MRT Jakarta geopend: de eerste metrolijn van Indonesië

Op dinsdag 12 maart 2019 is in Jakarta de eerste metrolijn van Indonesië in gebruik genomen (de eerste twee weken als test). Er wordt met veel enthousiasme en verwachting gekeken naar de MRT Jakarta, die een bijdrage moet gaan leveren aan het oplossen van het enorme fileprobleem in de Indonesische hoofdstad. De eerste lijn die nu gaat rijden is een 15 kilometer lang traject van Zuid-Jakarta naar het centrum. In de Archipel


Jakarta Post: MRT Jakarta gears up for passenger safety
Foto: A passenger walks inside an MRT train car during a trial run on Feb. 12. The first phase connects Lebak Bulus in South Jakarta to Hotel Indonesia traffic circle in Central Jakarta. (Antara/Rivan Awal Lingga)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op MRT Jakarta geopend: de eerste metrolijn van Indonesië

 1. Leo Grollé zegt:

  Gefeliciteerd Jakarta met de Metro veel geluk in de komende jaren.

 2. Een GREAT SEA WALL zal door Holland of Zuid Korea gebouwd worden

  • R Geenen zegt:

   Ja, zal, maar wanneer? Als de corruptie voorbij is? Dus nooit of wanneer het al te laat is? Hoe lang zijn ze al met de plannen over een wall bezig. Mijn neef in Zuid Jakarta vertelde mij dat het zeewater al tot in het centrum van Jakarta komt en dat de straten onderlopen. En ieder jaar komt er gemiddeld 10 tot 25 cm water bij, immers de stad zakt met het zelfde aantallen centimeters. Ik vermoed dat elke cent besteed in Jakarta, weggegooid geld is. En vele bewoners van de stad onttrekken nog steeds op illegale wijze water uit de grond. De gebouwen zakken ook steeds verder waardoor de drainage ondergronds ook breken. Daardoor meer ziekten, zoals malaria.

 3. Arthur Olive zegt:

  Vraag me el af hoe ze het kunnen doen voor 59 cent per 10 kilometer. Het moet hevig gesubsidieerd zijn.

 4. Gaat samen met de reclamatie maar is nu inderdaad voorloig stop gezet wegens de kgruptie in vergunning.

 5. Priscilla McMullen zegt:

  It seems some of the credit should go to Joko Widodo but even more to Ahok who supposedly was the mastermind of public transportation in Jakarata…we’ve been going to Jakarta almost annually and what a difference has been made in parts of Jakarta (not all but most of what we have seen). Everything looks cleaner, people taking more pride in their city, not as much loitering of people doing nothing, the whole city seems to be working for the greater good. We stayed near where the new Metro line was being built and they were working on it day and night (Feb. 28-Mar.4) getting it ready for the opening. We will be going back to Jakarta Mar. 15 and might even try the new Metro out! There is also a new train service straight from and to the airport. My husband took it from the Sukarno/Hatta airport to BNI station… great signage and service! It would be for the greater good of Jakarta if Ahok was returned to office…

  • van Beek zegt:

   Great to hear Priscilla. I have been avoiding Jakarta lately due to the immense traffic. I’m glad to hear that Jakarta is doing better, because it’s a fantastic city with beautiful shopping malls,delicious food centers/stalls and interesting historical sites. My brother and cousin visit Jakarta on a regular basis as they have fallen in love with the city.

   Kind regards
   Mas van Beek

 6. eppeson marawasin zegt:

  @It would be for the greater good of Jakarta if Ahok was returned to office…@

  — The right man, in the right place, at the right time: “”A prophet is not without honor except in his own town””.

 7. Bert zegt:

  Tja je hoeft geen profeet te zijn om in te zien dat Jakarta het wat betreft verkeer ietsje pietsje anders moet doen .Nou heeft Ahok een vooruitstrevend beleid gevoerd maar werd door een paar nog in het stenen tijdperk levende moslims in de petoet gegooid .Jakarta/Batavia had in 1945 nog maar 600.000 inwoners ,het schijnen er nu 18 miljoen te zijn ( Niet de regio ) en al die Jakartaantjes willen met de auto of de brommer ! Fietsen ? Lopen ? Apa itu ? Wel mooi om te lezen hoe optimistisch Priscilla Mc Mullen is ,laten we hopen dat ze gelijk heeft .

  • van Beek zegt:

   In mijn half jaar op het eiland Bali heb ik enorme vooruitgang gezien op het gebied van het verduurzamen van het eiland, en dit schijnt ook aan de gang te zijn op andere eilanden heb ik vernomen tijdens de wereldconferentie “creative economy”in Nusa dua waar ik aanwezig was december 2018. Indonesie is op de goede weg onder leiding van de regering van Pak Jokowi. Nou duimen dat de regie in handen van Jokowi blijft. We zullen het moeten afwachten. Verkiezingen zijn geloof ik in April. We mogen best optimistisch zijn.

  • Jan A. Somers zegt:

   “al die Jakartaantjes willen met de auto of de brommer !” Hebben ze van die stoute kolonialen geleerd. Toch iets groots verricht! Zelf heb ik op vakanties meestal gebruik gemaakt van een taxi. Na tawarren niet duur, steeds voor een halve dag gehuurd. Wist altijd de files te ontwijken. Tijdens verkiezingen had hij altijd van elke partij een petje en een vaantje, al naar gelang de partij die die dag reclame mocht maken. Zijn auto bleef dan heel! Dat was keurig geregeld, elke dag een andere partij.

   • Bert zegt:

    Heel verstandige chauffeur ,mensenkenner pur sang .Als er in Amsterdam de wedstrijd Ajax-Feyenoord is gepland is het altijd totale chaos en anarchie in de binnenstad ,een kennis van mij lost het zo op ,komt hij grote groepen Rotterdammers tegen zet hij een Feyenoord pet op ,om die snel te verwisselen als er een nog grotere groep Ajacieden opduikt ,hoe je dit gedrag kan omschrijven ? Politiek meneer ,het is gewoon politiek .Mark Rutte doet niks anders nu pal voor de verkiezingen ,volgende week 20 maart beloofd hij weer dit en dat ,je weet nooit welke pet hij nu weer gaat opzetten .

    • R Geenen zegt:

     Is het niet veel verstandiger om helemaal geen petje op te zetten en gewoon nergens mee te bemoeien? En wat Mark Rutte en alle andere politieke figuren, hun beloften zijn na de verkiezingen vaak extra belastingen. Maakt letterlijk niets uit welke pet ze opzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.