Verdonk scoorde voor Feyenoord 1

NOS: Eerste competitietreffer Verdonk
Na de openingstreffer begon het een stuk beter te lopen bij de Rotterdammers en vlak na rust werd het 2-0: linksback Calvin Verdonk maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord met een schot vanuit de draai.
foxsports.nl Zie een interview en het doelpunt

Voetbalprimeur: Het is niet uitgesloten dat Calvin Verdonk aan het einde van het seizoen vertrekt bij Feyenoord. De 21-jarige linksback maakte indruk in de gewonnen Klassieker tegen Ajax (6-2) en heeft zich daarmee nadrukkelijker in de kijker gespeeld in het buitenland.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

63 reacties op Verdonk scoorde voor Feyenoord 1

 1. Indisch4ever zegt:

  In de zomer was er geen plek voor Calvin Verdonk bij het eerste van Feyenoord. Het was de bedoeling dat de 21-jarige verdediger zich na zijn vakantie ging melden bij Jong Feyenoord. Vanwege een blessure bij Ridgeciano Haps kreeg Verdonk een kans om zich te bewijzen en die kans pakte hij met beide handen aan.
  Feyenoord nieuws

 2. Loekie zegt:

  Wat moeten we met dit nieuws van die maffe club? Een manneke heeft een doelpunt gemaakt en nu is hij heel bijzonder en miljoenen waard? Standbeeld, oorkonde, medaille?
  Chirurg Wim is 7 uren bezig geweest met een loodzware operatie. De patiënt is gered en kan na een herstelperiode normaal leven. Morgen moet Wim weer proberen iemand beter te maken.

  Wim komt nooit in de krant. Maar één zielig doelpuntje scoren en alle fanfares rukken uit, er wordt met miljoenen gestrooid.

  • Indisch4ever zegt:

   Loekie… Calvin Verdonk is van Indische afkomst en als hij iets opmerkelijks doet op hoog sportniveau is het Indisch nieuws.
   Jij reageert vaker verzuurd op Indisch nieuws waar je geen interesse voor hebt.
   Reageer dan niet , scroll door . Andere mensen interesseert het weer wel.

   En als je een opmerkelijke publicatie weet van chirurg Wim , van Indische komaf, dan kun je me mailen.

   • Loekie zegt:

    Hoezo hoog sportniveau?? Feijenoord? Feijenoord hoog niveau??? Meen je niet…?1

   • Ron Geenen zegt:

    @@Jij reageert vaker verzuurd op Indisch nieuws waar je geen interesse voor hebt.@@

    Bovenstaande geeft wel te denken. Wil je op je forum alleen positief geschrijf zien. Elke zaak heeft toch meerdere kanten? Mag ik dan het jarenlange geschrijf over de bersiap naar voren brengen. Onderhand een gebed zonder einde en voorzien van vele herhalingen en door steeds dezelfde figuren.

    • Indisch4ever zegt:

     Ron,
     Men kan opmerken dat zoveel mensen die bijzondere dingen doen niet in het nieuws komen. Doe dat op een rustige manier.
     Verzuurde reacties lokken uit tot boze reacties terug. Zoals ik deed, want het was een verwijt naar mijn persoon.
     En dat leidt tot weer tot gehakketak en nog erger dan dat.

     Ben je niet zo geïnteresseerd in een topic? Prima…
     Loop dan door…. zonder bozig te reageren.

    • Ron Geenen zegt:

     En als men wel is geïnteresseerd, kan en mag men wel boos reageren?

    • Indisch4ever zegt:

     Formuleer je kritiek dan rustig.
     Kan toch best?

     Bijv zo:
     ” Nieuws gaat vaak over hoge bomen. Die vangen veel wind.
     Maar gewone mensen doen ook opmerkelijke dingen en dat hoor je en lees je minder snel
     Terwijl ze het toch verdienen.”

     Of dit:
     ” De scheidsrechter keurde een doelpunt af van Ajax. Helemaal foute beslissing.
     Het was een geheide doelpunt. Dat nieuwe VAR-systeem ( doelpunten direct terugkijken op een monitor) werkt toch niet zo goed….. mahhhh boos deze..”

    • Ron Geenen zegt:

     @@Formuleer je kritiek dan rustig.
     Kan toch best?@@

     Ieder mens is toch anders? En zeker in NL waar de vrije mening hoog in het vaandel staat. Op je site vindt ik geen kroegenpraat. (Sorry Bert).

    • Jan A. Somers zegt:

     “vrije mening” Klopt helemaal. Maar er is ook nog wel zoiets als fatsoen. Anders krijg je zoiets als: “Verzuurde reacties lokken uit tot boze reacties terug.” Een heen en weer spuien van zelfbevrediging.

 3. e.m. zegt:

  –Tja, tis maar ongelijk verdeeld in de wereld.

