Ezra Walian populair in Indonesië maar mag niet spelen voor dat land

RKC-speler Ezra Walian is een van de populairste voetballers van Indonesië maar mag niet spelen voor dat land>
De FIFA heeft Ezra Walian verboden om nog langer voor vertegenwoordigende teams van Indonesië uit te komen. De 21-jarige voetballer, die door RKC Waalwijk gehuurd is van Almere City, beschikt volgens de wereldvoetbalbond nog over de Nederlandse voetbalnationaliteit.     bd.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ezra Walian populair in Indonesië maar mag niet spelen voor dat land

 1. Wat verstaan we over een Nederlandse voetbal nationaliteit? Ik weet wel dat de Marokkaanse voetballer Ibrahim Affelay toen voor het Nederlands Elftal heeft gekozen maar hij had ook voor het Marokkaanse elftal kunnen kiezen. Als ik Ezra Walian was zou hij ook beter voor het Nederlandse voetbal nationaliteit kiezen, dat betaalt ook veel beter dan het Indonesische elftal. Het is in Indonesië ook een puinhoop wat voetbal betreft zie deze link: https://nieuwsuitindonesie.com/2019/01/03/het-drama-van-het-voetbal-in-indonesie-3-jan-2019/

 2. Loekie zegt:

  Voetbalnationaliteit betekent in ieder geval niet dat de speler een witte Nederlander moet zijn (of een witte Fransman, Brit enz.). Kijk naar de clubs en naar Oranje, dan zie je dat de meerderheid van spelers niet van witte komaf is. Komaf is niet belangrijk meer. Gaat erom, dat de spelers hun club of het land waarvan ze de nationaliteit hebben, laten winnen.
  Blijven een paar vragen over, bijvoorbeeld:
  – betekent het feit dat in de A-elftallen meer donkere dan witte spelers zitten dat er geen goede witte spelers meer zijn? Dat de donkere spelers gewoon beter kunnen voetballen?
  – is het hoe dan ook niet een beetje vreemd, dat als bijvoorbeeld het nationale elftal van Botswana het veld opkomt, je hoofdzakelijk witte spelers zou zien?
  – zou het misschien beter zijn om voortaan te spreken van landenelftallen in plaats van nationale elftallen?

  • Boeroeng zegt:

   Waarom is het woord landenelftallen beter?
   Overigens kunnen alleen mensen met de Nederlandse nationaliteit uitkomen voor een Nederlands nationaal voetbalelftal.
   Ik dacht dat de UEFA en FIFA dit ook eisen .

  • Witte? We spreken zelf altijd dat mensen blank kunnen zijn. Dus blanke Europeanen. Kijk maar naar het voorbeeld van Simon Tahamata. Er is een van de weinige Indische voetballers die bijvoorbeeld bij Ajax heeft gespeeld vroeger. Er zijn mensen bij die dubbele nationaliteiten hebben. Zo kan je kiezen uit het land van herkomst (bijvoorbeeld Turkije of Marokko) of voor het Nederlands elftal kiezen. Over je uiterlijk of over je huidskleur valt niet veel te veranderen. Ze kijken vooral naar je prestatie en de tactiek van het sport. Iedereen vond vroeger Johan Cruijjf geweldig, maar natuurlijk zijn andere spelers van andere clubs ook geweldig. Dat is niet mee te vergelijken met voetbalclubs zoals bijvoorbeeld Real Madrid en FC Barcelona.

  • Jan A. Somers zegt:

   De spelers hebben toch de Nederlandse nationaliteit? Dan is het toch een nationaal elftal? Of een Nederlands elftal? Geen probleem toch?

 3. Tolol zegt:

  De 6 “” donkere”” jongens /mannen ,die afgelopen zondag tegen Duitsland speelden zijn allen geboren en getogen in Nederland 1) Denzel Dumpfries geb 1996 Rotterdam 2) Virgil van Dijk Breda 1991 ( Ned vader/Surinaamse moeder) 3) Georginio Wijnaldum Rotterdam 1990 ….4) Memphis Depay Moordrecht 1994 ( Ghanese vader/Ned moeder ) ..5) Ryan Babel Amsterdam 1986 …6) Quincy Promes Amsterdam 1992 ….Vijf van de zes hebben wel een Surinaamse achtergrond maar zij zijn gewoon Nederlandse jongens .Toch opmerkelijk dat er zoveel topatleten een Surinaamse achtergrond hebben ,terwijl Suriname maar een kleine bevolking heeft .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.