lenen. Wachtlijst. Groot gelijk, de uitgever hoeft er niet aan te verdienen vind ik. Trouwens ik mag verder niet zeuren, heb er al meer dan 250 exemplaren van verkocht, cukup!
  Er wordt ook tijdens de Tong Tong Fair nog aandacht aan besteed.

  Dit was nog vóór ik de opmerking van Loekie las, ‘leuren met het boek is zo zielig’. Kasian die Loekie…

  • R Geenen zegt:

   @@Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik alles op papier heb staan dat belangrijk is voor het nageslacht@@

   Dat is leuk. Door mijn website en artikelen, kreeg ik vorige week een telefoon uit Canada. Een Indische dame, die met een Canadees is getrouwd, heeft 2 volwassen dochters. Die dochters weten niets van het voormalig Indie. Hun moeder is van 1939 en heeft als kind ook 3 1/2 jaren in jappenkampen doorgebracht. En laat het nu zo zijn, dat ze in de zelfde kampen haar jonge jeugd heeft doorgebracht als ik, namelijk in Padang en Bangkinang. Zij is een boek gaan schrijven en wilde graag wat inlichtingen. Van dat boek worden er slechts 2 exemplaren gemaakt. Een voor iedere dochter. Prachtig vind ik dat. Ze mag van mij alles van mijn website kopiëren.

   • Noor zegt:

    Mijn pleegmoeder heeft ook in Bangkinang gezeten. Toen kende ik haar nog niet. Ze is van 1901, Ze vertelde er sporadisch over, ook geslagen omdat ze niet diep genoeg boog, ze was nogal gezet. Ik schrijf ik mijn boek hoe ik door haar zo goed ben terecht gekomen in het leven. Een supervrouw.

    • R Geenen zegt:

     Ja, dan was uw pleegmoeder al een stuk ouder dan bv mijn moeder, want die is van 1915. Uw pleegmoeder heeft dat de zelfde ervaringen opgedaan als mijn oma. Ja, die pokke jappen hielden er van om hun macht tegenover de zwakkere te tonen. Stelletje laffe honden waren het.

  • J.A. Somers zegt:

   “die het boek veel te duur aanbiedt,” Dat is normaal met dit soort boeken, die snel in de ramsj kunnen komen. In die verkoopprijs zit een ramsjpremie. De volgende keer moet u een uitgever zoeken die sponsors weet te vinden. Walburgpers kent ze allemaal, geeft er jaarlijks een overzicht van uit. Bij mij had hij beet bij Het Gebaar. Maar de auteurs zelf worden daarbij als liefhebbers gezien, zelfs geen reiskostenvergoeding. Vind ik niet erg, ik was beide keren erg trots op mezelf!

   • Noor zegt:

    boek komt niet in de ramsj heer Somers, het boek ligt niet in de winkels. Het boek wordt pas gedrukt wanneer het besteld wordt (printing on demand). Slimme uitgevers, nooit verlies alleen maar winst, vooral wanneer het een bestseller wordt. Zie mijn posting aan u 2 april 00.50h

 6. Bert zegt:

  Natuurlijk wil ik dat boek kopen maar bij Bol.com heb ik hem niet staan of ik keek verkeerd ,bij Felix Bakker ging het heel makkelijk en het boek was niet zo duur ,ik stuurde Pak Felix een e-mail en kreeg bericht terug ,dat hij het boek meteen naar mij toestuurde ,2 dagen later boek in de bus en ik deed mijn bank overboeking ( Ik doe niet aan digitaal bankieren ) Als ik nou precies weet hoe ik dat boek moet bestellen .Het Centraal Boekhuis is de spil in het web wat boeken betreft ( Heb er zelf een tijdje gewerkt ) als het daar niet ligt …hoop dat ik die gegevens snel heb .dat verhaal van jou en je vader intrigeert mij en het is werkelijk gebeurt GEEN Frictie of fantasy ,real live en hij is ook nog eens een afstammeling van Michiel de Ruyter ! Ja Beste Noor het is inderdaad een rotopmerking van si Loekie .!Ja wat dat lenen betreft typisch Indisch zo is de TONG-TONG er ook bijna aangegaan 1 koopt het en de hele reutemeteut leent het weer .( Mijn ouders ook )…….ps moet zijn bij BOL.COM heb ik hem niet zien staan .

  • Noor zegt:

   Jawel hoor Bert, er staat ook een prachtige recensie bij Bol.com van Ferry Geuther, die zelf ook boeken schrijft. Maar leuk dat je het nu hebt en bedankt voor je support!

 7. Bert zegt:

  Kijk Ik ga even beter kijken ,weet je hoe ik boeken bestel bij Bol ,ik noteer alle gegevens kosten boek +porto ,ga dan met die gegevens naar mijn mooie Indische buurvrouw ,overhandig haar de gegevens met uang ,zij boekt het op haar computer en betaalt digitaal ,mooi he want digitaal bankieren doe ik niet aan .

  • R Geenen zegt:

   Kan je in Nederland ook kopen en betalen via PayPal? Dat is hier in Ca/US het meest veilige.