  Zo las ik op Valentijnsdag: “”In het snelstromende en ijskoude water van de rivier de Evros, die Griekenland van Turkije scheidt in dit ruige grensgebied, zijn de afgelopen jaren duizenden migranten verdwenen. Ze verdrinken als hun rubberbootjes omslaan of sterven aan onderkoeling als ze aan de overkant in hun natte kleren in slaap vallen van uitputting. De meeste doden verdwijnen voor de eeuwigheid in het donkere water, anderen komen soms ¬weken later onherkenbaar bovendrijven.””

  — En toch symboliseert dat @manneke@ dat een doelpunt heeft gemaakt niet de waan van de dag, maar de realiteit. Zo zielig is dat ene doelpuntje dat-ie scoorde niet. Maar des te belangrijker, zowel in het kader van ‘geef het volk brood ende spelen’ als uit ‘bedrijfseconomisch’ oogpunt van @die maffe club@

  • Bert zegt:

   Daarom MOETEN wij ,die in betere omstandigheden leven ten allen tijde ,die echte vluchtelingen helpen !!

   • Ron Geenen zegt:

    @@die echte vluchtelingen helpen !!@@

    Hoe, Bert? Ik was ook eens een vluchteling.

    • Bert ex vluchteling zegt:

     @Ron ,je vraagt ,Hoe Bert ? ik was ook eens een vluchteling .Ja klopt maar ik toch ook en Boeroeng en si Eppeson etc etc eigenlijlk de meesten die op dit blog zitten ,daarom word ik soms razend als ik zie hoe Indo,s over vluchtelingen denken ::Uitvreters ,criminelen etc Ja het klopt dat de meeste Indo,s hier slecht zijn behandeld ,eigenlijk als honden ja zeker waar ! Maar daar kunnen de huidige vluchtelingen toch niks aan doen ? Hoe wij werden behandeld was niet goed o.k maar moeten wij dan verlangen dat die echte vluchtelingen ook zo worden behandeld ? Kom op Indo,s hand over het hart en tolong !!!

    • Ron Geenen zegt:

     Waarom moeten wij solidair met de vluchtelingen, die naar NL komen, zijn? De NL staat en de meeste Nederlanders en ook Indo’s, die in Nederland zijn geboren, zijn ook niet solidair met de honderden in de steek gelaten Indo’s in Indonesie.

    • Jan A. Somers zegt:

     Zelf doe ik mee aan het Universitair Asielfonds. Dankbaar werk. 2018: 3.847 deelnemers, 1.791 voorbereiden op een studie, 1.531 bezig met een studie (20% MBO, 53% HBO, 27% WO). 525 op weg naar de arbeidsmarkt. Resultaten 2018: 1050 gehonoreerde aanvragen, 905 gestart met een studie, 191 afgestudeerd, 254 gestart met een betaalde baan, 4 gestart met een eigen bedrijf of onderneming, 21 plaatsingen bedreigde wetenschappers. verdeling studies: 40% informatica, techniek, exact, 24% zorg en welzijn, 19% economie, 8% kunst en cultuur, 5% rechten, 4% overig.

    • Ron Geenen zegt:

     @@Zelf doe ik mee aan het Universitair Asielfonds@@
     Hopelijk doet U ook wat voor de arme Indo’s achtergelaten in Indonesie.

    • Anoniem zegt:

     @ …ik was ook eens een vluchteling .Ja klopt maar ik toch ook en Boeroeng en si Eppeson etc etc eigenlijlk de meesten die op dit blog zitten ,

     # vluchteling is een containerbegrip en voor de Indische mens met een Nederlands paspoort m.i. niet passend en verwarrend. Immers toen Indië Nederlands territorium was en mensen om diverse redenen terugkeerden naar het kikkerlandje, repatrieerden dwz verhuisden ze terug. Na de machtsoverdracht in ’49 woonde men technisch in een vreemd land en vanaf dat moment had men vaak een gedwongen keuze om naar het vaak onbekende vaderland terug te keren. Velen hechten zich nog aan hun geboortegrond maar werden toch paria’s en keerden later als spijtoptant terug naar G’olland.
     Omdat men maatschappelijk werd buitengesloten kun je hen deels als economische vluchtelingen beschouwen….met de aantekening dat we Nederlandse emigranten die het in het buitenland niet hebben gered en terugkeren dan ook een vluchtelingen status kunnen toekennen.

    • Ron Geenen zegt:

     @@Omdat men maatschappelijk werd buitengesloten kun je hen deels als economische vluchtelingen beschouwen….met de aantekening dat we Nederlandse emigranten die het in het buitenland niet hebben gered en terugkeren dan ook een vluchtelingen status kunnen toekennen.@@

     Dat zegt u wel heel erg netjes. Mijn ervaring in het Gelderse was zodanig dat ik als jonge jongen al tegen moeder had gezegd dat ik niet in NL bleef. De meeste emigranten uit Nl vertrokken waren dan ook mensen die vandaag al ver over de 80 jaren zijn. Zij die in de mid 70 jaren waren, waren toen kleuters en wisten in wezen niet wat er aan de hand was en de meeste ouders zwegen.

    • Jan A. Somers zegt:

     “kun je hen deels als economische vluchtelingen beschouwen” Ja, we kregen dan ook een bijzondere behandeling. Een noodwoning die eigenlijk was bedoeld voor uit hun huis weg gebombardeerde Vlissingers. Extra bonnen voor meubilair, textiel en voedsel. Een paar klassen hoger geplaatst op de HBS als inhaalmanoeuvre. Een jaar lang gratis bijlessen om mijn tekorten bij te puimen. Frans, wiskunde, biologie. En een Zeeuws meisje dat voor een allochtoon viel.

    • Jan A. Somers zegt:

     “voor de arme Indo’s ” Het gaat hier niet om armoedebestrijding in verre landen, maar om vluchtelingen in Nederland een toekomst te geven. U klaagt er toch over dat Nederland nooit iets voor de Indische Nederlanders in Nederland heeft gedaan. Nou, voor mij wel hoor. Mag ik dan ook niet enige inspanning terug doen aan andere vluchtelingen in Nederland? En HALIN niet vergeten!! Maar dat is heel wat anders.

    • Ron Geenen zegt:

     @@En HALIN niet vergeten!! Maar dat is heel wat anders.@@

     Dat is het juist niet.

    • e.m. zegt:

     @ Ron Geenen zegt: 17 februari 2019 om 20:14 Ben overtuigt dat de Indo in Nl bij het zien van de afbeeldingen beter het gedrag van min. Kaag begrijpen.@

     — Voorvoeren: ze hebben eens wat in een boekje of op een forum gelezen en het wordt al gauw voor waar aangenomen.

     De Indo’s in Nederland zijn gelukkig ‘zelfdenkend’ !

    • Ron Geenen zegt:

     @@De Indo’s in Nederland zijn gelukkig ‘zelfdenkend’ !@@

     Dacht u nu werkelijk dat ik daar aan twijfel? U moet eens weten hoeveel emails ik hier van NL Indo’s dagelijks ontvangt. En vooral wat al die Indo’s mij wel eens sturen. Want echt ik heb meestal niet eens de tijd om alles wat er in NL plaatst vind, op te sporen. Fotografie editing en artikelen schrijven vragen van mij heel wat tijd. Vermoedelijk leeft u met een bepaald denk patroon, waar geen ruimte is voor anders denkende Indo’s. Nogmaals, het meeste wat ik als artikel op dit forum terugstuurt zijn artikelen die ik uit NL heb ontvangen. Ook zijn er Indo’s hier in de states, die mij artikelen, die ze uit NL hebben ontvangen, toesturen..

    • Loekie zegt:

     “En een Zeeuws meisje dat voor een allochtoon viel.”.
     Zou misschien een mooi onderzoek kunnen zijn voor een promovendus: in welke mate en in welke opzichten is het leven en werken van een migrant bepaald door zijn/haar relatie met een autochtone partner? Ofwel: is een sinjo anders gaan denken, voelen en doen omdat hij is getrouwd met een Hollands meisje? Daarbij de ‘detailvraag’ : heeft zo’n relatie hem afstand doen nemen van zijn eigen bangsa? Zo ja, in welke opzichten en tot welke hoogte?
     En dan natuurlijk die andere vraag: is het leven en werken van een sinjo bepaald door zijn huwelijk met een nonna? Zo ja, in welke opzichten en tot welke hoogte?
     En als slotvraag: is een sinjo erg Nederland-minded vanwege zijn huwelijk met een allochtoon?

    • Ron Geenen zegt:

     Alle goede vragen en ik ben benieuwd wie er zich aan gaat wagen dat te onderzoeken. Ik heb vast wel een bepaald punt voor dat onderzoek. Namelijk de Indo die met een Europese trouwt, is meer geneigd of verplicht in Nederland te blijven. Want de Europese partner wilt niet weg van de familie. Ik kom hier dan ook zelden een echtpaar tegen, waarvan de een Indo is en de ander een blanda!

    • Anoniem zegt:

     “is een sinjo anders gaan denken, voelen en doen ” Deze sinjo heeft twee boeken geschreven over ‘Indische’ zaken. En twee keer een voordracht op de pasar malam. Da’s toch allemaal een beetje Indisch? “een Hollands meisje? ” Bovendien was zijn meisje niet Hollands. Maar dat verschil begrijpt u waarschijnlijk niet.
     “Want de Europese partner wilt niet weg van de familie.” Kent u mijn Europese partner dan? Denk er ook om dat de Indo’s in Indië ook gewoon onder de Europeanen vielen. En dat aan de inlanders (met kleine i) ook lieten weten.

    • Jan A. Somers zegt:

     Wat een ellende als je zo oud bent dat je je niet aan de mores houdt van je bekend maken. Bij deze…..

   • e.m. zegt:

    @Daarom MOETEN wij ,die in betere omstandigheden leven@

    “”Microsoft-oprichter Bill Gates is een van de rijkste personen op de wereld, maar hij vindt dat hij – en andere miljardairs – zulke rijkdom niet hebben verdiend. En: al heeft hij al zo’n tien miljard dollar (bijna negen miljard euro) aan de Amerikaanse belastingdienst afgedragen, hij vindt dat het best meer had mogen zijn.