   • Boeroeng zegt:

    Ja…. ik betaal wel eens wat met Pay Pal. Kan ook vanuit Nederland

    • R Geenen zegt:

     Bedankt B. Want dan kan ik misschien via PayPal ook iets uit Nederland bestellen en laten overmaken. Nu alleen nog uitvinden of ik ook BTW moet betalen.

    • Boeroeng zegt:

     Als je iets koopt bij een Nederlands bedrijf, dan moet die BTW doorberekenen.
     Dat zit meestal in de prijs en soms in de factuur aangegeven.
     Maar ik weet niet hoeveel Nederlandse bedrijven Pay Pal accepteren.

    • R Geenen zegt:

     @@Maar ik weet niet hoeveel Nederlandse bedrijven Pay Pal accepteren.@@

     Ik dacht dat PayPal het enige bedrijf is, die dient als tussenpersoon. Daarbij garanderen zij dat je je geld terugkrijgt, als er wat mankeert aan het product, dat je wilt kopen of gekocht heb.

    • R Geenen zegt:

     @@Als je iets koopt bij een Nederlands bedrijf, dan moet die BTW doorberekenen.@@
     Dat is een groot verschil met hier. In Ca en algemeen in de US zijn alle prijzen op het internet vermeldt als de kostprijs van het product. Koop ik via het internet van een bedrijf in Ca, dat is er een btw toeslag van 9%. Koop ik een artikel/product uit Arizona of New York, dat wordt er geen BTW berekend. Californie is een dure staat, dus ook het product in andere staten is vaak goedkoper. Het kan vaak bijna de helft schelen. Heb eens een artikel voor mijn Mercedes via het internet gekocht. Bij de dealer in Ca kostte het $118 plus BTW. Via een Mercedes shop in New York was de kost $89. Toen vond ik een bedrijf in de US die het product invoerde vanuit Engeland en mijn totale kosten waren $69,95.

 8. Bert zegt:

  @Noor :Gevonden ! Bol.com ,Nederlands talige boeken ,Anak Beruntung ( Gelukskind) .auteur Noor de Ruyter de Wildt boek a euro 21,40 ,bestelduur 3-7 dagen .Gratis verzending ,uitgeverij Boekscout ,boek telt 244 pagina,s .Nou Noor dat is toch niet mahal ,voor Pak Felix zijn boek heb ik 17.50 +Portokosten ook euro 21.85 betaald en dat boek had 161 pagina,s ( Wel veel foto,s erin ) Zo nou effe mijn Indische buurvrouwtje aan haar sarong trekken .Heb het hier uitvoerig beschreven ,kan ook si Loekie er eentje bestellen ,Nee Loekie ik leen dat boek NIET uit !

 9. Noor zegt:

  Wat loop je te leuren met mijn boek Bert! Zal Loekie niet leuk vinden. Je krijgt mijn twee euro royalty terug hoor. Geef mij maar banknr. van je lieve Indische buurvrouw, maak ik het over.
  En bedankt voor de gratis reclame dan maar. Mag dat wel Boeroeng?

 10. Bert niet zo,n kritische Indo zegt:

  Nou voor 2 euro koop ik niet eens een biertje ,schandalig eigenlijk maar ja sudah ,vandaar dat Theodoor Holman op een oude ( zeer oude) fiets door Amsterdam crost en Alfred Birney een hart attaque heeft gekregen op jonge leeftijd ,van het schrijven van een boek wordt je niet rijk ,alleen maar susah ,wordt je ook nog eens verweten dat je met je boek loopt te leuren ! terlalu maar Indo,s staan erom bekend alleen maar kritiek nooit eens een vriendelijk ,opbeurend gebaar naar andere Indo,s jammer ,en die reclame heb ik gemaakt ,jij niet dus ze kunnen je niks verwijten .o.k ik zal het goedmaken met die kritische Indo,s “” Gewoon kopen dat boek ,het leert je wat over die tijd in Indie !!) Over Boeroeng hoef je je niet druk te maken ,die staat 1000% achter je ,het gaat je goed Noor pukul terus ! Salam dari ibu kota Amsterdam .

 11. Bert zegt:

  @Ron ,ben nu dat boek van Felix Bakker aan het lezen ,als ik het uit heb ,stuur ik het naar jou ,portokosten voor mij ,kun je het aan andere Amerindo,s laten lezen of er iets in je blog over schrijven ,geef me nog een week ,nou weet ik wel dat je in Glendora woont maar welke straat ? Geef het maar aan Boeroeng door ( Niet iedereen hoeft te weten waar je woont .Nog wat niet alleen de portokosten zijn voor mij ,uiteraard het boek ook .Als je er iets in je blog over schrijft wek je misschien ook de interesse van andere mensen ,ook goed voor pak Felix !

  • R Geenen zegt:

   @Bert: Je aanbod is buitengewoon te waarderen. Ik heb lang geaarzeld, maar nee, je moet me dat boek maar niet toesturen. Ik ben namelijk met andere plannen bezig, die mij zowat geheel bezetten.
   Ik wil namelijk 1 of zelfs 2 WordPress websites bouwen. Een for Indo recepten en de tweede voor mijn fotografie. Ik loop al een tijdje met de gedachten rond, en moet nog namen er voor hebben en patent registratie aanvragen. Het moeilijkste van alles is een naam vinden, die nog vrij is. Nogmaals bedankt voor het aanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.