    Ook denkt hij dat bijvoorbeeld dat de erfbelasting omhoog moet. In Amerika kunnen ouders hun kinderen zo’n tien miljoen euro belastingvrij nalaten.””

    https://www.ad.nl/buitenland/bill-gates-betaalde-zo-n-9-miljard-aan-belasting-maar-dat-had-nog-meer-moeten-zijn~a17bdfba/

    • Bert zegt:

     @Ron : Je zegt dat de meeste Indo,s in Nederland niet solidair zijn met de Indo,s in Indonesie ,hoe kom je daarbij ? Die mw Brijll bijvoorbeeld ,ik stuur haar een pakket via via ,ik vroeg nog aan die persoon was ze blij ? Nou ja hij zei “” Ze had uang verwacht ze had nog net niet het pakket op de grond geflikkerd maar nee ze was niet blij ! “” God verdomme ik heb zoveel moeite gedaan en geld erin gestopt is ze nog niet blij !Vaker meegemaakt in Indonesie ,Komt iemand klagen over zijn baas ,toevallig een vriend van mij “” Hij zegt heb al een maand geen geld gekregen !”” Ik naief zeg dan o.k hoeveel en geef hem het maandloon voor hem /zijn vrouw en 6 kinderen .Volgende dag ,huilende vrouw man was hem gesmeerd naar Jakarta om de bloemetjes buiten te zetten ,vuile schoft ! Die Amboneze vriend zegt dan “” Bert heb jij die man geld gegeven ?”” Ja zeg ik dan ,hij begint hard te lachen “” Bert je kent de mentaliteit van die mensen hier niet !!”” Kijk dat die Indische oudjes het moeilijk hebben in Indonesie begrijp ik maar ALLE oudjes hebben het moeilijk in dat land .De Indo,s in Nederland doen veel heel veel voor hun ex landgenoten in Indonesie !! Nou geloof ik ook wel dat de Amerindo,s dat doen maar laten we elkaar niks meer onderling verwijten maken !

    • Ron Geenen zegt:

     De hulp, die vi o.a. Halin loopt daar mankeert niets aan. Die gelden komen precies terecht , zoals het hoort. Max helpt doet het ook goed.

     Bert, wat denk je dan van het volgende:
     Minister Kaag gaat meer investeren in ontwikkeling van Niger.
     Dat doet ze om de armoede te bestrijden en voor meer onderwijs.
     Haar steun is 100 miljoen Euro.
     Tegelijk heeft de president van Niger Mahamadou Issoufou zichzelf een nieuw cadeau gesaan.
     Een presidentieel vliegtuig ter waarde van 30,5 miljoen Euro.

    • Jan A. Somers zegt:

     “Bill Gates” Bill Gates, en nog een andere rijke Amerikaan investeren veel in hulp aan Malawi. Voor een rijker menu dan alleen maar mais, en intensivering van de sojateelt voor exportverdiensten. Mijn oudste kleindochter werkt in een inspectieteam van dat project. De helft van haar werktijd zwerft ze rond in Afrika. Vanwege haar goede Engels schrijft zij de meeste rapporten die door andere teamleden in klad worden gemaakt. (nu even niet, werkt aan ons zesde achterkleinkind).

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik wil ook best meer belasting betalen, dan houd ik meer over.

    • Ron Geenen zegt:

     Met het zelfde salaris als in Nederland houdt een persoon in CA veel meer netto over. Zeker zij die geen kinderen hebben.

    • e.m. zegt:

     @Ron Geenen zegt: 16 februari 2019 om 01:41 Bert, wat denk je dan van het volgende: Minister Kaag gaat meer investeren in ontwikkeling van Niger. Dat doet ze om de armoede te bestrijden en voor meer onderwijs. Haar steun is 100 miljoen Euro. Tegelijk heeft de president van Niger Mahamadou Issoufou zichzelf een nieuw cadeau gesaan.
     Een presidentieel vliegtuig ter waarde van 30,5 miljoen Euro.@

     — Dit soort manke vergelijkingen is nou waar o.a. Geert Wilders van de PVV zich ook van bedient. En nu doet een Indo uit Amerika het. Hij moet er wel ver voor terug in de tijd, want anders kan-tie z’n punt niet maken. Ik hoop dat niet alle Indo’s zo suggestief manipulatief zijn.

     Dat vliegtuig van de president is helemaal niet relevant. Dat is nieuws uit het jaar 2014(!) en dus niet @Tegelijk@ Het vliegtuig is bovendien 5 jaar geleden met Frans geld aangeschaft.

     De ontwikkelingsgelden van Minister Kaag passen nu juist in het Europees beleid om de migrantenstroom via Niger en Libië droog te laten vallen. Veel inwoners van Niger leven van het transporteren van migranten naar de Libische grens !

     In 2015 is een noodfonds voor Afrika, het EU Emergency Trust Fund for Africa (EUTF) in het leven geroepen. Aan Afrikaanse landen is daarbij 2 miljard euro beloofd waarvan 190 miljoen toegezegd aan Niger. Zo heeft Italië 400 militairen geleverd om, en opleidingen* te verzorgen en de grens met Libië te bewaken.

     Minister Kaag, die dat overigens in samenwerking doet met de EU en de VN, investeert de komende 4 jaren meer in de duurzame ontwikkeling van Niger en richt zich daarbij op programma’s die armoede bestrijden, onderwijs* bieden aan jongeren, en hen aan het werk helpen. De Minister: “Op allerlei manieren proberen we mensen in Niger, in het bijzonder jongeren, enig perspectief te geven. Dat doen we door iets te doen aan de achterliggende oorzaken van armoede en ongelijkheid”.

     Minister Kaag hecht ook veel belang aan toegankelijk beroepsonderwijs* om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Minister Kaag: “Dat geeft jongeren grip op hun leven en biedt een toekomstperspectief”.

     — Wordt er op verzoek van veel Indo’s iets aan die migrantenstroom uit Afrika gedaan, is het weer niet goed.

     *Educatie: als je meer weet, oordeel je milder !

    • Ron Geenen zegt:

     Wat about dit dan?
     https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/02/ophef-over-hoofddoek-minister-kaag-in-iran-589179/
     Ophef over hoofddoek minister Kaag in Iran – Elsevierweekblad.nl – Elsevier Weekblad | Het laatste nieuws, commentaren en achtergronden
     Op sociale media is grote ophef ontstaan over een foto van minister Sigrid Kaag (D66), die de opgestapte Halbe Zijlstra vervangt als minister van Buitenlandse Zaken. Op een foto, verspreid door …
     http://www.elsevierweekblad.nl
     En nog iets. Als Indo in Ca met een eigen website met alternatieve gebeuren heb ik nogal wat Indo vrienden, vooral uit Nl er bij gekregen. Daardoor krijg ik regelmatig berichten toegestuurd. Ook van figuren uit de politiek. Vaak zijn dat info die anders luiden dan op I4E. Een medaille heeft namelijk altijd 2 kanten.

    • Jan A. Somers zegt:

     “Educatie:” Net als in 1945-46 aan deze sinjo uit Soerabaja.

    • Anoniem zegt:

     @ De ontwikkelingsgelden van Minister Kaag passen nu juist in het Europees beleid om de migrantenstroom via Niger en Libië droog te laten vallen.

     # Op het eerste gezicht heel edelmoedig en strategisch maar men ontkomt niet aan de kritische noot dat een ‘rijk’ land de gulheid aan anderen bij de eigen mensen moet weghalen.

     *** .In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Lokale voedselbanken helpen mensen door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kom ik in aanmerking voor een pakket? Zoek een voedselbank bij jou in de buurt. Overzicht voedselbanken in Nederland.

     Onderstaand filmpje is gemaakt door Voedselbank Nijmegen en ex-klant en vrijwilliger Arnold Janssen. Het filmpje geeft weer hoe klanten in het begin vaak onterechte schaamte moeten overwinnen om de drempel naar de voedselbank te nemen. Wij hopen dat meer mensen hun schaamte en schroom overwinnen om gebruik te maken van de voedselbank
     https://www.armoedefonds.nl/nieuws/bericht/260/toelatingsnorm-voedselbanken-in-2019-verruimd

    • Jan A. Somers zegt:

     “onder de armoedegrens.’ Dat is in de ontwikkelingslanden (maar ook bijvoorbeeld in Indonesië, een hele rijkdom. Je moet ook het verschil zien tussen de oorzaken van armoede in rijke landen zoals Nederland, en in ontwikkelingslanden zoals Niger. Bij een keus voor het geld, dat niet in overvloed beschikbaar is, moet je dan keuzes maken. Bovendien zijn we gebonden aan samenwerking met de EU en de VN. Daarin worden de afspraken gemaakt. En kunnen wij ook genieten van de voordelen van die lidmaatschappen.

    • Ron Geenen zegt:

     @@Je moet ook het verschil zien tussen de oorzaken van armoede in rijke landen zoals Nederland, en in ontwikkelingslanden zoals Niger@@
     De broer van mijn vrouw, Robby Lavalette, was, nadat hun vader was vermoord, met zijn broertje door de baboe meegenomen naar de kampong. De Indonesiers zetten hun op de sawahs aan het werk. 5 jaren later wisten de beide broertjes te ontsnappen en wisten via Jakarta en Tandjoeng Priok een boot naar NL te nemen. In Nederland aangekomen, spraken ze slechts zeer beperkt Nederlands. Na een paar jaren aangerommeld te hebben, zijn beiden geëmigreerd. De jonge broer naar New Zealand en werkte zich op tot een Manager van een bedrijf. Robby kwam in CA terecht bij Boing en werd daar meester lasser. Het is vaak een kwestie van kansen grijpen.

    • e.m. zegt:

     @Anoniem zegt: 16 februari 2019 om 15:40 # Op het eerste gezicht heel edelmoedig en strategisch maar men ontkomt niet aan de kritische noot dat een ‘rijk’ land de gulheid aan anderen bij de eigen mensen moet weghalen.

     — U hebt naar ik vermouth geen colleges* Openbare Financiën gevolgd. Jammer !

     *Educatie: als je meer weet, oordeel je milder !

    • e.m. zegt:

     @Ron Geenen zegt: 16 februari 2019 om 17:17 Wat about dit dan? Ophef over hoofddoek minister Kaag in Iran – Elsevierweekblad.nl – Elsevier Weekblad@

     — U springt weer van de hak op de tak. Dat zegt mij genoeg . . .

     U begon met @Ron Geenen zegt: 16 februari 2019 om 01:41 Bert, wat denk je dan van het volgende: Minister Kaag gaat meer investeren in ontwikkeling van Niger. Dat doet ze om de armoede te bestrijden en voor meer onderwijs. Haar steun is 100 miljoen Euro.@ en een valse suggestie!

     Wat dat met uw @Ophef over hoofddoek minister Kaag in Iran@ van doen heeft, zal zelfs geen Indo in Nederland begrijpen.

    • Ron Geenen zegt:

     What about this:
     Ontwikkelingshulp, een bodemloze put
     Ironisch genoeg is een containerschip gevuld met anticonceptiemiddelen geschikter om Afrikaanse armoede te bestrijden dan een containerschip met voedsel.
     Geplaatst op 5 december 2014

     “Stop met het geven van ontwikkelingshulp aan Afrika. Het werkt niet.” Deze uitspraak werd gedaan door de econome Dambisa Moyo, zelf afkomstig uit Zambia, afgestudeerd aan de beste universiteit ter wereld: Harvard. Dat vele Afrikaanse landen permanent aan het ontwikkelingsinfuus liggen, is oud nieuws. In de afgelopen decennia heeft Nederland meer dan 800 miljard euro aan ontwikkelingshulp besteed. Of het geld wat teweeg heeft gebracht, daarover zijn de meningen zeer sterk verdeeld. Wat organisaties die zich bezighouden met ontwikkelingshulp in ieder geval wel bereikt hebben, is vaste zendtijd op televisie. “Dit is Chepo, Chepo heeft geen ouders, Chepo heeft honger, steun daarom nu Chepo…”. Naar een ander kanaal zappen heeft geen zin, ook daar gaat tijdens reclamezendtijd de ontwikkelingsindoctrinatie gewoon verder. De kosten van reclamezendtijd zijn blijkbaar een habbekrats voor ontwikkelingshulporganisaties. Voor hetzelfde geld hadden ze 10.000 Chepo’s te eten kunnen geven.

     De meest geweldige ideeën komen in ons op wanneer we fantaseren over wat we met 800 miljard euro aan belastinggeld hadden kunnen doen. De complete staatsschuld had in een keer afbetaald kunnen worden, gratis onderwijs, gratis openbaar vervoer… Helaas zijn we de 800 miljard euro voor altijd kwijt. De zieligheidindustrie is een machtige belangengroep in ons land. Helaas worden veel van deze instanties gesubsidieerd met belastinggeld. Vrijwel elk westers land besteedt een percentage van zijn jaarlijks budget aan ontwikkelingshulp. Hetzelfde geldt voor de Europese Unie, ook zij reserveert een bedrag speciaal voor ontwikkelingslanden. Het blijkt enorm lastig te verifiëren waar ontwikkelingsgeld uiteindelijk aan besteed is. We herinneren ons allemaal de aardbeving die in 2010 in Haïti plaatsvond. Wereldwijd werd er geld ingezameld om steun te verlenen. Na enkele maanden werd het duidelijk dat maar twee procent van de 8 miljard euro aan toegezegde hulp in Haïti was terechtgekomen. Wat we wel weten, is dat een substantieel deel van ontwikkelingsgeld besteed wordt aan topsalarissen binnen ontwikkelingsorganisaties.

     De Afrikaanse bevolkingsexplosie
     De belangrijkste reden dat ontwikkelingshulp niet doeltreffend is, wordt vrijwel altijd over het hoofd gezien of bewust niet behandeld. Onverantwoord economisch beleid door corrupte ontwikkelingsorganisaties of Afrikaanse regeringen is slechts een (klein) deel van het probleem. In 1950 bedroeg de totale Afrikaanse bevolking ongeveer 200 miljoen. De hedendaagse Afrikaanse bevolking bedraagt ongeveer 1 miljard inwoners, een vijfvoudige vermeerdering in slechts 50 jaar. Onderzoekers van de Verenigde Naties schatten dat het Afrikaanse continent in het jaar 2050 2,4 miljard inwoners zal hebben, meer dan een verdubbeling van de bevolking, dit keer in slechts 40 jaar tijd. Een goed voorbeeld is het land Nigeria, dat ongeveer dezelfde grootte heeft als Frankrijk. Toch bedraagt de bevolking van Nigeria bijna 174 miljoen. Volgens recente schattingen zal de Nigeriaanse bevolking in 2050 uit 440 miljoen inwoners bestaan, dat is een grotere bevolking dan de Verenigde Staten.

     Explosieve bevolkingsgroei brengt vele consequenties met zich mee, zoals armoede, oorlogen en een vergemakkelijkte verspreiding van ziektes. Miljoenen Afrikanen hebben al emigratieplannen, het liefst zouden zij naar de westerse wereld verhuizen. Door de gevolgen die voortvloeien uit de enorme bevolkingsgroei zal het aantal illegale immigranten in Europa alleen maar toenemen. Ontwikkelingshulp is als een druppel op een gloeiende plaat. Voor iedere Chepo die geholpen wordt, worden er drie nieuwe geboren, want een vrouw uit Sub-Sahara Afrika krijgt gemiddeld vijf kinderen.

     Ironisch genoeg is een containerschip gevuld met anticonceptiemiddelen geschikter om Afrikaanse armoede te bestrijden dan een containerschip met voedsel. Het probleem is niet armoede, het probleem is de Afrikaanse mentaliteit. Westerse ouders besluiten (in de meeste gevallen) kinderen te nemen als ze dat financieel kunnen verantwoorden en om hen zo van een zo goed mogelijke toekomst te kunnen voorzien. In Afrika ligt dit geheel anders. Het krijgen van veel kinderen wordt gezien als een zegen, bovendien zullen zij je verzorgen wanneer je daar zelf niet meer toe in staat bent. Vreemd genoeg staan ze nooit stil bij het feit dat kinderen ook een enorme economische last met zich meebrengen.

     Het ontwikkelingsgeld t.w.v. 800 miljard euro lijkt in een bodemloze put verdwenen te zijn. Ontwikkelingshulp zal niets veranderen als de Afrikaanse mentaliteit niet mee verandert. In plaats van voedselhulp dient er gefocust te worden op anticonceptie en gezinsplanning, want het huidige ontwikkelingshulpsysteem is niets anders dan dweilen met de kraan open.
     Door: Sicarius

    • Ron Geenen zegt:

     Ben overtuigt dat de Indo in Nl bij het zien van de afbeeldingen beter het gedrag van min. Kaag begrijpen.
     https://groups.google.com/forum/#!msg/9th-intake-hmas-leeuwin/S0nyKZLlivg/l8dOr9o5CQAJ

    • PLemon zegt:

     @ U hebt naar ik vermouth geen colleges* Openbare Financiën gevolgd.

     #Laten we er maar een glas op drinken. Natuurlijk weet bijna een ieder dat de staatsbegroting kloppend wordt gemaakt en overschrijdingen bijgeschreven worden ten laste van een begrotingstekort . In het volgend boekjaar gevolgd door een bezuinigingsrally of gecompenseerd door een extra staatslening.
     Kijk macro economisch kan alles zo kloppend gemaakt worden, maar het neemt niet weg dat onze eigen armoede stuitend is. Politiek bedrijven dwz wiens belang zwaarder laten wegen , is nooit neutraal.

    • Ron Geenen zegt:

     Ik drink graag een glaasje rode Bordeaux, maar niet op het volgende artikel. Kreeg dat van een goede vriend uit NL toegestuurd. Ik weet niet of het waar is en hoopt dat het niet het geval is.
     Maar als——?
     http://gerritherders.blogspot.com/2017/05/18-huisuitzettingen-en-vijf-zelfmoorden.html

    • e.m. zegt:

     @#Laten we er maar een glas op drinken.@

     — Okay, PaK Lemon … we vergeten dat de overheid met 0,7% BNP ontwikkelingshulp de richtlijn van VN volgt en hoe of dat ze aan haar centjes komt. Ik volg uw voorbeeld en hef het glas op Calvin, zoon van ons aller Pak Ronaldo. Een gewichtig man uit H.I.A. Gôh, wat zal die met diens Sumatraanse roots trots rondrijden op zijn motor, of was het nou een taxi. In elk geval ‘Proost Pak Lemon!’

     À propos … de laatste keer dat ik wat van Pak Ronaldo heb vernomen, woog-tie dacht ik 70 kg, of was het nou 65. In elk geval ‘Proost, Pak Ronaldo!’ Kijk ‘m shinen zeg.

     PS ‘Proost Pak Tolol !’

    • Anoniem zegt:

     “Ophef over hoofddoek minister Kaag in Iran” Domme ophef. Je past je aan aan het land waar je op bezoek bent. Vooral als je er als minister een plus-positie mee kunt innemen, alles loopt gesmeerder. Voor een belangrijk gesprek kleed ik me anders dan bij slenteren over de boulevard. Ik zag in Bali een tempel met vriendelijke kledingverzoeken. Dat doe je dan toch? Ik weet het niet van nu, maar vroeger werd je in Italië verzocht een kerk te bezoeken met passende kleding, een hoofdsluier of zoiets. In ieder geval bedekte armen. Dat doe je dan toch, uit respect?

    • Ron Geenen zegt:

     @@“Ophef over hoofddoek minister Kaag in Iran” Domme ophef. @@
     Moslima’s aan het strand met lang jurk and hoofddoek, is dat ook aanpassen? Is er respect van de andere zijde? Heb in het verleden, vanwege mijn engineering werk, veel met dat volk van doen. Heb nooit aanpassing van hun meegemaakt.

    • Jan A. Somers zegt:

     Sorry, wat ben ik toch een sukkel. Mijn naam staat hieronder (als ik het niet vergeet).

    • Anoniem zegt:

     @ Domme ophef. Je past je aan aan het land waar je op bezoek bent. 

     # Als je bepaalde principes even opzij kan zetten?

     *** Wat de kwestie zo pijnlijk maakt is dat juist recent tal van Iraanse vrouwen tegen de verplichte hoofddoekdracht in opstand zijn gekomen. Sommigen hunner hebben die zelfs, in hun strijd voor zelfbeschikkingsrecht, demonstratief in het openbaar afgeworpen, daarbij strafrechtelijke vervolging riskerend. Zij zullen de aanpassingsbereidheid van Kaag aan de regels van hun onderdrukkers, als een klap in hun gezicht hebben ervaren, waar zij juist van Europese vrouwen steun verwachten. Het feit dat hun verzet tegen de rigide religieuze normen die de ayatollahs aan de Iraanse samenleving opleggen op groeiende steun kan rekenen, ontkracht namelijk het gangbare argument: dring niet je eigen normen aan een andere samenleving op.
     Dus blijft de vraag, moet je op diplomatieke missies altijd de ander behagen en daarbij je eígen waarden wegmoffelen? Eén veelgeprezen voorganger van Kaag, Max van der Stoel, deed dat in elk geval niet. In de jaren zeventig ambtshalve in het toenmalige Oostblok op bezoek, ging hij ook demonstratief bij dissidenten langs. Nee, dat werd door de communistische machthebbers inderdaad niet erg op prijs gesteld. En ja, het maakte de relaties vast wat stroever en het zakendoen – nu een belangrijk motief voor veel missies naar het olierijke Midden-Oosten – vast ook wat moeizamer. Ons bedrijfsleven stelt het opkomen voor westerse vrijheidsprincipes dan ook niet zo erg op prijs. Maar Iran heeft, in het licht van de Amerikaans-Israëlisch kernwapenhysterie, Europa economisch misschien nog harder nodig dan omgekeerd, dus Europa hoeft voor verwerpelijke opvattingen niet meteen op de knieën. Dat ging Van der Stoel indertijd ook niet. https://dekanttekening.nl/column/kaag-had-geen-hoofddoek-moeten-dragen/

    • Anoniem zegt:

     Anoniem is dit keer PLemon
     Opletten nu onze Namen extra ingetypt moeten worden.

 4. Bert zegt:

  Er was eens een jongetje van 10 ,die woonde in een klein plaatsje vlak bij Rotterdam ,hij wilde graag voeballe bij Faienoord want heel zijn familie was Feyenoord fan maar Feyenoord was niet zo aardig voor hem ,dus ging hij maar voetballen bij 2 kleine clubjes in de omgeving .Op een goede dag kregen die bezoek van een grote club uit Amsterdam en die kocht het jongetje voor een prikkie + eventuele aandeel bij doorverkoop .Nu is dat zelfde jongetje doorverkocht voor 85 miljoen euro aan een Spaanse club en ontvangen die 2 kleine clubjes samen 10 miljoen euro ( Evenveel als hun jaarbegroting) De vader van dat jongetje was chirurg maar heeft nu zijn apparatuur aan de kapstok gehangen ,want als zakenbehartiger van zijn zoon verdient hij 10x zo veel .Moraal van het verhaal ,Zo was de Maatschappij ,Zo is de Maatschappij en Zo zal de Maatschappij altijd blijven .

 5. Robert zegt:

  Sports: it is just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up. Muhammad Ali quoted in the New York Times.

 6. Tolol zegt:

  Ik snap deze discussie niet zo goed ,gaat het nu om de voetballer Calvin Verdonk of de rechtse politica Rita Verdonk ,in het laatste geval is het allemaal on-topic maar wat Calvin met armoede te maken heeft ? Hoop dat hij nog lang bij Feyenoord blijft of later een heel goede club krijgt en veel centjes verdient net zoals zijn leeftijdgenoot Frenkie .de Jong .

 7. Bert zegt:

  Die minister Kaag (D66) schijnt met een hoge Palestijn getrouwd te zijn ,hij was ergens ambassadeur voor de Palestijnse staat ,zij heeft 4 kinderen met hem ,dit kan het hoofddoekje ook verklaren want bij de familie van haar man was het gewoon ,neem ik aan ,maar de weerzin van de vrouw in Iran jegens die betutteling van gestoorde geestelijken daar had ze eigenlijk ook wel rekening mee mogen houden .

 8. Indisch4ever zegt:

  Offtopic gaan met verhalen over andere voetballers van indisch/molukse/indonesische afkomst mag ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.